ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

0 Υπόγειο Γκραν Κάνιον στην Ανταρκτική

Υπόγειο Γκραν Κάνιον στην Ανταρκτική (1)
Το ρήγμα έχει βάθος 1,5 χλμ και συντελεί στην εξαφάνιση των πάγων.


Μια απρόσμενη ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στην Ανταρκτική οι οποίοι εντόπισαν την ύπαρξη ενός γιγάντιου ρήγματος κάτω από το έδαφος σε μια απομονωμένη περιοχή της ηπείρου. Το ρήγμα έχει βάθος ανάλογο με εκείνο του Γκραν Κάνιον και σύμφωνα με τους ειδικούς μέσα από αυτό διαχέεται θαλασσινό νερό στους πάγους της Ανταρκτικής, γεγονός που επιταχύνει την εξαφάνισή τους...


  • Η ανακάλυψη
Ερευνητές της Βρετανικής Αποστολής της Ανταρκτικής (BAS) εντόπισαν το ρήγμα με τη βοήθεια ειδικών ραντάρ που μπορούν να «διεισδύουν» κάτω από το παχύ στρώμα πάγων. Το ρήγμα εντοπίστηκε στην περιοχή Ferrigno Ice Stream η οποία είναι πολύ απομονωμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από την τωρινή έρευνα η συγκεκριμένη περιοχή είχε δεχθεί μόλις άλλη μια επίσκεψη ανθρώπων πριν από δύο έτη και πάλι για ερευνητικούς σκοπούς. Το ρήγμα υπολογίζεται ότι έχει βάθος 1,5 χλμ. Το Γκραν Κάνιον έχει βάθος 1,8 χλμ.

0 Ανακαλύφθηκε μεγάλη ποσότητα νερού στη Σαχάρα

Τεράστιους υπόγειους ταμιευτήρες νερού ανακάλυψαν κάτω από τη Σαχάρα ερευνητές, σύμφωνα με το BBC. Ο όγκος των κοιτασμάτων νερού εκτιμάται ότι μπορεί να τροφοδοτήσει την περιοχή της ερήμου για τα επόμενα 400 χρόνια.

Ο νέος ταμιευτήρας ονομάστηκε Ohangwena II εκτίνεται μεταξύ των συνόρων της Ανγκόλα και της Ναμίμπια, καλύπτοντας συνολικά έκταση 43 μιλίων με τα 25 να βρίσκονται στην πλευρά της Ναμίμπια



Τα νερά χρονολογούνται ότι υπάρχουν στην περιοχή για περίπου 10.000 χρόνια και η καθαρότητα τους είναι μεγαλύτερη από πολλές πηγές του δυτικού κόσμου, ενώ είναι κατάλληλα για πόση.

Σε αυτή τη φάση στην περιοχή της Νάμιμπια ζουν περί τους 800.000 άνθρωποι και πίνουν νερό από κανάλι 40 ετών που τους φέρνει νερό από την Ανγκόλα.

0 Φωτογραφίες του Albert Einstein όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει


Φωτογραφίες του Albert Einstein όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει (13)

Ο Albert Einstein δεν ήταν μόνο διάνοια αλλά και ένας πολύ ενδιαφέρον, χαλαρός τύπος… Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι παρακάτω φωτογραφίες από την καθημερινότητα του, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις τον παρουσιάζουν όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει.

0 «Τρομακτική» πισίνα στο κενό!

perierga.gr - "Τρομακτική" πισίνα στο κενό!
Το «νεόκοπο» ξενοδοχείο «Holiday Inn Shanghai Pudong Kangqiao» στη Σαγκάη μπορεί να βραβεύτηκε ήδη ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της αλυσίδας Holiday Inn, όμως, πέρα από την πολυτέλεια των χώρων και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει, ξεχωρίζει για την… special πισίνα του.

Αν και έχουμε θαυμάσει διάφορες πισίνες, σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, σχεδίων και μεγεθών, σε ασυνήθιστα μέρη και παράξενες τοποθεσίες, η πισίνα του εν λόγω ξενοδοχείου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

0 Νεαροί αρχιτέκτονες φτιάχνουν σπίτια με παλαιά και ευτελή υλικά!



