ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

0 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ! ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΡΗ!!!

Η φωτογραφία βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα βρίσκεται εκεί! 
Όχι μόνο διακρίνεται πεντακάθαρα το σκάφος, αλλά μπορούμε να δούμε και τα contrails που σχηματίζονται στην Αριανή ατμόσφαιρα!  Μπορείτε να το κοιτάξετε με τα μάτια σας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο ή φυσικά μπορείτε να το ψάξετε και χειροκίνητα από την αρχή! 
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δείτε την φωτογραφία σε μεγέθυνση:

0 Η έμπνευση τους έστειλε στο θάνατο

Η έμπνευση τους έστειλε στο θάνατο (2)
Οι εφευρέτες που σκοτώθηκαν από την ίδια τους την εφεύρεση.

Ήταν εφευρέτες που, μετά από πολύ χρόνο και κόπο, κατάφεραν να δουν την εφεύρεσή τους να παίρνει σάρκα και οστά. Μόνο που αυτή η εφεύρεση, αντί να τους φέρει δόξα και χρήμα, τους έστειλε πρόωρα στο θάνατο.

Οι ιστορίες 7 εφευρετών που χάθηκαν εξαιτίας των ίδιων τους των εφευρέσεων, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα τραγικής ειρωνείας και αποδεικνύουν ότι, κάποιες φορές, η τόλμη δεν επιβραβεύεται. Κάπως σαν την πτώση του Ίκαρου…

Ο Χένρι Σμολίνσκι είχε θέσει ως στόχο ζωής την κατασκευή ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου. Μετά από χρόνια, το παράξενο όχημα έφθασε στο διάδρομο απογείωσης. Όμως, στις 11 Σεπτεμβρίου του 1973, στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, το «αεραυτοκίνητο» συνετρίβη, σκοτώνοντας τον «πατέρα» του....

0 «Hi Kitler»: Γάτες που μοιάζουν με τον Χίτλερ!

perierga.gr - "Hi Kitler": Οι γάτες που μοιάζουν με τον Χίτλερ!
Το όνομα «Kitler» αποτελεί έναν συνδυασμό των λέξεων «kitten» και «Hitler» και αφορά σε όσες γάτες ανά τον κόσμο μοιάζουν στο Γερμανό δικτάτορα. Έξυπνη ή όχι η ιδέα, οι φωτογραφίες από συγκεκριμένες γάτες κατακλύζουν το Διαδίκτυο, ενώ υπάρχει και σχετική ιστοσελίδα (catsthatlooklikehitler.com), όπου οι ενδιαφερόμενοι όχι μόνο μπορούν να δουν τις «διάσημες» kitler αλλά και να στείλουν τις δικές τους φωτογραφίες με γάτες που μοιάζουν στον Χίτλερ, προκειμένου να μπουν στη λίστα με τις καλύτερες.

Στην ουσία δεν πρόκειται για κάποια συγκεριμένη ράτσα αλλά για κάποια ομοιότητα που έχουν ορισμένες γάτες με τον Χίτλερ. Αυτό οφείλεται ως επί το πλείστον σε ένα μαύρο «μουστάκι» που σχηματίζεται κάτω από τη μύτη τους, επάνω στο κατά τα άλλα λευκό τρίχωμα, το οποίο παραπέμπει στον… Αδόλφο.

0 Το Σεπτέμβριο θα αποκαλυφθεί το Γερμανικό σχέδιο για την Ελλάδα

Αν η Τρόικα διαπιστώσει ότι δεν έχει μέλλον η εφαρμογή του μνημονίου θα ενεργοποιηθεί το plan b που περιλαμβάνει ακόμη και χρεοκοπία της Ελλάδος...

Η στάση των Γερμανών μπορεί να χαρακτηριστεί άτεγκτη είναι οπαδοί της ορθόδοξης και δογματικής άποψης ότι με ακραία λιτότητα μπορεί να επανέλθει μια οικονομία σε δημοσιονομική ισορροπία.

Η Γερμανία πιστεύει ότι αν η Τρόικα διαπιστώσει ότι εκ των πραγμάτων θα καταρρεύσει οριστικά το σχέδιο υλοποίησης του μνημονίου το οποίο έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει η Ελλάδα, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο plan B δηλαδή να αποδεχθεί ακόμη και στάση πληρωμών της Ελλάδος.

0 Το μυστικό της μυωπίας στους στασιαστές του Μπάουντι

Οι απόγονοι των στασιαστών του Μπάουντι ίσως κρύβουν στα γονίδιά τους τη θεραπεία για τη μυωπία

Το μυστικό για τη θεραπεία της μυωπίας ίσως κρύβεται στους απογόνους μιας ομάδας θρυλικών ναυτικών. Πρόκειται για τους απογόνους των στασιαστών του Μπάουντι η ιστορία των οποίων έχει γίνει γνωστή από τις διάφορες κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί για αυτό το γεγονός και στις οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει κορυφαία ονόματα του Χόλιγουντ όπως ο Κλάρκ Γκέιμπλ, ο Μάρλον Μπράντο, ο Αντονι Χοπκινς και ο Μελ Γκίμπσον. Οπως διαπιστώθηκε, οι απόγονοι των στασιαστών έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά μυωπίας και η μελέτη τους μπορεί να αποκαλύψει τον γενετικό κώδικα της πάθησης.

