ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

0 Το Κατίκι Δομοκού

Το Κατίκι Δομοκού είναι ένα παραδοσιακό τυροκομικό προϊόν της περιοχής Δομοκού και Ξυνιάδος του Νομού Φθιώτιδας, στο οροπέδιο της Όθρης. 
 
Είναι ένα ελαφρύ, λευκό, αλοιφώδες τυρί με υπόξινη δροσερή γεύση και ευχάριστο άρωμα, χωρίς επιδερμίδα, που παράγεται παραδοσιακά από αιγοπρόβειο γάλα το οποίο φυλάσσεται σε δοχεία.
Εμπεριέχει 10-14% λιπαρά σε αντίθεση με τη φέτα, της οποίας το λίπος κυμαίνεται από 21-25%. Παράλληλα, η μαλακή του υφή μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε ως μέτρο κατανάλωσης το κουτάλι, έχοντας μια καλύτερη «οπτική» για την ποσότητα τυριού που καταναλώνουμε.

0 Η ιστορία των greeklish

Υπάρχουν σε κείμενα της βυζαντινής εποχής.

Τι είναι τα greeklish...

Τα greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως grenglish, λατινοελληνικά ή...φραγκολεβαντίνικα, είναι η ελληνική γλώσσα γραμμένη με το λατινικό αλφάβητο. Είναι ένα είδος μεταγραφής.

0 Έγκλημα στον Αμαζόνιο

Φωτογραφίες από την ομορφιά που απειλείται

Οι αεροφωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν την έκταση της παράνομης αποψίλωσης του δάσους κοντά στο Εθνικό Πάρκο της Αμαζονίας στην περιοχή Itaituba της Βραζιλίας.

Στους δεκαεννέα μήνες που βρίσκεται στην εξουσία η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, κανονισμοί που ίσχυαν για χρόνια , περιόριζαν την αποψίλωση των δασών και προστάτευαν εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, έχασαν έδαφος.

Η πρόεδρος εξέδωσε εντολή για τη συρρίκνωση ή τον επαναχαρακτηρισμό επτά προστατευόμενων δασικών περιοχών, ανοίγοντας το δρόμο για την κατασκευή υδροηλεκτρικών φραγμάτων και άλλων υποδομών αλλά και τη νομιμοποίηση των καταλυμάτων των αγροτών και των ανθρακωρύχων.

Δείτε τις φωτογραφίες

0 Νικόλας Άσιμος- Αναζητώντας κροκανθρώπους

Από το http://poihsh-logotexnia.blogspot.gr
Ο αντισυμβατικός, αυθεντικός και πάντα ειλικρινής Νικόλας Άσιμος όπως λίγο πολύ γνωρίζουμε υπήρξε ένας χαρισματικός συνθέτης, στιχουργός, ποιητής αλλά και συγγραφέας. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το πανέμορφο και χαρακτηριστικό βιβλίο του, το '' Αναζητώντας κροκανθρώπους'' το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις '' ανέκδοτο'' όπως ο ίδιος χιουμοριστικά έγραφε. Ουσιαστικά το βιβλίο του δεν εκδόθηκε γιατί δεν ήθελε ο ίδιος να εκδοθεί και κυκλοφορεί ελεύθερο στο διαδίκτυο. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να το διαβάσει η να το κατεβάσει. Εμείς το είδαμε εδώ.
ΚΡΟΚΑΝΘΡΩΠΟΙ- Νικόλας Άσιμος

0 Το Καστελόριζο επιστρέφει στη Δραχμή

Το Καστελόριζο επιστρέφει στη Δραχμή ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Κράτος
Η Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο (κόκκινο φρούριο), αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης. Απέχει μόλις 2 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές και οι 450 κάτοικοί της (μαζί και οι στρατιώτες) νιώθουν καθημερινά την «καυτή ανάσα» της γείτονας από πάνω τους.
Την ώρα, δε, που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να... 
υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων κοινωνίας και εργαζομένων, ώστε η χώρα μας να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, στο Καστελόριζο, το «νησί του μνημονίου», προσωνύμιο από τότε που ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν σχεδόν 22 μήνες ανακοίνωσε από το νησί την ένταξη της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, ετοιμάζεται να υψώσει σημαία ανεξαρτησίας και να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε η Ελλάδα:

Στη δραχμή!!!

1 Οι νόμοι του Μέρφυ για την ηλιθιότητα!


1. Μην διαφωνείς δημόσια με έναν ηλίθιο… Ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει τη διαφορά.
2. Μπορείς να προφυλαχθείς από τους ηλίθιους, όχι όμως από τους πανηλίθιους.



3. Είναι αδύνατο να προφυλάξεις κάτι απο τη βλακεία, γιατί οι βλάκες είναι ικανότατοι.

4. Ενας ηλιθιος σε ψηλο ποστο μοιαζει με καποιον στην κορυφη ενος ψηλου βουνου. Ολα του φαινονται μικρα και σε ολους φαινεται μικρος

5. Μη διαφωνείς ποτέ με έναν ηλίθιο. Θα σε ρίξει στο επίπεδό του, και θα σε κερδίσει με την εμπειρία του.

0 Κάλτσες που αντικαθιστούν τα παπούτσια!

Κάλτσες που αντικαθιστούν τα παπούτσια!
Θα μπορούσε κάποιος να φορέσει αυτές τις κάλτσες και να βγει στο δρόμο; Κι, όμως, η ελβετική εταιρεία Barefoot δημιούργησε τις ασυνήθιστες κάλτσες που βλέπετε για να αντικαταστήσουν τα παπούτσια και να κάνουν το χρήστη να αισθάνεται… ξυπόλητος!

Αν και δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ αυτό που λέμε «μόδα», οι Ελβετοί δημιουργοί πιστεύουν ότι οι παράξενες κάλτσες τους είναι ιδανικές για «τους ανθρώπους που τους αρέσει να περπατάνε χωρίς παπούτσια, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα στην αναρρίχηση βράχων».

Οι κάλτσες έχουν κατασκευαστεί από ανθεκτικό υλικό, προσφέροντας προστασία από τα διάφορα επικίνδυνα αντικείμενα που υπάρχουν στους δρόμους, ενώ ένα επιπρόσθετο υλικό προστατεύει τα πόδια από μολύνσεις.

0 Το καλό κρασί θέλει τη σφήκα του!

Wasp / Wespe
Photo by Martin LaBar
Στο φαρμακερό κεντρί τους ίσως κρύβουν το μυστικό των αρωμάτων και της γεύσης.

Την επόμενη φορά που θα πιείτε μια γουλιά κρασί να κάνετε την πρώτη πρόποση στις σφήκες. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς στις κοινές σφήκες και στους μεγαλύτερους μπάμπουρες. Κι αυτό γιατί τα ιπτάμενα έντομα με το φαρμακερό κεντρί ίσως κρύβουν το μυστικό των αρωμάτων και της γεύσης του κρασιού.

Όπως λέει ο Ντούτσιο Καβαλιέρι, καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλορεντίας στην Ιταλία «οι σφήκες είναι από τους μεγαλύτερους οινόφιλους».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...