ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

1 Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή ήταν από τους κορυφαίους σύγχρονους Ελληνες μαθηματικούς με διακρίσεις παγκοσμίως. Γεννήθηκε στο Βερολίνο το στις 13 Σεπτεμβρίου 1873 και πέθανε στο Μόναχο στις 2 Φεβρουαρίου του 1950. Με έργο στους τομείς των Μαθηματικών, Φυσικής και Αρχαιολογίας διακρίθηκε κυρίως στην πραγματική ανάλυση, την συναρτησιακή ανάλυση κα την θεωρία του μέτρου και της ολοκλήρωσης.

Ο πατέρας του Στέφανος ήταν νομικός από την Κωνσταντινούπολη και διπλωμάτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ενώ η μητέρα του καταγόνταν από την Χίο. Ο ίδιος μεγάλωσε σε επιστημονικό και αριστοκρατικό περιβάλλον με ελληνορθόδοξη ανατροφή. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στις Βρυξέλλες όπου ο πατέρας του ήταν πρέσβυς και έτσι έμαθε να μιλάει εκτός της ελληνικής γλώσσας και τα γαλλική γλώσσα. Επίσης έμαθε να μιλάει τούρκικα και γερμανικά.

1 Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΕ Η PRAVDA ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ....!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ . ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ -- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
ΧΩΡΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ..!!!

ΑΥΤΗ Η ΗΣΥΧΙΑ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ...


Δάφνη 




- ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
- ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ 
- ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ


Το αρχικό άρθρο, στο μυστικό σημείο τώρα που δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πράβδα, τόνιζε πως το 2012 θα είναι για την Ελλάδα ένα έτος κατάρρευσης, πολέμου, αναταραχών, αλλά και αναγέννησης! 

0 Το μίσος και το κενό παιδείας.

Του Θέμη Τζήμα
Στην ταινία “V for Vendetta” η Μ.Βρετανία πέφτει στα χέρια ενός φασίστα καγκελαρίου εξαιτίας μιας καλοστημένης προβοκάτσιας: μιας επίθεσης υποτίθεται με βιολογικά όπλα εναντίον παιδιών. Χάρη σε αυτό το γεγονός ο φόβος εξαπλώνεται παντού και ένα φασιστικό κόμμα, τάζοντας ασφάλεια και στοχοποιώντας διάφορες ομάδες του πληθυσμού επιβάλλει το αυταρχικό κράτος του τρόμου.



Η πραγματικότητα είναι πιο εντυπωσιακή: η ελληνική- και όχι μόνο- κοινωνία αποδεικνύει ότι δε χρειάζεται κάποια ιδιαιτέρως καλοστημένη προβοκάτσια για να αρχίσουν να μισούν ή να ανέχονται το μίσος και να ηγεμονεύονται από αυτό συγκεκριμένες, διευρυνόμενες ομάδες πληθυσμού. Χρειάζονται απλά αρκετές μικρές και μεσαίες πληγές στο κοινωνικό σώμα που αφήνει το πολιτικό- οικονομικό κατεστημένο να κακοφορμίσουν, ορισμένες εξτρεμιστικές ομάδες και ένα ευρύ κενό παιδείας.

0 6 «τεμπέλικοι» τρόποι για να ωφελήσετε την υγεία σας

6 «τεμπέλικοι» τρόποι για να ωφελήσετε την υγεία σας (3)
Θέλετε να κάνετε το καλύτερο δυνατό για την υγεία σας αλλά δίχως κόπο; Δείτε 6 “τεμπέλικους” τρόπους με θαυμαστά αποτελέσματα.



  • Κοιμηθείτε λίγο παραπάνω
Αν χρειάζεστε μια καλή δικαιολογία για να κοιμηθείτε λιγάκι παραπάνω, δεν έχετε παρά να επικαλεστείτε λόγους… υγείας! Σύμφωνα με έρευνα Νορβηγών επιστημόνων, όσοι ξυπνούσαν κουρασμένοι το πρωί είχαν κατά 27% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή ενώ όσοι υπέφεραν από αϋπνίες για ένα μήνα είχαν κατά 45% περισσότερες πιθανότητες καρδιακής προσβολής. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η αϋπνία απελευθερώνει στο σώμα μας μεγαλύτερες ποσότητες κορτιζόλης (γνωστής και ως ορμόνης του άγχους) που έχει συνδεθεί με την εμφάνιση υπέρτασης και διαβήτη. Έτσι, λίγος ύπνος παραπάνω σίγουρα δεν έβλαψε κανέναν…

0 Τι φτιάχνει ο άνθρωπος μόνο με στιλό!

perierga.gr - Τι φτιάχνει ο άνθρωπος με έναν στιλό;Ο 29χρονος Πορτογάλος Samuel Silva είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και τον ελεύθερο χρόνο του δημιουργεί απίστευτα ρεαλιστικά πορτρέτα ανθρώπων αλλά και τοπία, χρησιμοποιώντας μόνο στιλό σε οκτώ διαφορετικά χρώματα.


