ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

0 O Mεγάλος Αδελφός - Συστήματα παρακολούθησης και νέος απολυταρχισμός

Πολλά είναι αυτά που τα θεωρούμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας στις ταινίες του Χόλυγουντ. Όμως κυβερνήσεις και εταιρίες προϊόντων ασφαλείας αντλούν την έμπνευσή τους από εκεί και τα εφαρμόζουν στην πράξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών είναι τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης με αναγνώριση προσώπων μέσω βιομετριών στοιχείων, όπως η διαστολή της κόρης του ματιού. Αυτές οι πρακτικές δίνουν την εντύπωση ότι περνάμε σε ένα καθεστώς νέου απολυταρχισμού. ..


Ένας μηχανικός ηλεκτρονικών προγραμμάτων έγραψε πρόσφατα στο Facebook ότι επισκέφθηκε την Disneyland και αφού ανέβηκε σε ένα τρενάκι, υπάλληλος του πάρκου του προσέφερε μια φωτογραφία με την σύντροφό του για να την αγοράσει.

0 Διατροφικά αυτάρκης η Ελλάδα παρά την κρίση!

Ας σταματήσει επιτέλους η τρομοκτατία του λαού!

Παρά τη γενικότερη οικονομική κρίση και δυσπραγία σχεδόν σταθερή παραμένει η αυτάρκεια των αγροτικών – διατροφικών προϊόντων... φυτικής και ζωικής παραγωγής για το έτος 2011, σε σχέση με τη προηγούμενη δημοσίευση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το έτος 2010. Αύξηση στο επίπεδο αυτάρκειας της χώρας καταγράφεται σε ζωικά προϊόντα και αλιεύματα...
Σε ένα σύνολο 41 βασικών αγροτικών – διατροφικών προϊόντων που παρακολουθεί συστηματικά η ΠΑΣΕΓΕΣ, το ποσοστό αυτάρκειας του έτους 2011 μειώθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ανερχόμενη στο επίπεδο του 91,5% περίπου...
Ειδικότερα και με βάση τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν οι υπηρεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 96% περίπου, μειωμένη κατά...
τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων.

0 Πατώνουν τα πανεπιστήμιά μας διεθνώς και οι καταστροφείς τους, καταστρέφουν και τη Δημοκρατία

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Πρόκειται ασφαλώς για συνωμοσία των ξένων, που δεν εκτιμούν τις επιδόσεις των ελληνικών Α.Ε.Ι. στην πληρωμή δώρων και ταξιδιών αναψυχής από τα "κονδύλια έρευνας" και στην κατασκευή μολότωφ.

Μακριά από την πρώτη εκατοντάδα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως αξιολογούνται στη λεγόμενη λίστα της Σαγκάης, παραμένουν τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα...



Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για ακόμη μία χρονιά συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Σαγκάης που δημοσιεύτηκε χθες, ωστόσο κατατάσσονται στις θέσεις 301- 400. Μάλιστα, το Καποδιστριακό φέτος τα πήγε χειρότερα: στη λίστα του 2011 ήταν στις θέσεις 201-300.

0 Παράξενες μολυβοθήκες

Παράξενες μολυβοθήκες (1)
Οι πρωτότυπες μολυβοθήκες που ακολουθούν, υπόσχονται να κρατήσουν το γραφείο σας τακτοποιημένο και ταυτόχρονα να προσφέρουν μια ξεχωριστή πινελιά στον χώρο εργασίας σας!

0 Χωρίς να το ξέρουμε, διαβάζουμε ένα βιβλίο τη μέρα!


perierga.gr - Χωρίς να το ξέρουμε, διαβάζουμε ένα βιβλίο τη μέρα!Μεταξύ e-mail, status update και ειδήσεων σε κινητά και διάφορα sites στο Ίντερνετ, όλοι μας δεχόμαστε χιλιάδες πληροφορίες καθημερινά, και μάλιστα όπως ποτέ άλλοτε, αναφέρει το BBC. Μια πανεπιστημιακή έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο έδειξε ότι τα νέα στοιχεία που δέχεται ένας χρήστης ισοδυναμούν ούτε λίγο ούτε πολύ με 12 ώρες συνεχόμενης και αδιάκοπης πληροφορίας...



Ένας μέσος πολίτης των ΗΠΑ διαβάζει κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης μέρας περίπου 100.500 λέξεις! Όσο δηλαδή ένα μυθιστόρημα! Και αν σκεφτούμε ότι ένας άνθρωπος κοιμάται επτά ώρες το εικοσιτετράωρο, τότε τα τρία τέταρτα της ημέρας του καταναλώνονται με το να διαβάζει πληροφορίες και διάφορες ειδήσεις, κυρίως μέσα από ηλεκτρονικά μέσα. Πιο συγκεκριμένα, κάθε 60 δευτερόλεπτα συμβαίνουν τα εξής:

0 Πολυτελείς βίλες στις… ταράτσες!

perierga.gr - Πολυτελείς βίλες στις... ταράτσες!Καθώς η γη σπανίζει πια στις περισσότερες κινεζικές πόλεις για να χτίσει κάποιος, η μοναδική λύση για τους κατοίκους αλλά και τις κατασκευαστικές εταιρείες είναι «σπίτια στις ταράτσες»!


