ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

0 Μια θαλάσσια δίνη μέσα στο σιντριβάνι!

perierga.gr- Μια θαλάσσια δίνη μέσα στο σιντριβάνι!Οι σειρήνες Χάρυβδη και Σκύλλα της ελληνικής μυθολογίας ενέπνευσαν τον γλύπτη William Pye προκειμένου να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι στην είσοδο του ξενοδοχείου «Seaham Hall Hotel» στην ομώνυμη πόλη της Μεγάλης Βρετανίας.


«Ο Όμηρος αναφέρει ότι επειδή η Χάρυβδη έκλεψε τα βόδια του Ηρακλή, ο Δίας της έριξε έναν κεραυνό και τη μεταμόρφωσε σε τεράστια δίνη που κατάπινε τα πλοία στη θάλασσα. Αυτή την κυκλική κίνηση του νερού και τη ρουφήχτρα που δημιουργείται θέλησα να δείξω στον κόσμο», εξηγεί ο γλύπτης.

0 Μήπως ο Πάγκαλος πρέπει να οδηγηθεί άμεσα στον Κορυδαλλό;

Ο γνωστότατος μεγάλου διαμετρήματος πολιτικός, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε –όπως άλλωστε συνηθίζει- την Ελληνική κοινωνία, επαναλαμβάνοντας τον γνωστό εαυτό του, μέσα από την ιστοσελίδα του «μαζί τα φάγαμε». Όμως, προφανώς μη ικανοποιημένος από την μικρής εμβέλειας δημοσιότητα της προκλητικότητάς του, την επομένη ημέρα φέρεται να «ανασκεύασε» την γνωστή του δήλωση λέγοντας «μαζί τα τρώμε».


Εάν υπήρχε κράτος δικαίου, εάν υπήρχε ένας εισαγγελέας που σεβόταν τους νόμους του κράτους, το Σύνταγμα της χώρας που ορίζει την ισονομία και την ισοπολιτεία και που προστατεύει την χώρα και τους πολίτες από «επιθέσεις» εγχώριων, εισαγόμενων ή εξωτερικών αντιπάλων και εχθρών, φυσιολογικά σήμερα ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να κάνει παρέα στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

0 Τα μαθηματικά: μουσική της σιωπής και τέχνη της αλήθειας

Τα μαθηματικά: μουσική της σιωπής και τέχνη της αλήθειας
Γιατί να γράψει ο Leonardo da Vinci πάνω στα τετράδιά του: όποιος δεν είναι μαθηματικός να μη διαβάσει το έργο μου; Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσουμε ν’ απαντήσουμε με διαφορετικούς αλλά συντονισμένους τρόπους.

Αρχικά ο Leonardo da Vinci έγινε γνωστός στους πρώτους κοινωνικούς κύκλους ως μουσικός κι έγραφε χαρακτηριστικά ότι η μουσική γεννιέται και πεθαίνει την ίδια στιγμή. Το πλαίσιο του εκείνη την εποχή ήταν πάρα πολύ φτωχό, όσον αφορά στο θέμα της παρτιτούρας. Είναι μόνο προς το τέλος της ζωής του που θα βρούμε τις πρώτες παρτιτούρες για λαούτο, το όργανό του.

Κατά συνέπεια, ο Leonardo da Vinci γνωρίζει τη δυσκολία της καταγραφής της που της δίνει ένα από τα αφαιρετικά χαρακτηριστικά των μαθηματικών. Είναι, λοιπόν, δυνατόν να μπόρεσε να τα ερμηνεύσει ο Leonardo da Vinci ως τη μουσική της σιωπής.

0 Μπίρα από… χρυσάφι!

perierga.gr - Μπίρα από... χρυσάφι!Σίγουρα δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό, ούτε θα τη βρείτε στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας! Η μπίρα με την εμπορική ονομασία RE είναι κατάλληλη για… βασιλιάδες και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.Ο λόγος; Η μπίρα, που είναι τύπου lager, περιέχει 0,018 γραμμάρια φύλλων χρυσού και συσκευάζεται σε μπουκάλια… σαμπάνιας, ενώ πίνεται αυστηρά και μόνο σε ψηλό ποτήρι και μάλιστα πολύ παγωμένη.


Η ζυθοποιία στην Οστράβα της Τσεχικής Δημοκρατίας παρασκευάζει την εν λόγω μπίρα ακολουθώντας μια αυστηρή διαδικασία στην παραγωγή που κρατάει 18 ολόκληρους μήνες, ενώ μόλις 500 μπουκάλια το χρόνο καταφθάνουν στους τυχερούς πελάτες. «Ο χρυσός είναι ένα αδρανές μεταλλικό στοιχείο γι ‘αυτό δεν επηρεάζει σε τίποτα τη γεύση της μπίρας», δηλώνει ο Marek Pieton, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, και συμπληρώνει:

0 H αντίσταση των Ελλήνων

Αυτήν την περίοδο δοκιμάζεται κάθε μέρα η αντίσταση των Ελλήνων. Οι οικονομικές πιέσεις προκαλούν δυσκολίες, στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθουμε ως λαός. Όμως όταν έχουμε δικούς μας που συνεχώς μας κατηγορούν και προβάλλουν μια αρνητική εικόνα στο εξωτερικό, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. 
Επιπλέον, πρέπει να βασιστούμε σε αυτές τις αντοχές, για να προλάβουμε να βοηθήσουμε το λαό μας με το άνοιγμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Υπάρχει λοιπόν ένα χρονικό διάστημα που πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε. Διότι ακόμα και οι Έλληνες δεν έχουν άπειρες αντοχές. Κι αν η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ, δεν είναι ανάγκη να αφήσουμε μερικούς να προσπαθήσουν να τη σκοτώσουν. 
Στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε ανάπτυξη σε όλους, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και τη σημερινή κατάσταση που αντιπροσωπεύει ένα εμπόδιο για τους περισσότερους, για να αντιληφθούν πως μπορούμε ν’ αλλάξουμε το μέλλον.

