ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

0 Γιάννης Μηλιώκας - Συνέντευξη με έναν ανατρεπτικό δημιουργό

Είναι από τους καλλιτέχνες που προσωπικά θαυμάζω απεριόριστα τόσο για τη δουλειά του όσο και για το ήθος του. Ένα ξεχωριστός δημιουργός που έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του ΄80 και παραμένει μέχρι και σήμερα «επίκαιρος» με τα τραγούδια του. Τον συνάντησα στο studio του και συζητήσαμε για το ξεκίνημά του αλλά και για τα επόμενα σχέδια του.


Γιάννη πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική;

Από 12 χρονών έπαιζα κιθάρα… μετά έκανα 2-3 ρόκ συγκροτήματα και αργότερα έπαιξα στα «λαϊκά» γιατί με τα συγκροτήματα δεν υπήρχε συνέπεια. Έμεινα 12 χρόνια στα «λαϊκά» και ενδιάμεσα άνοιξα μια γκαλερί όπου παραδόξως εκεί μέσα άρχισα να γράφω τραγούδια. Ζωγράφιζα 6-7 ώρες κάθε μέρα και ένας καλός ζωγράφος μου είχε πει να απομακρύνομαι από το έργο κάθε μία ώρα για να μη χαλάσω τα μάτια μου, οπότε στα διαλλείματα άρχισα να γράφω. Η επιθυμία βέβαια υπήρχε αλλά τότε μου δόθηκε ο χρόνος.

0 Εκεί που το Μέγα Σινικό Τείχος συναντά τη θάλασσα

Χτισμένο από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα -κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ- και με συνολικό μήκος 8.851,8 χλμ, αποτελεί το μεγαλύτερο ανθρώπινο οικοδόμημα, τόσο μεγάλο μάλιστα που κάποιοι λένε πως το έχουν δει με γυμνό μάτι και από το διάστημα.

Το Μέγα Σινικό Τείχος εκτείνεται στα δυτικά από την λίμνη Lop και φτάνει μέχρι την πόλη Shanhaiguan στα ανατολικά, δημιουργώντας ένα τόξο που οριοθετεί το νότιο άκρο της εσωτερικής Μογγολίας. Ο αρχικός σκοπός του τείχους δεν ήταν να κρατηθούν έξω οι εισβολείς, αλλά να εξασφαλιστεί ότι οι ημι-νομαδικές φυλές του βορρά δεν θα μπορούσαν να το διασχίσουν με τα άλογά τους ή να επιστρέψουν εύκολα μετά από κάποια επιδρομή τους.

0 Ο Freddie Mercury μεγαλώνοντας στις φωτογραφίες


b845

0 Πολικές αρκούδες-η ζωή τους σε εικόνες

Μια ματιά στον τρόπο ζωής των πολικών αρκούδων, αυτών των θαυμάσιων ζώων, καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στην συρρίκνωση των οικοτόπων τους.
Η πολική αρκούδα (Ursus maritimus) είναι ένα ζώο εγγενές κυρίως στον Αρκτικό κύκλο, που καλύπτει τον Αρκτικό Ωκεανό, τις γύρω θάλασσες και περιοχές στεριάς. Είναι το μεγαλύτερο σαρκοφάγο ζώο της ξηράς παγκοσμίως κι επίσης η μεγαλύτερη αρκούδα.

0 Πως καταλαμβάνεται μια χώρα με σκοπό εξάπλωση της νέας τάξης

Σε αυτό το βίντεο ένας συνωμοσιολόγος εξηγεί με ποιες μεθόδους μπορεί μια χώρα να καταληφθεί σε 4 βήματα και πως μπορεί αυτό να αντιστραφεί. Με αυτόν το τρόπο θα καταλάβουν και την Ελλάδα. Το υπόλοιπο μισό βίντεο εξηγεί πως μπορεί να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία και να είμαστε ξανά ελεύθεροι.

Θοδωρής

0 Νίσυρος: Ταξίδι στην καρδιά του ηφαιστείου

Είναι το νησί του οποίου η ιστορία έχει σημαδευτεί από το ηφαίστειο. Αυτό, καθόριζε την πορεία και την εξέλιξή του...

Το ηφαίστειο ήταν εκείνο που καθόριζε για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η Νίσυρος θα μεγαλουργούσε. Όμως, ήταν εκείνο που μπορούσε να καταστρέψει πολιτισμούς που είχαν «εδραιωθεί» αιώνες.

Ωστόσο, παρά τις καταστροφές τις οποίες έχει υποστεί, υπάρχουν μνημεία που παρουσιάζουν την ιστορία του νησιού. Ένα από αυτά είναι το ίδιο το ηφαίστειο(ανενεργό πλέον)που είναι ένα από τα φυσικά αξιοθέατα της Νισύρου.

