ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

0 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ

Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν την άμεση σχέση μεταξύ των εντατικών προγραμμάτων εμβολιασμών και των υψηλών ποσοστών βρεφικής θνησιμότητας
Έγραψε ο: Hubbard Bryan
Πριν τα πρώτα του γενέθλια, ένα μωρό στην Αμερική θα δεχτεί 26 εμβόλια -μέρος τού εντατικού προγράμματος εμβολιασμών παγκοσμίως- και αυτό συμβαίνει σχεδόν σε κάθε παιδί μέχρι την ηλικία τού ενός έτους, στις αναπτυγμένες χώρες. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε κάθε κράτος με ένα εντατικό πρόγραμμα εμβολιασμών, δείχνοντας άμεση σύνδεση μεταξύ των αριθμών των δόσεων, που χορηγούνται τον πρώτο χρόνο τής ζωής και τού ποσοστού βρεφικών θανάτων...


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το χειρότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας από 34 πολιτείες, που αξιολογήθηκαν σε μια νέα έρευνα, με 6,22 βρέφη στα 1000 να πεθαίνουν πριν την ηλικία τού ενός έτους. Καθώς στις ΗΠΑ γεννιούνται γύρω στα 4 εκατομμύρια μωρά το χρόνο, αυτό σημαίνει, ότι 24.800 θα πεθάνουν πριν τα πρώτα τους γενέθλια και για πολλά από αυτά ίσως ευθύνεται ο μεγάλος αριθμός εμβολιασμών. Αυτό είναι το χειρότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας από όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

0 Εντυπωσιακή ανακάλυψη στη σκιά της αποστολής του Curiosity

O Αρης έχει τεκτονικές πλάκες
O Άρης έχει τεκτονικές πλάκες 

Ένας επιστήμονας στις ΗΠΑ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη σχετικά με τον Άρη η οποία όμως «χάνεται» μέσα στο παγκόσμιο ενδιαφέρον που έχει συγκεντρώσει ο ρομποτικός εξερευνητής Curiosity ο οποίος βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα στον Κόκκινο Πλανήτη. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, ο Άρης διαθέτει τεκτονικές πλάκες ενώ μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα τεκτονικές πλάκες υπάρχουν μόνο στη Γη. Η μελέτη της τεκτονικής δραστηριότητας του Άρη θα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία και για εκείνη στη Γη...

Η ανακάλυψη
Ο Αν Γιν, καθηγητής Γήινων και Διαστημικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες (UCLA), μελέτησε 100 δορυφορικές εικόνες από το σκάφος THEMIS καθώς και από τον δορυφόρο MRO που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Υποστηρίζει ότι σε 15 εξ αυτών αποκαλύπτεται η ύπαρξη τεκτονικών πλακών στον Άρη.

0 Το σχέδιο για να παραδοθούν τα νερά της Ελλάδας έχει ως εξής...


Αιτία εξέγερσης αποτελεί η υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής η οποία υπεγράφη αρχικά στις 11 Απριλίου και η οποια τροποποιήθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011) αφορώντας ουσιαστικά  τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού!

0 Φαντασμαγορική βροχή από αστέρια θα φωτίσει τον ουρανό το Σαββατοκύριακο

Έναν ακόμη Αύγουστο οι Περσείδες θα εμφανιστούν στους ουρανούς του πλανήτη, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
Το αποκορύφωμά τους, με έως 100 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αναμένεται τη νύχτα του Σαββάτου 11 Αυγούστου και της Κυριακής 12 Αυγούστου με μια «βροχή» μετεώρων που θα είναι ορατή, αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειανατολική- και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα.
Επειδή συμβαίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού, παραδοσιακά οι Περσείδες θεωρούνται η βροχή διαττόντων που συνήθως έλκει τους περισσότερους παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο από κάθε άλλο ανάλογο φαινόμενο.
Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα.
Σημειωτέον ότι τον φετινό Αύγουστο η επόμενη πανσέληνος θα είναι στις 31 Αυγούστου, ενώ στις 17 Αυγούστου υπάρχει Νέα Σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι, αντίθετα με το περσινό καλοκαίρι, η λάμψη του φεγγαριού δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για τις παρατηρήσεις του νυχτερινού ουρανού.

