ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

0 Τι είναι το '' Φάτα Μοργκάνα'' που παρουσιάζεται στο έργο του Νίκου Καββαδία;

Πούθ' έρχεσαι; Απ' τη Βαβυλώνα
Που πας; Στο μάτι του Κυκλώνα
Ποιαν αγαπάς; Κάποια τσιγγάνα
Πως τη λένε; Φάτα Μοργκάνα
Το Φάτα Μοργκάνα είναι ένα φαινόμενο αντικατροπτισμού το οποίο πρωτοπαρατηρήθηκε στη Σικελία. Ο Νίκος Καββαδίας λέει πως συμβαίνει στην Σικελία ή στην Νάπολη τρεις η ώρα τη νύχτα και είναι ένα φαινόμενο στο οποίο παρουσιάζονται τρεις γυναίκες να χορεύουν στον Ορίζοντα. Κρατάει ένα εως δύο λεπτά. Όπως διαβάζουμε στο πολύ ωραίο βιβλίο του Μήτσου Κασόλα '' Νίκος Καββαδίας: Γυναίκα-Θάλασσα- Ζωή'' ο μεγάλος αυτός Έλληνας ποιητής το είδε το φαινόμενο αυτό 2 φορές και παρατήρησε μάλιστα τα πέπλα τους, τα μαλλιά τους κ.α...

0 «Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. με έστελνε συνεχώς ταξίδια πίσω στο χρόνο»


Ο Andrew Basiago, δικηγόρος στο Seattle των Η.Π.Α., μέχρι το 2004 ισχυριζόταν δημόσια ότι, όταν ήταν στην ηλικία μεταξύ 7 και 12 ετών, συμμετείχε στο πρόγραμμα Pegasus, ένα μυστικό πρόγραμμα της αμερικάνικης κυβέρνησης στο οποίο, όπως είπε, δούλευε πάνω στην τηλεμεταφορά και στα ταξίδια στο χρόνο, υπό την εποπτεία ενός ειδικού Γραφείου του υπουργείου Αμύνης σχετικό με τέτοιου είδους ζητήματα...



«Εκπαίδευαν παιδιά μαζί με ενήλικες με σκοπό να βγάλουν συμπεράσματα για τις φυσικές και ψυχικές επιρροές που είχαν τα ταξίδια στο χρόνο στα παιδιά», δήλωσε ο Basiago στην ιστοσελίδα The Huffington Post. «Επίσης, τα παιδιά είχαν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους ενήλικες από την άποψη προσαρμογής τους στις μετακινήσεις που πραγματοποιούσαν στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον».

0 Η πάλη των γενεών και η ιδεολογική κυριαρχία

Στο παρόν άρθρο θα ήθελα να κάνω μία σύνδεση δύο πραγμάτων και με αφορμή αυτό, να επεκταθώ σε ένα συνοπτικό σχολιασμό του καθενός. Θα ήθελα να αναφερθώ στην αποτίμηση του αποτελέσματος μιας πολιτικής όπως αυτή γίνεται συμπεριλαμβάνοντας στην αξιολόγηση και τον παράγοντα χρόνο και εν συνεχεία, εισάγοντας τη διάσταση του χρόνου, να τονίσω το πώς τα βασικά μέρη κοινού συμφέροντος στη σύγχρονη εποχή, δεν είναι ούτε οι κοινωνικές τάξεις, ούτε οι φυλές και τα έθνη, αλλά οι διαφορετικές γενιές.

Είναι αλήθεια σημαντικό να αξιολογούμε μία πολιτική, ένα μέτρο, όχι μόνο βάσει του τελικού του αποτελέσματος, αλλά και ασκώντας διαρκή έλεγχο ως προς τη δικαιοσύνη και ασφάλεια που εξασφαλίζεται κατά την περίοδο εφαρμογής των μέσων προς επίτευξη του εκάστοτε σκοπού. Τόσα χρόνια συσσώρευσης πολιτισμικής εμπειρίας, έχουν καταστήσει το ανθρώπινο είδος ικανό να αξιολογεί τις καταστάσεις αναφορικά με κάποια πρότυπα, κάποιες αρχές και ιδέες, ώστε να επιτυγχάνεται η ικανοποίηση του κοινού αισθήματος στο εκάστοτε παρόν.

0 Οταν η Ανταρκτική ήταν... Χαβάη

Τα τελευταία χρόνια διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι στο μακρινό παρελθόν η παγωμένη σήμερα Ανταρκτική είχε υποτροπικό κλίμα με ιδιαιτέρως πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Νέα ευρήματα δείχνουν ότι στην ήπειρο υπήρχαν ακόμη και φοίνικες.

Η ανακάλυψη

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης συνέλεξαν δείγματα ιζημάτων που βρίσκονταν σε βάθος 4 χλμ σε μια θαλάσσια περιοχή της ανατολικής ακτής της Ανταρκτικής. Η μελέτη των ιζημάτων αποκάλυψε την παρουσία φοινίκων στην ήπειρο πριν από 53 εκατομμύρια έτη. Η αποκάλυψη έγινε μετά τη ανάλυση γύρης και σπόρων που βρέθηκαν στα ιζήματα...