1 Ηλεκτροϋπερευαισθησία: H αλλεργία του 21ου αιώνα, ή "τεχνητή" αρρώστια ;


Μερίδα επιστημόνων συνδέει την αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης με πληθώρα ανεξήγητων συμπτωμάτων που σήμερα πλήττουν σήμερα ολοένα και περισσότερους:

-Ναυτία, 
-πονοκέφαλοι και ημικρανίες 
-Βουητό στα αυτιά 
-Πόνος στα κόκαλα και τους μύες 
-Μούδιασμα στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του σώματος
-Ενοχλήσεις σε δόντια και σιαγόνες 
-Ξηροφθαλμία και προβλήματα...
όρασης 
-Αδυναμία συγκέντρωσης 
-Ανεξήγητη κούραση 
-Κατάθλιψη 
-Ταχυκαρδία
- Κοκκινίλες και εξανθήματα 
-Ξηρότητα στο λαιμό και την στοματική κοιλότητα 
-Διόγκωση ιγμόρειων και συμπτώματα ρινίτιδας 

Το φαινόμενο της «αλλεργικής» αντίδρασης στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες αποκαλείται «ηλεκτροϋπερευαισθησία», έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θεωρείται πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα χρόνια σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες.

0 Έξι λόγοι για να γελάς τουλάχιστον 100 φορές την ημέρα!

όταν ακούς γέλιο, τρέξε πάντα προς την κατεύθυνσή του!

Στιγμές από την καθημερινότητα… Όπως τις βίωσε η ψυχολόγος Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon ένα πρωί στο τρένο. Έτσι εμπνεύστηκε να γράψει ένα… δυναμωτικό κείμενο για το γέλιο, που αξίζει να διαβάσεις και να του δώσεις την πρέπουσα σημασία. Αν όχι, εσύ θα χάσεις!

“Ένα πρωινό μέσα στο τρένο: πρόσωπα νυσταγμένα, κουρασμένα, σοβαρά. Ένας μεσήλικος κύριος διαβάζει εφημερίδα, ένας άλλος ψευτοκοιμάται, μια γυναίκα με μπλε φόρεμα φαίνεται χαμένη στις σκέψεις της, όπως και ο διπλανός της και ο μπροστινός της. Ένας άντρας γύρω στα τριάντα μιλάει εκνευρισμένος στο τηλέφωνο και μια νεαρή κοπέλα, μάλλον φοιτήτρια, διαβάζει ένα παχύ βιβλίο, οικονομική θεωρία ή κάτι αντίστοιχο, νομίζω. Στην επόμενη στάση οι πρώτοι επιβάτες που εισέρχονται τρέχουν να προλάβουν την τελευταία άδεια θέση. Ακούγεται ένα «μην σπρώχνετε» και κάποια επιφωνήματα ανυπομονησίας.

0 Μία νέα λίμνη γεννιέται στην Κοζάνη

Πολλά οφέλη από την υδροηλεκτρική εκμετάλλευση του φράγματος του Ιλαρίωνα

Μια νέα λίμνη ξεκίνησε να σχηματίζεται ανάμεσα στις περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών, καθώς άρχισε η διαδικασία πλήρωσης του ταμιευτήρα του Ιλαρίωνα. Το νερό θα καλύψει μια έκταση 21,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων παρασύροντας χωράφια, πρώην αγροτικές καλλιέργειες αλλά και τις μνήμες του τοπικού πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, από χθες ξεκίνησε η τοποθέτηση δοκών έμφραξης στη σήραγγα εκτροπής του ποταμού Αλιάκμονα και πλέον τα νερά του άρχισαν να γεμίζουν σιγά - σιγά τον ταμιευτήρα. Η διαδικασία είναι πολύ αργή, καθώς οι ποσότητες των υδάτων μειώνονται τους θερινούς μήνες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το ύψος του νερού της λίμνης θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο μέσα σε έξι με επτά μήνες, δηλαδή στις αρχές του 2013.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από τη δημιουργία της είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το υδροηλεκτρικό φράγμα του Ιλαρίωνα, η υδροδότηση των γύρω περιοχών και η τουριστική αξιοποίηση του τόπου.

0 Ανοίγει μετά από 37 χρόνια το αρχαίο θέατρο των Δελφών


 

Το αρχαίο θέατρο των Δελφών, περισσότερα από 30 χρόνια μετά την τελευταία του παράσταση, ανοίγει για μια θεατρική και μουσική εκδήλωση, το Σάββατο 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η τελευταία παράσταση ανέβηκε στους Δελφούς το 1975 και στη συνέχεια με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από την έναρξη της ανασκαφής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής πραγματοποιήθηκε το 1992 εορταστική μουσική εκδήλωση.

Ο εμβληματικός αυτός χώρος θα φιλοξενήσει αποσπάσματα από έργα του αρχαίου δράματος, τα οποία θα αποδώσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Καραθάνος, Ελένη Κοκκίδου, Λυδία Κονιόρδου, Όλια Λαζαρίδου, Μάγια Λυμπεροπούλου, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ρένη Πιττακή, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, σε συνδυασμό με Ελληνικές Μελωδίες του Μωρίς Ραβέλ, από το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, με τη συμμετοχή της σοπράνο, Λένιας Ζαφειροπούλου και το Κουϊντέτο για κλαρινέτο του Μότσαρτ, με τη συμμετοχή τού Διονύση Γραμμένου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...