ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

0 hi-tech θερμοκήπια αγωνίζονται να καταστήσουν τα «γεωργικά» φάρμακα ανταγωνιστικά

Και ποιος δεν θα ήθελε, αντί για τσίμπημα, να τρώει μια μπανάνα; Κάπως έτσι είχαν οραματιστεί τη φαρμακευτική γεωργία οι εμπνευστές της. Η αλήθεια αποδείχθηκε ωστόσο πιο σκληρή. Δεν είναι και τόσο εύκολο να καλλιεργεί κανείς χαπάκια στον κήπο... Κι αυτό γιατί εγείρονται τεράστια ζητήματα ασφαλείας, κυρίως σε σχέση με τις γειτνιάζουσες καλλιέργειες. Φαίνεται όμως πως τώρα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς. Το πρώτο σκεύασμα για τη θεραπεία μιας σπάνιας νόσου που παράγεται από φυτά πήρε έγκριση από την αυστηρότατη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) και αναμένεται να ακολουθήσουν μια σειρά άλλα φάρμακα. 

Το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός οφείλεται στην αξιοποίηση των κυτταροκαλλιεργειών και των προηγμένων θερμοκηπίων που προσπερνούν τον σκόπελο του φαρμακευτικού αγρού. Φαίνεται μάλιστα πως τα «γεωργικά» φάρμακα υπερέχουν έναντι εκείνων που βασίζονται σε ζώα, πρώτον γιατί δεν μολύνονται από ιούς που μπορεί να προσβάλουν και τον άνθρωπο και, δεύτερον, γιατί μπορούν να παραχθούν πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερες ποσότητες. Το πλεονέκτημα αυτό μπορεί να είναι κρίσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως μια ξαφνική θανατηφόρος επιδημία γρίπης για την οποία ζητούνται άμεσα εμβόλια.

0 ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ , ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΚΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ.


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - Γερμανοί και Αμερικανοί επιστήμονες έχουν βρει ένα πρόσωπο από πέτρα κάτω από τους πολικούς πάγους που είναι πανομοιότυπο με το πέτρινο πρόσωπο στον Άρη!

Το μεγάλο αυτό μνημείο βρέθηκε επίσης στη Σελήνη, στην Αφροδίτη και στον Ποσειδώνα.
Αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι ή τα πλάσματα που το κατασκεύασαν ήταν σε θέση να κάνουν διαπλανητικά ταξίδια πριν από 500.000 χρόνια...


0 Ανακάλυψαν μεσαιωνικό πηγάδι στο σαλόνι τους!

perierga.gr - Ανακάλυψαν ένα μεσαιωνικό πηγάδι στο σαλόνι τους!Όταν το πάτωμα του σαλονιού τρίζει ή οι ξύλινες σανίδες στο δάπεδο «βουλιάζουν» ξαφνικά καλό θα ήταν να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο σημείο και να μην σκεφτείτε αμέσως ότι πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος ή αμέλεια του… πατωματζή! Σχεδόν για τρεις δεκαετίες ένας Βρετανός συνταξιούχος με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, μέχρι που ανακάλυψαν πρόσφατα ότι κάθονται επάνω σε ένα… μεσαιωνικό πηγάδι του 16ου αιώνα, βάθους 10 μέτρων.


Ο κ. Steer και η σύζυγός του Vanessa από το Πλίμουθ αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τις ξύλινες σανίδες που είχαν υποχωρήσει στο πάτωμα του σαλονιού όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη: ένα σκοτεινό λαγούμι βρισκόταν κάτω από τα πόδια τους! «Έσκαβα λίγο λίγο, πιστεύοντας ότι θα έβρισκα κάποιον θησαυρό στο βάθος. Χρησιμοποιώντας ένα σκοινί και με τη βοήθεια ενός φίλου έφτασα στα 10 μέτρα, όπου και σταμάτησα», περιγράφει ο κ. Steer....

0 Τα μυστικά των... χιονονιφάδων

Δείτε το υλικό που συνέλεξαν οι επιστήμονες

Τη σύσταση των χιονονιφάδων μελετούν οι υδρολόγοι προκειμένου να κατανοήσουν τις επιπτώσεις τους στο οικοσύστημα. Χρησιμοποιώντας ειδικά μικροσκόπια, τα οποία έψυξαν στους -170 βαθμούς Κελσίου, κατάφεραν να φωτογραφίσουν νιφάδες από τις χιονοπτώσεις στο Maryland των ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου του Beltsville μας παρουσιάζουν μία νέα εκδοχή των χιονονιφάδων που έχουν δημιουργηθεί φυσικά και όχι με τεχνητό τρόπο.

