ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

0 ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...


Για κάποιους που ακόμα αμφισβητούνε τον τελικό στόχο των μασονων που μαζί με τη παγκόσμια κυβέρνηση είναι και η πανθρησκεια.. ορίστε...το site της πανθρησκείας της Νέας Τάξης..πρόκειται για το σάιντ ενός πανθρησκευτικού κτηρίου στην Αστάνα... πρωτεύουσα του Καζακστάν που πρόκειται να γίνει σε λίγα χρόνια πρωτεύουσα της παγκόσμιας κυβέρνησης...μια πόλη για λίγους σκοταδιστές εκλεκτούς...που είναι ήδη τίγκα σε μασονικά κτήρια....

0 46 χρόνια πριν: η πρώτη φωτογραφία ανατολής της Γης από τη Σελήνη


46 χρόνια πριν από σήμερα, στις 23 Αυγούστου του 1966, το διαστημικό σκάφος Lunar Orbiter 1 πήρε την πρώτη φωτογραφία της ανατολής της Γης, ενώ βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Η πρώτη εικόνα βελτιώθηκε το 2008 από την NASA (Lunar Orbiter Image Recovery Project).

0 Σπίτια με κισσούς! Πραγματικά πολύ όμορφα.

Perierga.gr - Σπίτια καλυμένα από κισσούς!
Σπίτια που έχουν καλυφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου με κισσούς ή άλλα αναριχητικά φυτά. Είναι μάλλον αυτό που λέμε «πράσινα σπίτια» αλλά εδώ είναι κυριολεξία. Οι εξωτερικοί του τοίχοι έχουν καταληφθεί από φυτά, με τη συναίνεση φυσικά των ιδιοκτητών.

Δεν γνωρίζουμε πόσο πρακτικό είναι κάτι τέτοιο ή τι μπορεί να σημαίνει για την κατάσταση του σπιτιού, σίγουρα όμως είναι εντυπωσιακό και θυμίζει κάτι από ιστορίες παραμυθιών.


0 To Street View σε απομακρυσμένο χωριό της Αρκτικής

Σκοπεύει να καταγράψει και να προβάλλει και άλλες απομακρυσμένες κοινότητες

Το Cambridge Bay είναι ένα μικρό χωριό στο Nanavut, το βορειότερο άκρο του Καναδά. Με πληθυσμό μόνο 1500 κατοίκων, η μικρή αυτή κοινότητα είναι εξαιρετικά απομονωμένη, ψυχρή και χωρίς αυτοκίνηση. Σε λίγους μήνες όμως, θα είναι προσβάσιμη σε όλους μας μέσω του Street View.

Την προηγούμενη Δευτέρα η Google ξεκίνησε να συλλέγει εικόνες του χωριού χρησιμοποιώντας ένα τρίκυκλο με ενσωματωμένες κάμερες. Μπορεί το Cambridge Bay να έχει πολύ λίγους δρόμους αλλά θα χρειαστεί δουλειά αρκετών μηνών προκειμένου να τελειοποιήσουν τις εικόνες και να τις ανεβάσουν στο Street View.

0 Πόσο άλλαξε το Internet τα τελευταία 10 χρόνια [Infographic]


The Internet A Decade Later Top

Μπορεί το Internet να βρίσκεται στη ζωή μας εδώ και 20 χρόνια, παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόσμου άρχισε να το χρησιμοποιεί μετά το 2000. αφότου οι ταχύτητες έγιναν μεγαλύτερες και οι υπολογιστές ελαφρώς πιο προσιτοί για τον μέσο καταναλωτή.
Γι’ αυτό το λόγο, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο πόσο άλλαξε το Internet από το 2002 μέχρι σήμερα στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον γράφημα:

0 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες!