0 Τζουμέρκα: μια άλλη Ελλάδα

Ακόμη και σήμερα η άσφαλτος κόβεται σε πολλά σημεία λόγω των νερών του χειμώνα. Πενήντα χιλιόμετρα από τα Γιάννενα, ατελείωτες στροφές μες τα βουνά, θες σίγουρα κανά δίωρο για να φθάσεις. Από κάτω γκρεμοί, χαράδρες, πουρνάρια και ανάμεσα ο Άραχθος. Πάνω σου, ο ουρανός, τα έλατα και πέτρες. Κατσίκια, σκυλιά και γουρούνια θα κόψουν πολλές φορές το δρόμο. Μες το χωριό δεν υπάρχει δρόμος, μονάχα μονοπάτια, χωματένια που γίνονται πέτρινα, κάπου τα κόβει ένα ρέμα, το πηδάς και συνεχίζεις.
Τηλεφωνείς στον παπά - έχει δυο μουλάρια- τα φορτώνεις με τις βαλίτσες και έτσι φθάνεις σπίτι. Όταν βρέχει το ρέμα κατεβάζει ό,τι βρει και πολλά απογεύματα τα μισά σπίτια μένουν μες τις λάσπες αποκλεισμένα. Εδώ, ακόμη οι γυναίκες ζώνονται με τριχιές στην πλάτη μπουκάλες υγραερίου, κλαρί και πατάτες από τα πέρα χωράφια. Το χωριό δεν έχει σούπερ-μάρκετ, ιατρείο, φαρμακείο, βενζινάδικο. Ένα καφενείο-παντοπωλείο με τα απαραίτητα: σκόνες, μπουκάλες, χαρτικά, κονσέρβες, μακαρόνια, καφέδες, πελτέδες, ποτά και τσιγάρα.

0 Πίσω απο τις σκηνές της ταινίας "The Wall" των Pink Floyd

«Pink Floyd – The Wall» (1982)
b1175

0 Φτιάχνω μόνος μου κρεββάτι από μια παλιά βάρκα!!!

Τι κι αν δεν τα καταφέρατε να πάτε διακοπές, αν μπορούσατε μόνο λίγες μέρες;
Ή αν έτσι απλά αγαπάτε την θάλασσα!

Μπορείτε να ταξιδεύετε ολόχρονα μέσα στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι σας.

Δείτε παρακάτω μια πολύ απλή, όμορφη και έξυπνη ιδέα, πως να φέρετε τα κύματα στο σπίτι και στα όνειρα σας.

0 Οι σταφίδες έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τις μπάρες ενέργειας

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την κατανάλωσή τους

Οι ταπεινές κατά πολλούς σταφίδες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις καλά μελετημένες energy bars. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου California-Davis η κατανάλωση σταφίδας δίνει την ίδια ώθηση στην προπόνηση των αθλητών όπως και οι γνωστές μπάρες ενέργειας και είναι και απολύτως φυσικές.

Η ερευνητική ομάδα έκανε τυχαίες δοκιμές σε δρομείς, χωρίζοντάς τους σε 3 κατηγορίες, μια ομάδα κατανάλωνε σταφίδες, μια άλλη energy bars και μια τρίτη νερό. Οι δύο πρώτες ομάδες αθλητών, εντόπισαν οι ερευνητές, ήταν κατά 1 λεπτό πιο γρήγορες σε σχέση με την τρίτη ομάδα.

Οι σταφίδες είναι ένα φυσικό δυναμωτικό καθώς εκτός από ενέργεια προσφέρει στον οργανισμό κάλιο και σίδηρο, δεν έχουν πρόσθετα ζάχαρης, γεύσης και χρώματος, επίσης είναι ένα εξαιρετικά φθηνό φρούτο και συμπλήρωμα διατροφής για όσους αθλούνται.

0 16 ευεργετικές επιδράσεις του λεμονιού

Δεν υπάρχει κουζίνα στον… κόσμο, στην οποία το λεμόνι να μην αποτελεί βασικό συστατικό, το οικείο σε όλους μας κίτρινο εσπεριδοειδές, που είναι δημοφιλές σε όλο τον πλανήτη. Ποια είναι όμως η επίδραση της κατανάλωσης λεμονιού στον ανθρώπινο οργανισμό;

Τα λεμόνια είναι όξινα στη γεύση, αλλά δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας. Στην πραγματικότητα, είναι από τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη αλκαλική επίδραση, που βοηθούν πολύ στη δημιουργία ισορροπίας σε καταστάσεις αύξησης της ποσότητας οξέων στο σώμα.

Με άφθονη βιταμίνη C, είναι ιδανικό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας, ενώ συστήνεται και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.