«Κάθε σχέδιο μπορεί να πάρει από 5 έως 50 ώρες για να ολοκληρωθεί, ανάλογα με τις λεπτομέρειες που πρέπει να τονιστούν. Είναι ένα αρκετά… χρονοβόρο χόμπι, θα έλεγα», αναφέρει ο ίδιος σχετικά με την τέχνη του και συμπληρώνει:

1 Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η εικονική πραγματικότητα

Μια ταινία μικρού μήκους αποκαλύπτει τους κινδύνους του augmented reality

Με αφορμή πρόσφατες εφευρέσεις όπως το Google Project Glass, δυο νεαροί σκηνοθέτες, οι Eran May-raz και Daniel Lazo, εμπνεύστηκαν τον κόσμο του μέλλοντος. Στην ταινία μικρού μήκους «Sight», οι δυο τελειόφοιτοι της ακαδημίας τεχνών της Ιερουσαλήμ μας παρουσιάζουν έναν κόσμο όπου η πρόοδος της τεχνολογίας ξεκινά να καταστρέφει, αντί να βοηθά την ζωή των ανθρώπων.

Όπως φαίνεται, ένας κόσμος στον οποίο η εικονική πραγματικότητα, ή αλλιώς το λεγόμενο augmented reality, χρησιμοποιείται ευρέως μπορεί να φαίνεται διασκεδαστικός ή πρακτικός, στην πραγματικότητα όμως είναι απλά «άδειος». Απόδειξη σε αυτό, οι τοίχοι του σπιτιού του πρωταγωνιστή της ταινίας, Patrick. Μπορεί μέσω των φακών του να τους βλέπει «γεμάτους», με πίνακες παιχνιδιών και έργα τέχνης, χωρίς τους ειδικούς φακούς όμως φαίνεται πως είναι άδειοι και μουντοί.


Δείτε το βίντεο...

0 Το γυαλί του άντεξε 2.000 χρόνια στον βυθό


Μια θαλασσοταραχή ήταν αρκετή για να αλλάξει το πεπρωμένο του. Και ενώ προοριζόταν για κάποια βίλα της αρχαίας Ρώμης, βρέθηκε στον πάτο της θάλασσας, στην περιοχή των Αντικυθήρων και έμεινε εκεί για κάπου 2.000 χρόνια.

Όταν αντίκρυσε ξανά το φως, το 1900, απέδειξε περίτρανα πως «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Διότι ο σκληρός ασβεστολιθικός επίπαγος που διάβρωσε σχεδόν όλα τα αντικείμενα που μετέφερε το καράβι που ναυάγησε στα Αντικύθηρα - ανάμεσά τους, τον περίφημο και αινιγματικό μηχανισμό ή τον εντυπωσιακό χάλκινο έφηβο -, αποτέλεσε σωτήριο για τη γυάλινη ψηφιδωτή φιάλη του 1ου αι. π.Χ. (όπως και για τα λοιπά 19 γυάλινα σκεύη του φορτίου) που φιλοξενείται στην έκθεση αφιέρωμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για το ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Αντικείμενο πόθου για πολλούς τα γυάλινα αντικείμενα στην αρχαιότητα δεν ήταν εύκολο να κατασκευαστούν. Η μοναδικότητά τους λόγω της πολυχρωμίας τους αρχικά και αργότερα λόγω της διαφάνειάς τους αποτέλεσε τον βασικό λόγο για τον οποίο προορίζονταν κυρίως για την άρχουσα τάξη και σηματοδοτούσαν το γόητρο και τη δύναμη των κατόχων τους.

0 Η μουσική του δέντρου

Diego Stocco - Music From A Tree from Diego Stocco on Vimeo.

Ο μουσικός Diego Stocco δημιουργεί μουσική από ένα δέντρο και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
Ο ίδιος αναφέρει:

Στον κήπο του σπιτιού μου υπάρχει ένα δέντρο με πολλά κλαδιά. Φαίνεται παράξενο και όμορφο ταυτόχρονα. Μια μέρα αναρωτήθηκα αν θα μπορούσα να δημιουργήσω ένα μουσικό κομμάτι με αυτό. «Κούρδισα» τα κλαδιά του με μία ξύστρα μολυβιών και χρησιμοποίησα δύο μικρόφωνα, σε συνδυασμό με ένα στηθοσκόπιο, για να καταγράψω τους ήχους σε ένα σύστημα Pro Tools LE. Δεν χρησιμοποίησα synthesizer ή sampler για να δημιουργήσω ή να επεξεργαστώ τους ήχους. Όλοι οι ήχοι προέρχονται από το «παίξιμο» του δέντρου, το λύγισμα των κλαδιών, το κούνημα των φύλλων, το γδάρσιμο του φλοιού κλπ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...