Στην οροφή ενός οκταώροφου εμπορικού κέντρου στην πόλη Zhuzhou της Κίναw, και πιο συγκεκριμένα στο «Jiutian International Plaza», έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους πολυτελείς βίλες.

0 Roche Rock, ο βράχος που κρύφτηκαν ο Τριστάνος και η Ιζόλδη

Ο βράχος Roche στην Κορνουάλη της Αγγλίας συνδέεται με μια σειρά από διάσημα παραμύθια. Λέγεται πως εδώ έκρυβαν τον έρωτα τους ο Τριστάνος και η Ιζόλδη, όταν τους ανακάλυψε ο σύζυγος της Ιζόλδης, βασιλιά Μάρκο. Ωστόσο, και άλλοι έχουν καταφύγει εδώ που τους κυνηγούσαν πολύ πιο τρομακτικοί εχθροί από τον απατημένο βασιλιά.

Στην κορυφή του Roche βρίσκονται τα μυστηριώδη ερείπια ενός παρεκκλησίου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Μιχαήλ. Ο βράχος όμως, ακόμη και χωρίς τα ερείπια, φαίνεται εξωπραγματικός μιας και προεξέχει απροσδόκητα στο τοπίο της Κορνουάλης. Το εκκλησάκι χτίστηκε το 1409 και εγκαταλείφθηκε μερικούς αιώνες αργότερα. Η πιο τρομακτική ιστορία που συνδέεται με αυτό είναι ο μύθος του Jan Tregeagle.

0 Η κρίση αύξησε τις πωλήσεις οσπρίων και ρυζιού

Η κρίση αύξησε τις πωλήσεις οσπρίων και ρυζιού

 
Αύξηση της παραγωγής και της ζήτησης στην εγχώρια αγορά κατέγραψαν το 2011 οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες τυποποίησης ρυζιού και οσπρίων, ενώ η ανοδική πορεία φαίνεται να συνεχίζεται και το 2012.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η παραγωγή τυποποιημένου ρυζιού αυξήθηκε κατά 11,3%, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η παραγωγή τυποποιημένων οσπρίων. Την ίδια ώρα, Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προειδοποιεί για τον κίνδυνο αυξήσεων σε βασικά είδη διατροφής και ζητά ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με επιστροφή στην εγχώρια καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών αγαθών και τροφίμων.

«Χτυπάμε μια μεγάλη καμπάνα για το μέλλον του ελληνικού εμπορίου» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης. Όπως είπε, «πρέπει η πολιτεία να ελέγξει τα καρτέλ και το ελληνικό εμπόριο να στραφεί στην ελληνική παραγωγή προωθώντας στα ράφια τα ελληνικά προϊόντα χωρίς τους μεσάζοντες που αυξάνουν τις τιμές»

0 Το πρώτο μου κινητό

Άσε για λίγο κάτω το υπερσύγχρονο smartphone σου. Και προσπάθησε να θυμηθείς ποια ήταν η πρώτη φορά που πάτησες ένα κουμπί με ένα πράσινο τηλεφωνάκι πάνω.
Πότε έκανες το πρώτο σου τηλέφωνο από κινητό, πότε έστειλες το πρώτο μήνυμα.

Εμείς μπήκαμε στη διαδικασία να τα θυμηθούμε όλα αυτά και καθένας γράφει την δική του μικρή ιστορία για το πρώτο του κινητό. Γράψε μας και την δική σου στα σχόλια από κάτω.

Με SGH-600 κυκλοφορούσε ο Στέφανος Τριαντάφυλλος

Απέκτησα το πρώτο μου κινητό στα 17 1/2 "επειδή είχα γράψει καλά στις Πανελλήνιες", ένα Samsung κοψμοτέχνημα το οποίο είχε και πορτάκι που άνοιγε. Στα μάτια μου αυτό ήταν το μόνο που χρειαζόταν να έχει ένα κινητό. Θυμάμαι είχε και φωνητική κλήση (η οποία δούλευε μόνο αν υπήρχαν Κ.Σ, 0 βαθμοί κελσίου, 0 atm κι ήταν ανάδρομος ο Ερμής), αλλά οι δημιουργοί του δεν είχαν προβλέψει να "κρατιέται" το μήνυμα όταν σε παίρνουν τηλέφωνο. Αν δηλαδή δεν είχες προλάβει να γράψεις και κάποιος σε καλούσε έπρεπε να ξεκινήσεις και πάλι από την αρχή.

0 Μια γέφυρα αλλιώτικη από τις άλλες

Στις φωτογραφίες και το video που ακολουθούν τα μυρμήγκια σχηματίζουν  γέφυρες προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην τροφή τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...