Κάποιες από τις χώρες που θα δείτε στη συνέχεια τις ξέρετε καλά και κάποιες άλλες ούτε που τις έχετε ματακούσει! Για ορισμένες από αυτές, μάλιστα, ισχύουν πράγματα που ούτε φανταζόσασταν ποτέ ότι υπάρχουν, τα οποία, όμως, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον να τα γνωρίζετε. Εγκυκλοπαιδικό ή όχι, δεν γνωρίζω, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι φτάνοντας στο τέλος της λίστας που ακολουθεί θα έχετε γίνει λίγο παραπών σοφοί (από ό,τι ήδη είστε, εννοείται!)…

1. Πάνω από 25% των δασών του κόσμου είναι στη Σιβηρία, καθώς η περιοχή καλύπτεται κατά 40% από μεγάλα δάση κωνοφόρων δέντρων, ενώ σε αφθονία βρίσκονται τα έλατα, οι σημύδες, οι λεύκες κ.ά.
perierga.gr - 20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες

0 Τραγική ομορφιά: η καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού από ψηλά

Τραγική ομορφιά: η καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού από ψηλάΜια τεράστια έκρηξη στην πλωτή εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater στον Κόλπο του Μεξικού τον Απρίλιο του 2010 οδήγησε στην μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία της βιομηχανίας πετρελαίου και ταυτόχρονα σε μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στην ιστορία. Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι δεκαεπτά τραυματίστηκαν σοβαρά. Σχεδόν 5 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου ξεχύθηκαν στον Κόλπο μέχρι το πηγάδι εξόρυξης να κλείσει τελικά τέσσερις μήνες αργότερα.

Ο Ισπανός φωτογράφος Daniel Beltrá, ήταν εκεί για να καταγράψει μια τρομακτική καταστροφή που συνεχίζει να επηρεάζει την οικονομία και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής του Κόλπου.

Η συλλογή των αεροφωτογραφιών του Beltrá είναι, οπτικά μιλώντας, ταυτόχρονα  όμορφη και τραγική. Ο Beltrá έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία για το έργο του σε όλη του τη σταδιοδρομία, μεταξύ των οποίων αρκετά για αυτή τη σειρά, που θα σας παρουσιάσουμε στην συνέχεια.

1 ΓΙΑΤΙ οι ΓΚΕΙ είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ στην Νέα Τάξη Πραγμάτων

Βρίσκονται παντού, είτε στην πολιτική, είτε στην εκπαίδευση, είτε ως στελέχη επιχειρήσεων, είτε ως φορτηγατζήδες, είτε ως μπετατζήδες, είτε ως αεροσυνοδοί, είτε ως παρένθετες μητέρες, είτε ως τραγουδιστές και τραγουδίστριες κλπ. Φιγουράρουν σχεδόν σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή, είτε ως καλεσμένοι είτε ως παρουσιαστές και, φυσικά, γίνονται εύκολα είδηση, είτε μέσω φημών είτε μέσω προσωπικών παραδοχών.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, λοιπόν, οι gay βρίσκονται πάντα στην επικαιρότητα. Αν και αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό του πλανήτη μας, γύρω στο 3%, η πολύ καλή «προβολή» τους φαίνεται να φτάνει ή και να ξεπερνάει το 50%του παγκόσμιου πληθυσμού.

Βέβαια, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν και να προασπίζονται τις προτιμήσεις τους, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Ωστόσο η συνεχής προβολή των επιλογών και των προτιμήσεων των gay μοιάζει να είναι κατευθυνόμενη.

0 Τα Κύθηρα του '60 θα τα βρούμε

Τα Κύθηρα του '60 θα τα βρούμεΦωτογραφική έκθεση αναδεικνύει αλλοτινές εποχές του νησιού



Φωτογραφίες «κρυμμένες» επί μισό αιώνα ενδέχεται να φέρουν στο φως της δημοσιότητας μυστικά και μνήμες από την ιστορία των Κυθήρων κατά την διάρκεια της έκθεσης «Παύλος Λύλωφ- Τα Κύθηρα του '60» που εγκαινιάζεται σε λίγες μέρες στο «FOLLOW YOUR ART» στο Καψάλι των Κυθήρων.

Ο Παύλος Μιλώφ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και το φωτογραφικό αρχείο του ανασύρθηκε και ψηφοποιήθηκε μετά από το θανατό του, από το συγγενή του Φώτη Χυτήρη. Στην έκθεση των Κυθήρων που είναι η πρώτη παρουσίαση του έργου του φωτογράφου μετά τον θανατό του, παρουσιάζονται φωτογραφίες από τα Κύθηρα σε συνδυασμό ,με την έκδοση ενός μικρού λευκώματος που περιέχει σπάνιες φωτογραφίες του Μιλώφ απ' όλη την Ελλάδα.