0 ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

“Ακόμα και η πιο ευφυής προπαγανδιστική τεχνική δεν θα φέρει αποτέλεσμα εκτός αν μια ουσιώδης αρχή βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό – (η προπαγάνδα) πρέπει να περιορίζεται σε ορισμένα σημεία μόνο και να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.” ~ Γιόζεφ Γκαίμπελς

Είναι απλό. Η ουσία βρίσκεται στην επανάληψη μέσω των ΜΜΕ. Κάθε βράδυ, όσοι είναι αρκετά άτυχοι και εθισμένοι να παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεών τους εκτίθενται στην προπαγάνδα του συστήματος.

Κάντε ένα πείραμα. Μην δείτε ειδήσεις και πρωινάδικα για δύο μέρες. Θα συνειδητοποιήσετε πως θα έχετε ηρεμήσει, πως δεν είστε πλέον τόσο εξαντλημένοι ψυχολογικά, πως θα σταματήσετε να είστε συνεχώς εκνευρισμένοι και καταθλιπτικοί...

0 Καταδύσεις που κόβουν την ανάσα!

Κάθε άθλημα εμπεριέχει τους κινδύνους του, όμως κάνοντας καταδύσεις στον Ατλαντικό Ωκεανό, πέφτοντας από βραχώδεις μονόλιθους ύψους 30 μέτρων, δεν μπορεί κανείς παρά να προκαλεί από μόνος του την τύχη του!
perierga.gr - Τρομακτικές καταδύσεις που κόβουν την ανάσα!
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Red Bull Cliff Diving που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις πορτογαλικές Αζόρες, γνωστοί πρωταθλητές έπεσαν στο νερό, βουτώντας από τις κορυφές ακανόνιστων βράχων με την ελάχιστη παρηγοριά να αποφύγουν τα κοφτερά βράχια προκειμένου να βρεθούν στο δροσερό νερό των 22 βαθμών!

0 Και τα πτηνά αφήνουν μουστάκι!

Φωτογραφίες από ένα εντυπωσιακό είδος γλάρου

Αυτό το κομψό πτηνό απαθανάτισε η φωτογράφος Kathryn Lisko σε έναν ζωολογικό κήπο του Γουισκόνσιν των ΗΠΑ. Ανήκει στην οικογένεια των γλάρων και ονομάζεται Larosterna inca (ποταμόγλαρος).

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δεν είναι άλλο από το… μουστάκι του. Μάλιστα, σε συνδυασμό με το κίτρινο χρώμα στα άκρα του κόκκινου ράμφους του, το συγκεκριμένο πτηνό μοιάζει με πίνακα του Νταλί - ή και με τον ίδιο τον Νταλί!

«Επισκέπτομαι τον ζωολογικό κήπο πολύ συχνά, αλλά δεν είχα ξαναδεί το συγκεκριμένο πτηνό. Πρόκειται για ένα αρκετά δαμασμένο είδος, καθώς δεν φοβάται τον άνθρωπο. Τα πλησίαζα και αντί να φεύγουν με πλησίαζαν», δήλωσε η φωτογράφος.

0 Τα μωρά της Αστυπάλαιας


Της Κατερίνας Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση

Το 1996 στην Αστυπάλαια μια ομάδα επιστημόνων, μετά από έρευνες, έφεραν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα υψίστης σημασίας και ανυπολόγιστης αξίας.

Πρόκειται για το μοναδικό στον κόσμο νεκροταφείο μωρών, που βρίσκεται στη Χώρα της Αστυπάλαιας, σημερινή αλλά και αρχαία πρωτεύουσα του νησιού. Καταλαμβάνει τρία οικόπεδα στην πλαγιά Κυλίνδρα, στην κατωφέρεια του άκτιστου λόφου, ανάμεσα στην αρχαία πόλη και τον άξονα της οχύρωσής της, χωρίς να τοποθετείται στα όρια της γνωστής νεκρόπολης

Νεκροταφείο μωρών ή ταφικό ιερό;

Πρόκειται για 2.760 ταφές μωρών μέσα σε πήλινα αγγεία – αμφορείς. Ο συγκεκριμένος τρόπος ενταφιασμού ονομάζεται εγχυτρισμός, από τη λέξη χύτρα και συμβολίζει τη μήτρα της μάνας τους. Θεωρείται ο πιο συνηθισμένος τρόπος, στην αρχαιότητα, ταφής νεογέννητων ή μικρών  μωρών.

0 Από τη Νότια Γαλλία – Νίκος Καζαντζάκης


Αγαπητέ πιτσιρίκο, γεια και χαρά, σου γράφω από την πανέμορφη Αντίμπ της Νότιας Γαλλίας και με αφορμή ένα ποστ σου περί “κρατικοδίαιτων και αταλάντων «διανοούμενων» που δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεπεράσουν το κόμπλεξ που τους προκαλεί η παγκόσμια -ακόμα και σήμερα- απήχηση του Νίκου Καζαντζάκη”, αποφάσισα να σου στείλω αυτό εδώ το μέιλ, το οποίο επισφραγίζει τα γραφόμενά σου περί παγκοσμιότητας του μεγάλου αυτού λογοτέχνη.

Αρχικά να σου πω, ότι σε περίπτωση που δε το γνωρίζεις, ο Νίκος Καζαντζάκης είχε εγκατασταθεί με την σύζυγό του Ελένη από το 1948 και για αρκετά χρόνια στην μικρή παραθαλάσσια πόλη της Αντίμπ (παραφθορά του Αντίπολις για εμάς του Έλληνες, αφού υπήρξε στο παρελθόν Ελληνική αποικία), όπου υπήρξε μια ιδιαίτερα παραγωγική περίοδος γι’ αυτόν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...