0 Μελέτη - σοκ για την Αρκτική

Αναφέρει ότι σε δέκα χρόνια δεν θα υπάρχουν θαλάσσιοι πάγοι
Μελέτη - σοκ για την Αρκτική
H τήξη των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο πιστεύαμε και πολύ σύντομα οι πάγοι θα εξαφανιστούν
Μια ακόμη μελέτη προστίθεται σε πολλές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια για τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στην Αρκτική. Τα τελευταία χρόνια η αύξηση της θερμοκρασίας έχει οδηγήσει σε μεγάλη απώλεια των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής τους καλοκαιρινούς μήνες...

0 Αστείες φωτογραφίες από το Google Street View!

perierga.gr- Αστείες φωτογραφίες από το Google Street View!To Google Street View αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο σκηνές της καθημερινότητας, ανεπιτήδευτες και ειλικρινείς, όπως εκτυλίσσονται δίπλα μας σε διάφορα σημεία του πλανήτη, χωρίς «στήσιμο» ή «ποζάρισμα». Ο καλλιτέχνης Jon Rafman βρίσκεται πίσω από τις εικόνες που βλέπετε, όχι ως φωτογράφος, βέβαια, αλλά ως ο άνθρωπος που διερευνά τη θέα στο δρόμο μέσω Google και λαμβάνει εικόνες από τα πιο ασυνήθιστα, αστεία και παράξενα περιστατικά που βλέπει μπροστά του.

Οι πρωτότυπες εικόνες απαθανατίστηκαν μέσα από τα τελευταίας τεχνολογίας υβριδικά αυτοκίνηγτα της Google, εφοδιασμένα με 9 κάμερες το καθένα, τα οποία προσπαθούν να φωτογραφίσουν πόλεις, γειτονιές, αυτοκινητόδρομους, χωράφια, ανθρώπους… «Πρόκειται για… αμερόπληπτες καταγραφές, αυθεντικές εικόνες και όχι επιτηδευμένες πόζες, έτσι όπως καταγράφονται από το… ουδέτερο βλέμμα του Street View. Είναι ό,τι υπάρχει τριγύρω και κάνει εντύπωση! Άνθρωποι, φύση, σπίτια, γειτονιές, παιδιά, ζώα σε μια αστεία ή περίεργη στιγμή τους», λέει ο Jon.

0 Ποιο είναι το όνομα του παλαιότερου ξενοδοχείου του Σουδάν;

Μια Ακρόπολη κοσμεί την καρδιά του Σουδάν. Ο λόγος για το «Hotel Acropole», που αποτελεί το παλαιότερο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Χαρτούμ και φέτος συμπληρώνει εξήντα χρόνια λειτουργίας.

Η επιτυχημένη επιχείρηση δεν έχει μόνο ελληνοπρεπή επωνυμία, αλλά και ελληνική ψυχή, διότι πίσω της βρίσκεται μια οικογένεια από την Κεφαλλονιά που εγκατέλειψε την πατρίδα για να βρει τη δική της Γη της Επαγγελίας στη Μαύρη Ηπειρο.


Ο Θανάσης, ο Γιώργος και ο Μάκης Παγουλάτος είναι τα τρία αδέλφια που σήμερα διοικούν αυτό το οικογενειακό ξενοδοχείο που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς της σουδανικής πρωτεύουσας.

0 Στην Ελλάδα έχουμε ετησίως 100.000 γεννήσεις και 200.000 αμβλώσεις!

Η Ελλάδα αιμορραγεί και αργοπεθαίνει!
Λέμε συχνά και πάντα στα δύσκολα που μας βρίσκουν «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Είμαστε ως λαός απόλυτα ταυτισμένος με αυτήν τη φράση και σε αυτήν επαναπαυόμαστε. Κι όμως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), ένα εκατομμύριο Ελληνες χάθηκαν μέσα σε μία δεκαετία, η οποία χρονικά αποτελεί τη χειρότερη δημογραφικά δεκαετία μετά τη δεκαετία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου!

Ακόμη και στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είχε υπάρξει αναλογικά τόσο μεγάλη πληθυσμιακή απώλεια, καθώς ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί από τον πόλεμο και την πείνα ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των χιλιάδων στις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ επέφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.

Η Ελλάδα αιμορραγεί και αργοπεθαίνει. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της απογραφής του 2011 στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (ποσοστό 49,2% του γενικού πληθυσμού) και 5.484.000 γυναίκες (ποσοστό 50,8%), όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

0 Καμουφλαρισμένοι πύργοι κινητής τηλεφωνίας

b1265
Για ρίξτε μια ματιά στον Υμητό, στην πάρνηθα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας πως ειναι οι κεραίες μας και δειτε και αυτές
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...