«Η διάσωση κάθε σημαντικού σε όγκο ή ποιότητα φωτογραφικού αρχείου αποτελεί κέρδος όχι μόνο για την ιστορία του μέσου, αλλά και για την αναζήτηση και κατανόηση του χαμένου παρελθόντος» αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Σταθάτος.

0 Μήπως κάτι πολύ παράξενο και επικίνδυνο συμβαίνει στην Χίο;

Μήπως κάτι πολύ παράξενο και επικίνδυνο συμβαίνει στην Χίο;
Οι πυρκαγιές της Χίου είναι σαφέστατα ένα θέμα που απασχόλησε την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Όμως, η ενασχόληση των ΜΜΕ περιστράφηκε –παραδόξως- μόνο γύρω από την περιγραφή της φωτιάς, τον άνεμο και τα μέτωπά της που δημιούργησαν πλείστες όσες καταστροφές. Και αυτές οι καταστροφές δεν «εγκλωβίστηκαν» σε καμένες εκτάσεις, αλλά «εμπλουτίστηκαν» και με άλλες, οι οποίες δεν είναι ορατές ούτε στον γενικότερο πληθυσμό της χώρας (οι κάτοικοι της Χίου γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως η φωτιά κατέστρεψε πολλά περισσότερα από τα μαστιχόδενδρα), ούτε σε εκείνους που εμμένουν να προσεγγίζουν γεγονότα βασιζόμενοι σε ιδεοληψίες και με σύμβουλό τους τα καιρικά φαινόμενα ή την… Ελληνοτουρκική φιλία!

Παρατηρώντας στον χάρτη την περιοχή «δράσης» της πυρκαγιάς και συμπεριλαμβάνοντας πρόσφατα στοιχεία τα οποία βρέθηκαν –μπουκάλια με εύφλεκτα υλικά καθώς και αλουμινόχαρτο με εμπρηστικό μηχανισμό- που αποδεικνύουν εμπρησμό, μπορούμε με χαρακτηριστική άνεση να απορρίψουμε την ενοχή των καιρικών συνθηκών, ενώ η περίπτωση οικοπεδοφάγων είναι ανύπαρκτη λόγω του εδάφους στο οποίο εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές της Χίου και της απόστασής τους από την θάλασσα. Εξάλλου, σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της Χίου δηλώνουν απερίφραστα πως αυτές οι φωτιές δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Και η μαζική αυτή μαρτυρία τους, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη πως κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει, ενώ τα ΜΜΕ και οι διάφοροι «σοφοί» της χώρας εμμένουν να μην συμπεριλαμβάνουν στις προσεγγίσεις και τις «αναλύσεις» τους.

0 Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και στις 12 κλείνουν λόγω απεργίας

Δεν θα έχει τελειώσει καλά καλά ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στις 12 Σεπτεμβρίου οι δάσκαλοι όλοι της χώρας θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα προβλήματα που υπάρχουν με τις δαπάνες των σχολείων...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Μαντά Κομνηνό αρκετά σχολεία, μάλιστα, θα ξεκινήσουν και δεν θα έχουν ούτε καν ρεύμα. Από τις 4 δόσεις της κρατικής επιχορηγήσεις που δίνεται, για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα (από τις κιμωλίες μέχρι τα καύσιμα), έχει δοθεί μόνο η πρώτη το Φεβρουάριο και αυτή όχι στο σύνολό της, καθώς έχει υποστεί περικοπή της τάξεως του 33%.

0 Ο Κόσμος σε 2 λεπτά: Ινδία


0 Κολλητική οφθαλμαπάτη


Κολλητική οφθαλμαπάτη

Ο Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης Aakash Nihalani έχει ένα απίστευτο ταλέντο στο να δημιουργεί οφθαλμαπάτες με απλές λωρίδες χρωματιστής κολλητικής ταινίας. Δημιουργεί κάθε είδους γεωμετρικές κατασκευές που δίνουν την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων και στη συνέχεια φωτογραφίζει ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με αυτούς τους φανταστικούς χώρους.