Το φυσικό χιόνι, όπως φαίνεται και στο υλικό που συνέλεξαν οι επιστήμονες, έχει ποικιλία στη δομή του και διαφέρει πολύ σε σχέση με το τεχνητό. Μάλιστα, οι εκπληκτικές κοντινές φωτογραφίες των ερευνητών απεικονίζουν τα «εξωγήινα» σχήματα των νιφάδων.

Παράλληλα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η μελέτη της δομής των χιονονιφάδων τους επιτρέπει να καθορίσουν τη σύσταση του νερού της κάθε περιοχής για να καθορίσουν τις προμήθειες νερού της κάθε περιοχής και να προστατευτούν καλύτερα από ενδεχόμενες πλημμύρες.

0 Ο αντιΝεοταξίτης που έβρισε τον Παπούλια

Ο αντιΝεοταξίτης που έβρισε τον Παπούλια
Τον έβλεπα στο facebook και με φρίκαρε. Αναρτήσεις μίσους, αίματος, ρατσισμού, ανάμικτες με πίστη στο Χριστιανισμό και τα ελληνικά ιδεώδη, πασπαλισμένες με αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίες που όλες –μα όλες- κατέληγαν στους Εβραίους. Κήρυγμα μπροστά στο οποίο ακόμη και η «επίσημη» Χρυσή Αυγή θα έπαιρνε κάποιες –ελάχιστες, ίσως- αποστάσεις.

Ήθελα να τον διαγράψω από φίλο, αλλά σκεφτόμουν ότι καλό είναι να έχω προσωπική αντίληψη για οτιδήποτε κυκλοφορεί στην ελληνική κοινωνία. Παραδόξως, δεν αντιδίκησε ποτέ μαζί μου, παρόλο που οι αναρτήσεις και τα άρθρα μου κινούνται στο άλλο άκρο από τις δικές του. Άσε δε που μου έκανε και like σε φωτογραφίες ή τραγούδια που ανέβαζα!


Μια μέρα του έστειλα μήνυμα, γράφοντάς του αυτό που σκεφτόμουν: ότι μου κάνει εντύπωση η τόση επιθετικότητά του και η ηπιότητά του απέναντί μου αν και δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο σύγκλισης. Του πρότεινα αν θέλει να τα πούμε από κοντά γιατί με ενδιαφέρει να γράψω κάτι για ένα άτομο με τόσο ακραίες θέσεις. Μου απάντησε αμέσως, μου θύμισε ότι γνωριζόμασταν από την εποχή που είχαμε συμπέσει σε κάποιο εργασιακό χώρο κι ότι επειδή με ξέρει και με θεωρεί cool άτομο δε θα με σχολίαζε ποτέ αρνητικά.

0 Αέρηδες. Ο αρχαιότερος μετεωρολογικός σταθμός

O Πύργος των Ανέμων ή Ωρολόγιο του Ανδρονίκου του Κυρρήστου. 


Έχει δώσει το όνομά του σε μια ολόκληρη γειτονιά. Ψηλός – φτάνει τα 12μ. – και καμωμένος από πεντελικό μάρμαρο, δεσπόζει στην καρδιά του πρώτου εμπορικού κέντρου της Αθήνας, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στην Πλάκα. Το όνομά του; Αέρηδες.

Κι αν όλοι γνωρίζουν τον οκταγωνικό Πύργο κάτω από την Ακρόπολη, πόσοι ξέρουν πως θεωρείται ο αρχαιότερος μετεωρολογικός και ωρομετρικός σταθμός του κόσμου και πως έχει χαραγμένα τα μεγαλύτερα γνωστά ηλιακά ρολόγια της αρχαιότητας που έχουν βρεθεί σε κάθετους τοίχους;

1 ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1/2 ΕΥΡΩ..

Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας 
άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας.

Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί
θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.

Πως γίνεται αυτό ;



Είναι πολύ εύκολο. Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το  για να καθαρίσει.

 Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό,
βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ
το ,  άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να
κρυώσει.

0 Πέντε παραδείγματα πολιτικής ανυπακοής που έγραψαν ιστορία.