Οι αρχιτέκτονες Αρης Παπαδόπουλος και Πάνος Σακκάς δημιουργούν κατοικίες, έπιπλα και εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας παλαιά, ευτελή υλικά, αναγνωρίζοντας την επανάχρηση ως βασική ανάγκη των καιρών.

Στόχος τους να αναλογιστεί ο χρήστης το χθες, το σήμερα και το αύριο, όχι απλώς του επίπλου ή του χώρου, αλλά της ίδιας του της ύπαρξης. Και οι δύο βίωσαν την οικονομική κρίση και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να μοιραστούν ένα κοινό όραμα. Αντιλήφθηκαν τις συνθήκες, που αλλάζουν και δρουν με διαφορετική οπτική. Λένε οι ίδιοι:


«Χρησιμοποιούμε ως υλικά ό,τι ήδη υπάρχει, διαμορφώνοντας το concept «το σπίτι της ελληνικής κρίσης». «Είναι το σπίτι το οποίο είναι γεμάτο από προϊόντα μιας εποχής ευμάρειας, τα οποία στο σημερινό πλαίσιο έχουν χάσει την αξία τους και μένουν βουβοί παρατηρητές στις ραγδαίες αλλαγές στη ζωή και στην ψυχολογία των ανθρώπων.

0 Άγνωστη παρέλασε με την αντιπροσωπεία της Ινδίας!

Perierga.gr - Άγνωστη παρέλασε με την αντιπροσωπεία της Ινδίας!Έξω φρενών είναι οι Ινδοί με τους Βρετανούς που όπως φαίνεται πιάστηκαν στον ύπνο κατά την τελετή έναρξης αφού μια άσχετη γυναίκα παρέλασε μαζί με τους αθλητές της Ινδίας.

Ήδη η Ινδία έχει καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της παρουσίας άγνωστης γυναίκας ανάμεσα στους αθλητές της κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην τελετή έναρξης.

Η γυναίκα -ντυμένη με κόκκινο μπλουζάκι και μπλε παντελόνι- παρέλασε δίπλα στο σημαιοφόρο της Ινδίας παρόλο που δεν αποτελούσε μέρος της Ολυμπιακής Αποστολής της χώρας και χωρίς να φέρει κανένα διακριτικό γνώρισμα των διοργανωτών.


Άλλωστε όπως είπε και ο πρόεδρος της αποστολής της Ινδίας έπρεπε οι Βρετανοί να το είχαν καταλάβει ότι η γυναίκα ήταν άσχετη αφού δεν φορούσε τις στολές που είχαν οι υπόλοιποι αθλητές.

0 Ο αριθμός των αυτοκρατορικών πιγκουίνων υπολογίζεται από το διάστημα

Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι γίνονται τα πρώτα πλάσματα, των οποίων ο αριθμός θα υπολογίζεται από το διάστημα.
Η πρώτη καταμέτρηση ενός ολόκληρου είδους, με τη χρήση δορυφορικών εικόνων, αποκαλύπτει τον διπλάσιο αριθμό πτηνών. Το γεγονός αυτό σημαίνει, ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορούν να παρακολουθούνται με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Νέα έρευνα, που χρησιμοποιεί υψηλής ανάλυσης δορυφορικές εικόνες, αποκάλυψε σχεδόν διπλάσιο αριθμό αυτοκρατορικών πιγκουίνων, αυτών που ζουν στην Ανταρκτική-595.000 πουλιά-σε σύγκριση με την τελευταία εκτίμηση, το 1992.