0 Το ελληνικό φυτό θάψα, φάρμακο για τον καρκίνο;

Ένα φυτό που υπάρχει σε αφθονία στην ελληνική εξοχή και ήταν γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητές του από την αρχαιότητα, ίσως αποτελέσει το επόμενο όπλο της επιστήμης ενάντια στον καρκίνο.
Ο λόγος για τη θάψια (Thapsia garganica) ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, μια εργαστηριακή «απομίμηση» της δραστικής ουσίας της, που θα χορηγηθεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη σε κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν το τεστ έχει επιτυχή έκβαση, το φυτό της Μεσογείου αναμένεται να αποτελέσει το «κλειδί» για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων.
Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη θάψια ως εμετικό και αποχρεμπτικό. Παράλληλα όμως – και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αναφέρεται ακόμη και ως τη μεσαιωνική βιβλιογραφία ως «θανατηφόρος κόνδυλος» – γνώριζαν επίσης ότι έχει ισχυρές τοξικές ιδιότητες, εφόσον μπορούσε να σκοτώσει τα ζώα που έκαναν το λάθος να τη «γευτούν» σε ικανές ποσότητες.

0 Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες


Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες

Μια συλλογή 48 μοναδικών εικόνων που τα έχει όλα! Φωτογραφίες γεμάτες συναισθήματα, χιουμοριστικές, λήψεις που έγιναν την κατάλληλη στιγμή από φωτογράφους που βρέθηκαν στο σωστό σημείο, φωτογραφίες που διηγούνται μια ιστορία από μόνες τους, και πολλές ακόμη…

0 Μουσείο ιστορίας του τηλεφώνου

Για την ακρίβεια είναι η προσωπική συλλογή του γενικού διευθυντή μια εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Μόσχας. Το μουσείο είναι κλειστό για το κοινό και
επιτέπεται η είσοδος μόνο σε επιλεγμένους επισκέπτες και μέσα μαζικής ενημέρωσης. 
Ωστόσο σύντομα οι εργασίες δημιουργίας του μουσείου ολοκληρώνονται και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, το καλοκαίρι του 2011. Το μουσείο βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη.

0 Στη δημοσιότητα τα X-Files της Αυστραλίας

Απόρρητα έγγραφα των τελευταίων 30 χρόνων, που αφορούν σε εμφανίσεις αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων, έδωσαν στη δημοσιότητα τα Εθνικά Αρχεία της Αυστραλίας.  Στα αυστραλιανά X Files υπάρχουν πολυάριθμες αναφορές πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, οι οποίοι συναντήθηκαν με UFO κατά τη διάρκεια πτήσεων. Επίσης, υπάρχουν...
καταγραφές περίεργων αντικειμένων από ραντάρ.

Όμως, η μόνη φωτογραφία που υπάρχει στο αρχείο χρονολογείται από τον Μάιο του 1983, όταν στην περιοχή του Bendigo περίεργα φώτα έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό. Ένας 17χρονος -τότε- ραδιοφωνικός παραγωγός είχε λάβει αμέτρητα τηλεφωνήματα από ακροατές, οι οποίοι ήταν όλοι τους μάρτυρες του λαμπερού αντικειμένου, που αιωρούνταν στον ουρανό.

Ο παραγωγός Μάικ Έβανς βγήκε έξω και είδε και ο ίδιος τα φώτα. Τη φωτογραφία, που είναι και το μοναδικό ντοκουμέντο του μυστήριου περιστατικού, την τράβηξε ο ίδιος.

0 Σπάνιες παραλίες… κοχυλιών!

perierga.gr - Σπάνιες παραλίες... κοχυλιών!Τα κοχύλια, που είναι άδεια κελύφη νεκρών θαλάσσιων μαλακίων, συχνά βρίσκονται στις ακτές, μέσα στην άμμο ή ανάμεσα από τα βότσαλα, και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα συλλέγουν ως… τουριστικό ενθύμιο από τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Υπάρχουν, όμως, ορισμένες παραλίες που παρουσιάζουν μια ασυνήθιστα μεγάλη συσσώρευση κοχυλιών, τα οποία «πλημμυρίζουν» τις ακτές από άκρη σε άκρη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι τέσσερις παραλίες που θα δείτε στη συνέχεια, όπου αντί για άμμο και βότσαλα, τα κοχύλια έχουν παντού την τιμητική τους!

1. Shell Beach, Δυτική Αυστραλία

Η Shell Beach βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της πόλης Denham, στην περιοχή Shark Bay της δυτικής Αυστραλίας, καλύπτοντας μια έκταση πάνω από 120 χιλιόμετρα, η οποία είναι γεμάτη από εκατομμύρια κάτασπρα, μικροσκοπικά κοχύλια που φτάνουν σε πολλά σημεία μέχρι τα 10 μέτρα βάθος! Το νερό της θάλασσας στον όρμο L’ Haridon έχει υψηλή αλατότητα λόγω της γεωμορφολογίας αλλά και του κλίματος της περιοχής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...