0 Ο «στρατηγικός σχεδιασμός» της ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ…

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου
        
Πάντα τα συναινετικά κυβερνητικά εκτρώματα πλειοδοτούν σε εγκληματική πώρωση και κτηνώδη κυνισμό

Αυτή η τρικομματική κυβέρνηση θα ξεπεράσει κατά πολύ και τον εφιάλτη των ανδρεικέλων της παπαδήμιας κυβέρνησης. Μέσα στη νευρική βιασύνη της να εκτελέσει τα τελευταία συμβόλαια ΣΦΑΓΗΣ του ελληνικού λαού και ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ της χώρας (η επιτακτική ΕΝΤΟΛΗ της ευρω-χούντας), ξερνάει πυκνά κύματα της φασιστικής της αγριότητας, της θηριώδους υποκρισίας της και του αυθάδους κυνισμού της.
Η πιο αποκρουστική, όμως, και φρενοβλαβής πτυχή των κυβερνητικών ανδρεικέλων συμπυκνώνεται σε τούτο: Στην αξίωσή της να τη χειροκροτεί ο ελληνικός λαός επειδή τον ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!!!

0 Χωρίς σχόλια...

0 Λογισμικό διάγνωσης καρκίνου από 17χρονη

Λογισμικό διάγνωσης καρκίνου από 17χρονη
Είναι μόλις 17 χρονών, αλλά ήδη θεωρείται ευφυία στην τεχνολογία με εφαρμογές στην ιατρική. Η Μπρίτανι Γουένγκερ κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φετινό διαγωνισμό της Google με θέμα την επιστήμη γιατί σχεδίασε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή, το οποίο βοηθά τους γιατρούς να κάνουν διάγνωση σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού...

0 20 τρόποι να βρεις την κλίση σου

20 τρόποι να βρεις την κλίση σου
Εντάξει λοιπόν, μπορείς να το παραδεχτείς: Η ζωή δεν στα έφερε ακριβώς όπως τα υπολόγιζες. Αυτά που ονειρευόσουν και για τα οποία προσπαθούσες στα 18 σου, σήμερα φαντάζουν ουτοπικά και εντελώς ανέφικτα. Για την ακρίβεια, δεν σε αντιπροσωπεύουν καν. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να αλλάξεις τροχιά όταν έχεις πλέον μεγαλώσει; Και κυρίως, πώς θα βρεις αυτό που πραγματικά ονειρεύεσαι να κάνεις ή να γίνεις;

«Ποτέ δεν είναι αργά για να γλυτώσεις», λέει η Τάνια Τσανακλίδου, αρκεί να ξεκινήσεις από κάπου. Για παράδειγμα, από τις παρακάτω συμβουλές:


  • 1. Αγνοήστε το μέλλον, ασχοληθείτε με το παρόν
Η ερώτηση «Τι θα γίνω όταν θα μεγαλώσω;» (μτφ. τι θα καταφέρω να κάνω στη ζωή μου;) είναι λάθος. Αντίθετα, αναρωτηθείτε, «τι άλλο με περιμένει σήμερα;». Οι άνθρωποι παχαίνουν μπουκιά-μπουκιά, ενηλικιώνονται ώρα με την ώρα, οπότε αυτό που μετρά πραγματικά είναι το «τώρα».

0 Χρυσός καταρράκτης

Perierga.gr - Χρυσός καταρράκτης στην ΤαϊβάνΟ Χρυσός Καταρράκτης βρίσκεται στην Ταϊβάν κοντά στη γέφυρα Ziqiang. Το νερό από τις έντονες βροχοπτώσεις της περιοχής ρέει πάνω σε περτρώματα με υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό και σίδηρο διαμορφώνοντας ένα χρυσό χρώμα.

Είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ταϊβάν και ιδιαίτερα δημοφιλής χώρος φωτογράφισης για τα νιόπαντρα ζευγάρια.
Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό και προσφέρει αρκετά προσβάσιμε σημεία με εντυπωσιακή θέα στους καταρράκτες.

0 Αγροτικές καλλιέργειες όπως φαίνονται από το διάστημα

Perierga.gr - Αγροτικές καλλιέργειες από το διάστημα
  Perdizes, Βραζιλία

Δορυφορικές φωτογραφίες της NASA δείχνουν την ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον. Οι φωτογραφίες μοιάζουν με καμβά αφηρημένης τέχνης. Το αποτέλεσμα είναι από τη μάι εντυπωσιακό από την άλλη ανησυχητικό αν αναλογιστούμε το βαθμό εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων.

0 Γιατρέ, βλέπω παντού «πρόσωπα»…

perierga.gr - Υπάρχουν "πρόσωπα" παντού...
Κάνοντας μια βόλτα στην πόλη, παρατηρώντας σπίτια, κτίρια, οχήματα κ.λπ., ανακαλύπτουμε -όχι σπάνια- διάφορες περίεργες κατασκευές, σχήματα και σχέδια που μοιάζουν με χαμογελαστά ή… θλιμμένα πρόσωπα.

Αστείες ή λυπημένες φάτσες κάνουν παντού την εμφάνισή τους, σε σπίτια, δωμάτια, λεωφορεία και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε, ενώ σχηματίζονται στα πιο απίθανα σημεία:

Μια βρύση στο σπίτι, η πρόσοψη ενός κτιρίου, ένα κάθισμα στο αυτοκίνητο, η κούνια στην παιδική χαρά ή η σαπουνοθήκη στο μπάνιο μοιάζουν με απίθανα πρόσωπα, που προκαλούν πολύ γέλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...