0 Αρχαίοι Εξωγήινοι ~ Εξωγήινοι & θανατηφόρα όπλα

Αρχαίοι Εξωγήινοι (περ. 3η επ. 9) ~ Εξωγήινοι &... από KRASODAD

0 10 μύθοι για τους Βίκινγκς

Ποιοί ήταν τελικά αυτοί οι Βίκινγκς; Ήταν αυτός ο αιμοσταγής λαός που ξέρουμε απο τη σημερινή εικονογραφία; ήταν τελικά βρώμικοι μαλλιαροί πολεμιστές όπως μας τους παρουσιάζουν; ή μήπως πρόκειται απλά για παρεξηγήσεις και μύθους;...
1.Οι Βίκινγκ ήταν έθνος. Οι Βίκινγκ δεν ήταν έθνος υπό τη μορφή που το αντιλαμβανόμαστε εμείς σήμερα, αλλά ομάδες πολεμιστών, εξερευνητές και έμποροι . Συχνά , στις αποστολές στη δύση οι Βίκινγκ ήταν Νορβηγοί, Δανοί, Σουηδοί, αλλά και όποιος τους ακολουθούσε. Εξάλλου στα αρχαία Νορβηγικά το vakingr δεν δηλώνει κάποια υπηκοότητα αλλά επάγγελμα, απασχόληση. Έτσι ένας Βίκινγκ ήταν καθένας που συμμετείχε σε μια υπερπόντια αποστολή.

2. Βίκινγκ φορούσαν κερασφόρα κράνη. Το κράνος Gjermundbu , το μόνο υπάρχον αυθεντικό κράνος των Βίκινγκς, δεν έχει κέρατα. Καμία απεικόνιση των κρανών τους που χρονολογούνται στην εποχή των Βίκινγκς δεν παριστάνει κερασφόρα κράνη. Υπάρχουν δύο ή τρεις αναφορές τελετουργικών πομπών όπου οι πολεμιστές φορούν κράνη με προεξοχές που τελείωναν με τυποποιημένα κεφάλια πουλιών ή που έμοιαζαν με φίδια. Ακόμη όμως και η τελετουργική χρήση των κερασφόρων κρανών από τους Βίκινγκς είναι κάτι που δεν έχει ακόμη αποδειχτεί.

0 Συνελήφθη ο άνθρωπος που έβαλε την Ιρλανδία στο μνημόνιο!



Μια φυσιολογική αντίδραση ενός εξοργισμένου λαού

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του από τις διακοπές, ο πρώην επικεφαλής της Anglo Irish bank, της τράπεζας που με τα χρέη της οδήγησε την Ιρλανδία στο μνημόνιο.

Ο 64χρονος Σον Φιτζπάτρικ, πρώην επικεφαλής της εθνικοποιημένης πλέον Anglo Irish, συνελήφθη στα πλαίσια της τριετούς έρευνας των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες στην τράπεζα η οποία εκτεθειμένη στην στεγαστική φούσκα της Ιρλανδίας κατέρρευσε, αφήνοντας στους φορολογουμένους έναν λογαριασμό 30 δις ευρώ, ήτοι περισσότερα από 6.500 ευρώ χρέος για κάθε Ιρλανδό πολίτη!


Οι δεκαέξι συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Φιτζπάτρικ αφορούν σε συνομωσία με σκοπό την απόκρυψη ζημιών της τράπεζας πριν την εθνικοποίηση της το 2009.
Ο μεγαλοτραπεζίτης της Anglo Irish παρείχε δάνεια σε ομάδα επενδυτών αλλά και στα πέντε παιδιά του χρεοκοπημένου επιχειρηματία Σον Κουίν και την γυναίκα του Πατρίτσια, ώστε εκείνοι να αγοράσουν έπειτα μετοχές στην τράπεζα του.

0 Το σκαθάρι-καμηλοπάρδαλη

Φωτογραφία Axel Strauß
Δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβει κάποιος γιατί αυτό το σκαθάρι ονομάζεται έτσι. Ο λαιμός του, είναι μακρύς ακριβώς όπως και της καμηλοπάρδαλης. Το σκαθάρι, του οποίου η επιστημονική ονομασία είναι Trachelophorus Giraffa είναι ενδημικό στη Μαδαγασκάρη. 

0 Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ

0 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ TESLA ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ασύρματη μεταφορά ενέργειας (WET), γνωστή και ως ασύρματη μετάδοση ενέργειας, είναι η μεταφορά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που εκπέμπεται από μια κεντρική πηγή ενέργειας χωρίς τη... χρήση καλωδίων σύνδεσης. 
Τα πειράματα του Tesla, αποδεικνύουν τη σκοπιμότητα της WET, κατά τη διάρκεια πειραμάτων του στο Κολοράντο στις αρχές του 1900, και ήταν ο πρόδρομος στις «εφευρέσεις» σε αυτόν τον τομέα σήμερα. Αφότου πέθανε ο Τέσλα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήμευσε όλα τα έγγραφα σχετικά με τα πειράματά του και τα ταξινόμησε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...