ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

0 Ενα ολόκληρο βιβλίο σε ένα μόριο DNA !

Το νέο βιβλίο του καθηγητή Τζορτζ Τσερτς δεν θα φτάσει στα βιβλιοπωλεία πριν από τις 2 Οκτωβρίου, ήδη όμως έχει πετύχει ένα σημαντικό ορόσημο: έφτασε τα 70 δισεκατομμύρια αντίτυπα, κωδικοποιημένα σε μόρια DNA.
Ο Δρ Τσερτς, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, κατάφερε να γράψει σε μόρια DNA το βιβλίο του Regenesis: How Synthetic Biology Will Reinvent Nature and Ourselves («Αναγένεση: Πώς η συνθετική βιολογία θα επανεφεύρει τη φύση και τους εαυτούς μας») το οποίο περιέχει 1.000 περισσότερη πληροφορία σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ αποθήκευσης δεδομένων σε DNA.
Η ομάδα του Τσερτς παρουσιάζει το επίτευγμα στο περιοδικό «Science»..

0 Η αστεία πλευρά του Google

Η αστεία πλευρά του Google (6)
Η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης της μηχανής αναζήτησης της Google σε μεγάλα κέφια!

0 Το πιο «μοναχικό» σπίτι στον κόσμο!

perierga.gr - Το πιο "μοναχικό" σπίτι στον κόσμο!Βλέποντας τις εικόνες το πρώτο πράγμα που σίγουρα σκέφτεται κανείς είναι πως πρόκειται για την «απόλυτη τοποθεσία για διακοπές»! Αν, βέβαια, επιθυμεί κάποιος την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση, σε ένα από τα πλέον «μοναχικά» σημεία του πλανήτη!


Με μοναδικούς «γειτόνους» μερικές αγελάδες που βόσκουν στο ατελείωτο γρασίδι αλλά και άπειρα θαλασσοπούλια που έχουν κάνει το νησί… περιοχή ωοτοκίας, οι συνθήκες παραπέμπουν το λιγότερο στην ταινία με τον Τομ Χανκς «Ο Ναυαγός»!

0 Δεν είναι πίνακας. Τότε τί ειναι;;;

 
Εάν νομίζετε ότι βλέπετε έναν πίνακα ζωγραφικής, κάνετε λάθος. Πρόκειται για πραγματικό μοντέλο, σε πραγματικό σκηνικό! Η αμερικανίδα Alexa Meade είναι μία καλλιτέχνης που σκέφτεται αντίστροφα. Ενώ οι περισσότεροι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν ακρυλικά χρώματα για να δημιουργήσουν πορτρέτα ανθρώπων σε καμβά, η Alexa βάφει τα ίδια τα θέματά της!

0 Χίος: Οργανωμένος εμπρησμός - Βρέθηκαν μηχανισμοί, γνώριζαν έδαφος & δεδομένα meteo


H χθεσινή απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια να εμπλέξει την ΕΥΠ και την αστυνομία σε ότι αφορά την αναζήτηση των ενόχων της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, απλά επιβεβαίωσε αυτό που γνώριζαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας εδώ και αρκετό καιρό: Οτι επίκειτο "ασύμμετρο" κτύπημα κατά της χώρας από την Ανατολή.

Να σημειώσουμε ότι η Χίος για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες γίνεται πεδίο δράσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών: Η υπόθεση της θαλαμηγού με τους Ουκρανούς που ναυάγησε στα Πρασονήσια, μεταξύ Χίου και Οινουσσών, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, για την ακρίβεια επάνω σε ελληνικό έδαφος και κάλεσε την ... τουρκική ακτοφυλακή από το τηλέφωνο του σκάφους η οποία έκανε κανονική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντός ΕΧΥ και επί ελληνικού εδάφους, διακριβώθηκε ότι ήταν κλασική περίπτωση προβοκάτσιας.
Ερευνώντας το παρελθόν των Ουκρανών, διακριβώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με την Τουρκία...