Όταν ο Ισπανός δήμαρχος Χουαν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορντίλο (Juan Manuel Sánchez Gordillo) ηγήθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο του αγώνα του κατά της λιτότητας, μιας επιδρομής αγροτών κατά τοπικών σούπερ μάρκετ, η ασυλία που απολαμβάνει ως τοπικός βουλευτής τον προφύλαξε από την σύλληψη. Τώρα ζητάει κι από άλλους δημάρχους να αγνοήσουν τις εντολές της κεντρικής κυβέρνησης για περικοπές δαπανών και αρνείται να προχωρήσει σε απολύσεις και εξώσεις.Σε εποχές λιτότητας, παρόμοιες έκδηλες εκδηλώσεις ανυπακοής θα πρέπει να ενθαρρύνονται. Μερικές φορές, η μεγαλύτερη ισχύς των κινημάτων λαϊκής διαμαρτυρίας είναι η δυνατότητά τους να προκαλούν αναστάτωση. Ιδού πέντε περιπτώσεις πολιτικής ανυπακοής που έγραψαν ιστορία, προς αξιοποίηση από τυχόν ευφάνταστους indignados.

0 394.000 ευρώ ξόδεψαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για προεκλογικές δημοσκοπήσεις...!!!

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο και το κόστος λειτουργίας του πολιτικού συστήματος περιλαμβάνουν οι ειδικές εκθέσεις εκλογικών εσόδων και δαπανών που υποχρεωτικά καταθέτουν τα πολιτικά κόμματα μετά την ... ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών.
Τα δυο μεγάλα κόμματα ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τις υπηρεσίες δημοσκοπικών εταιριών των οποίων τα ονόματα θα σας πρότεινα να συγκρατήσετε σε συνάρτηση με τα κόμματα-εργοδότες τους.
Στην ειδική έκθεση των εκλογικών δαπανών περιλαμβάνονται οι παρακάτω εντολές πληρωμών στην εταιρία GPO η οποία συνεργάζεται σχεδόν αποκλειστικά με το Mega Channel και την εκπομπή "Ανατροπή" του Γιάννη Πρετεντέρη:

0 Top 10: Οι πιο αγαπημένοι και οι πιο μισητοί ήχοι στον κόσμο

Πιο αγαπημένοι ήχοι
Ο ήχος που κάνουν τα κύματα όταν “σκάνε” στα βράχια, το κρασί την ώρα που σερβίρεται στο ποτήρι, το μπέικον που τσιτσιρίζεται στο τηγάνι και το γέλιο των μωρών είναι οι πιο αγαπημένοι ήχοι των Βρετανών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στη λίστα με τους πιο αγαπημένους ήχους για τους Βρετανούς, την κορυφή καταλαμβάνει ο ήχος των κυμάτων στην ακτή και η βροχή που πέφτει στα τζάμια, κάτι που οι Βρετανοί έχουν άφθονο στη χώρα τους.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 Βρετανών από το Drayton Manor Theme Park.

0 Το σχήμα του ποτηριού επηρεάζει πόσο θα πιούμε!


perierga.gr - Το σχήμα του ποτηριού επηρεάζει πόσο θα πιούμε! Το σχήμα του ποτηριού πιθανώς είναι το τελευταίο που σκέφτεστε όταν πίνετε ένα ποτό. Ωστόσο, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ανακάλυψαν πως επηρεάζει την ταχύτητα με την οποία θα καταναλώσουμε το ποτό μας. Η μελέτη τους, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS One», υποδηλώνει πως πίνουμε πιο γρήγορα από καμπυλωτά ποτήρια απ’ ό,τι από ίσια.

 Οι ερευνητές βιντεοσκόπησαν 159 άνδρες και γυναίκες την ώρα που έπιναν είτε αναψυκτικά είτε μπίρα. Κάθε ποτήρι που άδειαζαν περιείχε περίπου 250 ml υγρού, αλλά μερικά από τα ποτήρια ήταν ίσια, ενώ άλλα πολύ καμπυλωτά...



Όπως διαπίστωσαν, δεν υπήρχε διαφορά στους χρόνους κατανάλωσης όσον αφορά τα αναψυκτικά, καθώς είτε το ποτήρι ήταν ίσιο είτε καμπυλωτό, οι εθελοντές το άδειαζαν σε 7 λεπτά κατά μέσον όρο. Εντούτοις, όταν έπιναν μπύρα, οι χρόνοι παρουσίαζαν μεγάλη διακύμανση: χρειάζονταν 7 λεπτά για να αδειάσουν ένα καμπυλωτό ποτήρι και 11 λεπτά για ένα ίσιο. «Ο χρόνος κατανάλωσης επιβραδύνεται κατά σχεδόν 60% όταν ένα οινοπνευματώδες ποτό σερβίρεται σε ένα ίσιο ποτήρι, σε σύγκριση με ένα καμπυλωτό ποτήρι», έγραψαν οι ερευνητές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...