ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

0 ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ελέγχουν και παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα!!!

«Κορυφή του παγόβουνου» το πρόγραμμα τσιπαρίσματος των μαθητών στο Τέξας

Όπως αναφέραμε σε πολύ πρόσφατο άρθρο στο pentapostagma.gr στη σχολική περιφέρεια του San Antonio των Η.Π.Α, το Πρόγραμμα Εντοπισμού Μαθητών (Student Locator Project (SLP)) είναι πλέον υποχρεωτικό και βρίσκεται στα τελικά στάδια εφαρμογής (δοκιμή σε περιβάλλον beta) στο Λύκειο Jay και στο Λύκειο Jones.

Το Πρόγραμμα Εντοπισμού Μαθητών περιλαμβάνει τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) με εκφρασμένο και επίσημο στόχο: “να καταστήσει τα σχολεία ασφαλέστερα, να γνωρίζουν που βρίσκονται οι μαθητές ενώ περιφέρονται στους σχολικούς χώρους, να αυξηθούν τα έσοδα και να παρασχεθεί μία έξυπνη κάρτα ταυτότητας (σ.σ. pentapostagma.gr το απόλυτο χάραγμα δηλαδή…) 

0 Σσσστ, σιγά! Η Ελλάδα κοιμάται !!!

Σσσστ, σιγά! Η Ελλάδα κοιμάται !!!

Αμέσως μετά τις 6 Νοεμβρίου ετοιμάζονται τεράστιες αλλαγές συνόρων στην περιοχή και η Κυβέρνηση κοιμίζει τους Ελληνες! Τι ετοιμάζουν για το Αιγαίο και την Μεσόγειο!!!


Από το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας μέχρι την Λέσβο μια χαμηλή υποηχητική πτήση ενός πολεμικού αεροσκάφους σε προφίλ hi-lo-hi είναι διάρκειας 30 λεπτών...


To αεροσκάφος τύπου F-35 αλλάζει τα πάντα στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και η προγραμματισμένη προμήθειά του από την Τουρκία, εάν τελικά αληθεύει ως πληροφορία, αποτελεί την “λυδία λίθο”.

Επομένως εάν δεν βρεθεί άμεσα τρόπος αντιμετώπισής του από την Ελλάδα, τότε οι πολιτικοί οι οποίοι έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας σήμερα, θα ευθύνονται στο ακέραιο για τον επικείμενο ακρωτηριασμό της, εξ αιτίας της δραματικής αλλαγής της στρατιωτικής ισορροπίας μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδος.

0 Είναι το σωματίδιο Wang το νέο μποζόνιο Higgs;

Τι είναι σωματίδιο Wang; Ίσως το σωματίδιο που θα μπορούσε να εξηγήσει τα σουπερνόβα – τις πιο εντυπωσιακές εκρήξεις στο Σύμπαν
Μια νέα συνιστώσα της βαρύτητας, το βαθμωτό πεδίο βαρύτητας, μπορεί να εξηγήσει τον μηχανισμό που δημιουργεί τις τεράστιες εκρήξεις των σουπερνόβα τύπου ΙΙ. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο μέσα από μια δυναμική διαδικασία – την παραμετρική αστάθεια – που εισήχθη σε μια εργασία του Λόρδου Rayleigh στη δεκαετία του 1880.
Τα σουπερνόβα ή υπερκαινοφανείς αστέρες προέρχονται από τεράστια άστρα που βρίσκονται προς το τέλος της ζωής τους, και καθώς έχουν εξαντλήσει τα πυρηνικά τους καύσιμα καταρρέουν εξαιτίας της βαρύτητάς τους. Η κατάρρευση συμπιέζει την κεντρική περιοχή του άστρου – που αποτελείται κυρίως από πυρήνες σιδήρου – ώστε οι πυρήνες να έρχονται πολύ κοντά και τα ηλεκτρόνια με τα πρωτόνια να μετατρέπονται σε νετρόνια και νετρίνα.

0 Φωτογραφίες τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή

Φωτογραφίες τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή (1)
Ακόμη περισσότερες εντυπωσιακές και αστείες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την κατάλληλη στιγμή!

0 Το γρασίδι «κατάπιε» τα αυτοκίνητα!

perierga.gr - Το γρασίδι "κατάπιε" τα αυτοκίνητα!Ξεχάστε τα «νεκροταφεία» αυτοκινήτων και τις αιωρούμενες μάζες σιδερικών στις μάντρες των επί απόσυρση οχημάτων! Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει μια ομάδα καλλιτεχνών από την Ταϊβάν, παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή εγκατάσταση τέχνης με πρωταγωνιστές παλιά αυτοκίνητα και το γρασίδι!


Τα αυτοκίνητα αποσύρονται από την ίδια τη φύση έξω από το CMP Block Museum of Arts στην Ταϊβάν, όπου το γρασίδι μοιάζει να έχει «καταπιεί» εντελώς τα οχήματα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή και συνάμα νοσταλγική εικόνα....

0 Τα στολίδια της Ξάνθης

Ξάνθη, η αρχόντισσα της Θράκης. 
Η Ξάνθη είναι χτισμένη σε στρατηγική θέση, στους πρόποδες της Ροδόπης, 
στην αρχή της πεδιάδας η οποία εκτείνεται προς τα νότια μέχρι το Θρακικό πέλαγος, το οποίο απέχει 20-25 χλμ.
 