1 Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ...συλλογή των όμβριων υδάτων στο Όρεγκον της Αμερικής!


Russia Today

Γράφει ο Timothy A. Clary
Απόδοση: Πύρινος Λόγιος
Copyright Λόγιος Ερμής, 2012

Ένας άνθρωπος στο Όρεγκον της Αμερικής, αναμένεται να περάσει ένα μήνα στη φυλακή, αφού καταδικάστηκε σε εννέα κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, κατηγορίες που σχετίζονται με την παράνομη χρήση ... νερού.

Ο Gary Harrington καταδικάστηκε αφού βρέθηκε ένοχος για "παράνομη" συλλογή νερού σε δική του αγροτική περιουσία...

0 Καίγεται η Πατρίδα μας, καίγεται το Βιό μας ...και δεν φταίει κανείς;

Οι άσχετοι ,οι ανεύθυνοι αλλά  υπόλογοι θα είναι όλοι τους  απέναντι στην Πατρίδα μας που καίγεται, όλοι τους !
Διαβάζουμε  πόνος ,χαμός θρήνος  καίγεται η Πατρίδα μας...Για  ρίξτε μια ματιά στο καθρέπτη!
Ποιος φταίει ; δεν φταίει κανείς ; Κανείς σας δεν έχει τύψεις ;
Πέρυσι Αύγουστο μήνα κάηκε ο ΄Εβρος κάηκαν στρέμματα δασώδους γης χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τους εμπρηστές ,χωρίς να υπάρχει η δικαιολογία των Οικισμών των παραθαλάσσιων εκτάσεων και τα γνωστά και τετριμμένα ...
Χέρσα η γή πουθενά να μπορείς να κρυφτείς να λουφάξεις ..Καμένος τόπος 24 -25 Αυγούστου του 2011 είχε και τότε αέρηδες είχε και τότε μελτέμια !
Σχεδόν όλες οι εναλλακτικές θέσεις του Στρατού μας σε κοινή θέα ούτε φλογοβόλα επιλαρχία δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια αποψίλωση ,το φωνάζαμε τότε άκουγε κανείς ; έγινε κάτι κάποιοι πονηρεύτηκαν κάποιοι είπαν μα καλά στον Κάλαμο Αττικής μα στον Έβρο;

0 Τα 10 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο!

perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!Μπορεί στα «συμβατικά» μουσεία του κόσμου να θαυμάζουμε εκπληκτικά και σπάνια έργα τέχνης διάσημων ζωγράφων, γλυπτών και άλλων καλλιτεχνών, μαθαίνοντας έτσι λεπτομέρειες για τις εποχές που δημιουργήθηκαν και θαυμάζοντας -κατ’ επέκταση- το μεγαλείο της ανθρώπινης δημιουργικότητας, όμως στα… ασυνήθιστα μουσεία του κόσμου μπορούσε να δούμε εκ των έσω την… παραξενιά των ανθρώπων. Αν, λοιπόν, βαρεθήκατε την… αρχαιολογία κάντε νοητά μια βόλτα στα 10 πιο αλλόκοτα μουσεία του κόσμου…

1. Μουσείο Παπουτσιών, Τορόντο, Καναδά (Bata Shoe Museum)

Για τους φανατικούς λάτρεις των υποδημάτων αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία! Το Μουσείο στεγάζει μια συλλογή 10.000 και πλέον υποδημάτων, με πάνω από 4.500 χρόνια ιστορίας: από τα αρχαία αιγυπτιακή σανδάλια και τα τελετουργικά παπούτσια aladeros του 15ου αιώνα από το Περού μέχρι τα γαλλικά τσόκαρα του 19ου αιώνα με τα οποία οι αγρότες σύνθλιβαν τα κάστανα και τα πρώτα μοκασίνια του 20ού αιώνα, η… μόδα των παπουτσιών καλά κρατεί!