0 Ιστορία επτά χιλιάδων ετών καταστρέφεται στη Συρία

Ιστορία επτά χιλιάδων ετών κασταστρέφεται στη Συρία

Λεηλασίες αρχαιοτήτων ακολουθούν τις πολεμικές συγκρούσεις


Η UNESCO και το ICOMOS μπορεί να καλούν τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία να σεβαστούν τις αρχαιότητες, που αποτελούν την πολύτιμη κληρονομιά της, όχι μόνο για λόγους ιστορικούς και πολιτιστικούς αλλά και οικονομικούς λόγω του τουρισμού, όμως σε μία χώρα που σπαράσσεται από έναν ακραία αιματηρό πόλεμο και όπου ούτε η ανθρώπινη ζωή έχει αξία, τα μνημεία δεν τα υπολογίζει κανείς.

Ετσι οι καταστροφές σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων είναι πολλές και δυστυχώς θα αποδειχθούν πολύ μεγαλύτερες όταν φθάσει η στιγμή της καταμέτρησης των απωλειών. Ο βομβαρδισμός της πόλης Χαλέπι από τις κυβερνητικές δυνάμεις με ρίψεις πυραύλων από ελικόπτερα δεν μπορεί παρά να έχει προκαλέσει καταστροφές και στα ονομαστά μνημεία της ενώ η άλλη αρχαία πόλη η Παλμύρα εκτός από τα ανταλλασσόμενα πυρά βρίσκεται και στο έλεος των αρχαιοκαπήλων, που όπως φαίνεται από τις διεθνείς καταγγελίες λεηλατούν τις αφύλακτες αρχαιότητες. 

0 Ορισμός της σπατάλης και οι φτωχοί στις ΗΠΑ και αλλού…

Το 40% των τροφίμων, που μια ευκατάστατη αμερικανική οικογένεια προμηθεύεται, κάθε χρόνο καταλήγουν στα σκουπίδια όπως προκύπτει από μελέτη που δημοσιοποίησε το Επισιτιστικό-Γεωργικό πρόγραμμα της ΜΚΟ με την επωνυμία «Συμβουλίου για την Υπεράσπιση των Φυσικών πόρων (NRDC)».
Τα νούμερα είναι εφιαλτικά εάν κανείς αναλογιστεί όχι μόνο τους φτωχούς και τους άστεγους στις ΗΠΑ αλλά και τους ανθρώπους που ζουν με λιγότερα από 3 δολάρια την ημέρα στον πλανήτη… για να μην πούμε και το δημόσιο χρέος 15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας: Το ετήσιο κόστος της πρωτοφανούς αυτής σπατάλης ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 165 δισ. δολαρίων! Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, κάθε τετραμελής αμερικανική οικογένεια ετησίως σπαταλά σε άχρηστα, εν τέλει, τρόφιμα το ποσό των 2.275 δολαρίων.
Υπολογίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι εάν η σπατάλη αυτή περισταλεί έστω κατά 15%, τότε θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με το ισοδύναμο ποσό η ετήσια σίτιση 25 εκατομμυρίων Αμερικανών.

0 Δέκα πράγματα που δεν ξέρετε για τις πολικές αρκούδες

Γνωρίστε καλύτερα τους κατοίκους της Αρκτικής

Τι σχέση έχουν οι πολικές αρκούδες με τους πιγκουίνους; Πώς ξεχωρίζεις μια αρσενική από μια θηλυκή πολική αρκούδα; Πώς καταλαβαίνεις πότε μια πολική αρκούδα έχει όρεξη για παιχνίδι; Διαβάστε παρακάτω για να γνωρίσετε καλύτερα τους συμπαθείς αυτούς κατοίκους της Αρκτικής.

1) Οι πολικές αρκούδες και οι πιγκουΐνοι δεν ζουν στο ίδιο μέρος.
Δεν το πιστεύετε; Κι όμως, αυτά τα δύο είδη βρίσκονται σε αντίθετα άκρα της γης! Οι πολικές αρκούδες ζουν στην Αρκτική (στο Βόρειο Πόλο) και οι πιγκουΐνοι στην Ανταρκτική (στο Νότιο Πόλο). Για αυτό και η λέξη Αρκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη αρκούδα, ενώ η Ανταρκτική στα ελληνικά σημαίνει «χωρίς αρκούδα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...