Για το όνομα της πόλης υπάρχουν δύο απόψεις: Η πρώτη πως Ξάνθη ονομαζόταν μία από τις κόρες του Ωκεανού και της Τηθύας και η δεύτερη πως προέρχεται από μια αμαζόνα που είχε το όνομα Ξάνθη και βασίλευε τότε στην περιοχή. 
 
Η πόλη έχει πλούσια ιστορία, παραδόσεις και έθιμα και είναι πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή. Θεωρείται επίσης πόλη πολυπολιτισμική και έχει χαρακτηριστεί ως "Η πόλη με τα χίλια χρώματα". 
 Γνωστή για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, για τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης,  για το Παζάρι, που γίνεται κάθε Σάββατο στην πλατεία Εμπορίου, καθώς και το Φεστιβάλ Μάνος Χατζιδάκις που προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

0 Η ρετρό πλευρά του Hi-tech!

perierga.gr - Η ρετρό πλευρά του Hi-tech!Ο Austin Yang, product και industrial manager, αποφάσισε να προσθέσει στην τεχνολογία στοιχεία του παρελθόντος, με σκοπό να μάθει τους νεότερους τι υπήρχε πριν γεννηθούν αλλά και να την κάνει πιο οικεία στους γηραιότερους. Το αποτέλεσμα ήταν δύο αμφιλεγόμενα για την χρησιμότητα τους μεν, αλλά πολύ ενδιαφέροντα δε, projects.


Γνωρίστε λοιπόν την iTypewriter. Τα πλήκτρα μιας γραφομηχανής αντιστοιχούν στα πλήκτρα ενός iPad, η οποία λειτουργεί με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, μόνο που για χαρτί έχετε το tablet σας. Σύμφωνα με το δημιουργό, η πρωτότυπη γραφομηχανή ικανοποιεί τόσο τους… σύγχρονους λάτρεις της παράδοσης, όσο και τους ηλικιωμένους που εξοικειώνονται καλύτερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

0 Αποκρυπτογράφησαν σημειωματάριο των Σουμερίων του 3123 π.Χ


Αποκρυπτογράφησαν Αρχαία Tablet;
Η εγκύκλιος ανακαλύφθηκε πριν από 150 χρόνια στην Νινευή, την πρωτεύουσα της αρχαίας Ασσυρίας, σε αυτό ...
το σημείο που είναι τώρα το Ιράκ. Ο δίσκος δείχνει τα σχέδια των αστερισμών και εικονόγραμμα με βάση το κείμενο που χρησιμοποιήθηκε από τους Σουμέριους, των παλαιότερο γνωστό πολιτισμό του κόσμου.

Για δεκαετίες, οι επιστήμονες δεν είχαν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν τον δίσκο. Το 2008, δύο επιστήμονες,ο Alan Bond και ο Mark Hempsell από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ βρήκαν με 
τη χρήση ενός προγράμματος υπολογιστή που μπορούσε να αναδημιουργήσει των νυχτερινό ουρανό χιλιάδες χρόνια πριν, ότι η γραφή πάνω του ήταν τελικά σφηνοειδείς κώδικες. .

0 Ιστορικά πρόσωπα σε νεαρή ηλικία


Ιστορικά πρόσωπα σε νεαρή ηλικία (10)

Τα περισσότερα από τα παρακάτω πρόσωπα έμειναν στην ιστορία για τις πράξεις τους με την εικόνα που είχαν σε μεγάλη ηλικία. Έχετε όμως αναρωτηθεί πως ήταν φυσιογνωμίες όπως ο Einstein, ο Gandhi, η Μητέρα Τερέζα, ο Stalin, ο Walt Disney και άλλοι σε νεαρή ηλικία; Δείτε τα πραγματικά ενδιαφέροντα πορτραίτα που ακολουθούν…

0 Πολύτιμο καταφύγιο πτηνών η Μεγάλη Πρέσπα



Πολύτιμο καταφύγιο πουλιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποτελεί, τα τελευταία 25 χρόνια, η Μεγάλη Πρέσπα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία αποτελεί το σταθερό «σπίτι» χιλιάδων πουλιών.
Τα στοιχεία 25 χρόνων των διαχειμάζοντων πληθυσμών υδρόβιων πουλιών στην ελληνική Πρέσπα παρουσιάστηκαν από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στο 12ο παγκόσμιο συνέδριο ζωογεωγραφίας και οικολογίας της Ελλάδας και των γειτονικών περιοχών που διοργανώθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αποτελέσματα των διασυνοριακών, κοινών μετρήσεων, τις οποίες η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών πραγματοποιεί σε συνεργασία με φορείς από τις γείτονες χώρες, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

0 Οι πολύχρωμοι αλλά επιθετικοί βαλιστές ή αλλιώς triggerfish

Οι βαλιστές ή triggerfishes είναι 40 περίπου είδη ψαριών, που ανήκουν στην οικογένεια Balistidae. Κατοικούν σε τροπικά και υποτροπικά νερά στους ωκεανούς όλου του κόσμου. Ο μεγαλύτερος όμως πλούτος των ειδών αυτών υπάρχει στον Ινδο-Ειρηνικό ωκεανό. Τα περισσότερα απαντώνται σε ρηχά νερά και σε κοραλλιογενείς υφάλους, υπάρχουν όμως και κάποια που είναι πελαγίσια.
Το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας είναι το stone triggerfish (Pseudobalistes naufragium), του οποίου το μήκος φτάνει το ένα μέτρο. Τα περισσότερα όμως έχουν μέγιστο μήκος μεταξύ 20 και 50 εκατοστών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...