0 ΟΙ 122 ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

1. "Αυτό μιά μέρα θά γίνη Ρωμαίικο καί καλότυχος όποιος ζήση σέ κείνο τό βασίλειο."

(Συνήθιζε νά λέγη εις διάφορα μέρη τής υποδούλου Ελλάδος, τά οποία μετά ταύτα απηλευθερώθησαν)

2. "Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θά σώσης όταν έλθουν τά χαλεπά χρόνια ! "


(Είπε τήν προφητείαν αυτήν εν Σιατίστη καί αλλαχού αντικρύζων τά βουνά, τά οποία κατά τούς χρόνους τής Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα τών γυναικοπαίδων).

3. "Καλότυχοι σείς, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τά ψηλά βουνά, διότι αυτά θά σάς φυλάξουν από πολλά δεινά. Θά ακούτε καί δέν θά βλέπετε τόν κίνδυνο. Τρείς ώρες ή τρείς μέρες θά υποφέρετε."

0 Έχετε δει ποτέ πυρηνική έκρηξη;


Είναι γνωστό πως πολλές κυβερνήσεις κάνουν κατά καιρούς πυρηνικές δοκιμές, επιλέγοντας κυρίως υποθαλάσσιους χώρους για την διεξαγωγή τους.

Τι συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις;

Η λογική των ειδικών είναι πως προκαλώντας πυρηνική έκρηξη μέσα στην θάλασσα αποφεύγεται η εκπομπή μεγάλων ποσών ραδιενέργειας ενώ συγχρόνως αποφεύγεται η, όποια, απώλεια ανθρώπινης ζωής. Έτσι, γίνεται εφικτή η μελέτη του φαινομένου με μεγάλο δείκτη ασφάλειας. Όμως παρόλο που δεν μπορούμε να δούμε ολόκληρη την βίαιη όψη του φαινομένου, πιστέψτε μας το παρακάτω video είναι απλά σοκαριστικό!

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως τέτοιου είδους δοκιμές είναι ικανές να προκαλέσουν ακόμα και σεισμούς μεγάλου μεγέθους, ενώ αν και η εκπομπή επιβλαβών για τον άνθρωπο αερίων δεν είναι μεγάλη, το ερώτημα όλων είναι: Οι "κάτοικοι" της θάλασσας μπορούν να πουν το ίδιο;

0 Κοζάνη | Τα Μεταλλεία Αμιάντου μετατρέπονται σε δάσος



Ένα νέο δάσος 800.000 δέντρα και θαμνώδη φυτά αλλάζουν το τοπίο σε μία από τις μεγαλύτερες πληγές για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία της Μακεδονίας. Από κρανίου τόπος, τα ανενεργά Μεταλλεία Αμιάντου Βόρειας Ελλάδας (ΜΑΒΕ) στο Ζιδάνι Κοζάνης μετατρέπονται σε πάρκο έκτασης 4.144 στρμ. με πεύκα, ακακίες, λυγαριές, δρυς, οξιές, μοσχοϊτιές, σφενδόνες και εκατοντάδες θάμνους.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς η επικινδυνότητα του καρκινογόνου αμιάντου απαίτησε τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στον σχεδιασμό και στις εργασίες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει.
Οι χώροι υψηλής επικινδυνότητας περιλαμβάνουν 740 στρμ. όπου απετίθετο ο αμίαντος, 550 στρέμματα του χώρου των μεταλλείων, καθώς 25 στρμ. κτιριακών εγκαταστάσεων.

0 Ο Κόσμος σε 2 λεπτά: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

0 Σχολικές αίθουσες απ’ όλο τον κόσμο


Σχολικές αίθουσες απ' όλο τον κόσμο (16)Όλοι μας έχουμε έστω και ως μακρινή ανάμνηση την εικόνα της Ελληνικής σχολικής αίθουσας στο μυαλό μας… Μέσα από το αφιέρωμα που ακολουθεί, ταξιδεύουμε σε σχολικές αίθουσες απ’ όλο τον κόσμο και παίρνουμε μια γεύση από τα σχολεία και τους μαθητές κάθε χώρας.

0 Πρωτοφανής καταιγίδα στην Κίνα (βίντεο)


http://www.defencenet.gr/defence/images/stories/ASTRAPEs.jpgΈνα εντυπωσιακό θέαμα κατέγραψαν κάμερες τηλεοπτικού σταθμού στην Κίνα, με αστραπές να διατρέχουν όλο τον ουρανό. Το θέαμα είναι πράγματι ασυνήθιστο τόσο διάρκεια όσο και με τις «τροχιές» των αλλεπάλληλων σατραπών. Για οτιδήποτε άλλο μπορεί να διακρίνετε στο βίντεο τα σχόλια δικά σας.

0 Κρύο στη Δονούσα. Από τον Κωστή Μαραβέγια

Κρύο στη Δονούσα. Από τον Κωστή Μαραβέγια Ένα διήγημα για τη Δονούσα.

14 Αυγούστου 2012.
Πατήσια. Το κρύο στο σπίτι τσουχτερό. Το πάπλωμα πιο παγωμένο και από το άψυχο κορμί μου που περιφέρω σαν τον επιτάφιο στους ώμους τις τελευταίες εβδομήντα δύο ώρες στα τριάντα τρία τετραγωνικά ψύχους στο χασαποψυγείο που μ’ έχει αφήσει. Απλά. Έκλεισε την πόρτα κι έφυγε. Στη Δονούσα πάει. Έτσι λέει. Μάλλον με έχει βαρεθεί. Έτσι λέω. Κι εγώ με βαριέμαι πού και πού, αλλά δεν με εγκαταλείπω έτσι εύκολα. Ειδικά τις παγωμένες μέρες του Αυγούστου. Φτιάχνω ένα ζεστό τσάι και κρατιέμαι ζωντανός. Το τρέμουλο παραμένει και το ρίγος στο στήθος καλά δονεί. Δονούσα. Χωρίς εμένα. Δεν μου το πρότεινε καν. Όλα παγωμένα έξω. Καλοριφέρ μέχρι τώρα δεν ανάψανε. Το κρύο του Αυγούστου, όμως, δεν αντέχεται.

Η πιο κρύα μέρα του χρόνου είναι τον Δεκαπενταύγουστο. Πέρυσι είχαν κλειστεί όλοι στα σπίτια τους και δεν έβγαινε κανείς. Έρημη πόλη, άδειοι δρόμοι, γεμάτοι υπερχειλισμένους κάδους σκουπιδιών.

Αποφασίζω να βγω.

0 Nigel Farage: Θα καταρρεύσουν το σύστημα και θα υποδουλώσουν τους ανθρώπους

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από πρόσφατη (10/8/2012) συνέντευξη, του γνωστού στους περισσότερους Άγγλου Ευρωβουλευτή Nigel Farage.
Διαβάστε τις προβλέψεις του και τι αναφέρει για τον Μόντι και τον Ρομπάι...
 
Ο Nigel Farage μίλησε με το King World News, για αυτό που περιγράφει ωςδυνατότητα, "μιας πραγματικά δραματικής κατάρρευσης τραπεζών." Ο Farage,προειδοποίησε επίσης ότι οι κεντρικοί σχεδιαστές θέλουν να υποδουλώσουν και να φυλακίζουν τους ανθρώπους μέσα σε μια «Νέα Τάξη» και περιέγραψε την κατάσταση ως "τρομακτική".
"Σε οικονομικό επίπεδο η κατάσταση είναι κωμική γιατί
είναι τα ίδια τα χρήματα που στροβιλίζονται γύρω από το σύστημα, το οποίο γνωρίζουμε στο τέλος ότι δεν λειτουργεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...