ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

0 ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΓΗ !

Τις έντονες αντιδράσεις του κράτους του Ισραήλ και του Παγκόσμιου Σιωνισμού προκάλεσε το ποίημα που ο βραβευμένος με Νόμπελ λογοτεχνίας Γερμανός συγγραφέας Γκύντερ Γκρας, δημοσίευσε στις 4 Απριλίου σε Γερμανική εφημερίδα, καθώς αναφέρει στο ποίημά του ότι δεν υπάρχουν πυρηνικά στο Ιράν και ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ και όχι του Ιράν είναι που θέτει σε κίνδυνο την «παγκόσμια ειρήνη».....

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αντέδρασε άμεσα, κηρύσσοντας τον Γκρας «ανεπιθύμητο στο Ισραήλ» και απαιτώντας να του αφαιρεθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας - κάτι το οποίο η Σουηδική ακαδημία φυσικά αρνήθηκε. Ο δε Εβραίος ποιητής Itamar Yaoz-Kest, που μάλιστα ...εμφανίζεται ως «επιζών» του «Ολοκαυτώματος», ανέλαβε να απαντήσει με δικό του ποίημα στον Γκρας, υποστηρίζοντας τις εβραϊκές θέσεις περί της «επιλογής Σαμψών». Ο Σαμψών είμαι μυθολογικός «ήρωας» του Ιουδαϊσμού...


0 Όσο το πειραματόζωο δεν εξεγείρεται το πείραμα θα συνεχίζεται.

 Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα μας είπε ο κ. Σαμαράς. Ψέματα. Εκτιμούμε πως θα ακολουθήσουν κι άλλα πολύ χειρότερα. Ίσως να μην είναι ο ίδιος στην εξουσία όταν θα λαμβάνονται νέα μέτρα, ίσως να είναι ο κ. Τσίπρας, ίσως κάποιος σε στυλ Παπαδήμου. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα είναι μέσα από το κλειστό πολιτικό σύστημα, με μια εναλλαγή των θέσεων νομής της εξουσίας. Η κοινοβουλευτική «δημοκρατία» μας δεν....έχει αδιέξοδα, έτσι δεν λέμε;.

Απανωτά μέτρα λοιπόν θα συνεχίσουν να λαμβάνονται όσο το πειραματόζωο δεν εξεγείρεται. Όσο δέχεται χωρίς καμία αντίδραση τα όποια μέτρα, αυτά θα συνεχίσουν να επιβάλλονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Δεν είναι ηλίθια τα διάφορα σαρκοβόρα συμφέροντα να σταματήσουν, τώρα που βρήκαν μια τραυματισμένη και πεσμένη κοινωνία που δεν μπορεί να σηκωθεί στα πόδια της. Θα μας φάνε όλες τις σάρκες στην κυριολεξία. Βρήκαν «τον μήνα που τρέφει τους δώδεκα». Θα σταματήσουν μόνο όταν συναντήσουν αντίσταση. Όταν οι Έλληνες πολίτες βρουν τη δύναμη να αποτοξινωθούν από την τρομοκρατία των καθεστωτικών ΜΜΕ και αρχίσουν να μιλάνε με τους γύρω τους για τι μέλλει γενέσθαι.

0 Το πιο μοναχικό… σπίτι του κόσμου!

perierga.gr - Drina House: Το σπίτι του βράχου!Ο ποταμός Drina διαρρέει τη Σερβία σε μήκος 350 περίπου χιλιομέτρων και αποτελεί ιδανικό βιότοπο σπάνιων πτηνών και ζώων, με πλούσια βλάστηση στις όχθες του. Αν και δεν είναι πλωτός, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή «αξιοθέατα» των Βαλκανίων, όπου συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου που επιδίδεται σε ράφτινγκ και καγιάκ στα νερά του.


«Το σπίτι του βράχου» είναι γνωστό στους κατοίκους της πόλης Bajina Bašta, η οποία απλώνεται στην κοιλάδα του ποταμού, ως μία από τις πλέον παράξενες κατοικίες της περιοχής, που κατοικείται μόνο ορισμένα χρονικά διαστήματα του έτους, όταν το καγιάκ και το ράφτινγκ στα νερά του ποταμού βρίσκεται στο… φόρτε του!

0 Θεσσαλονίκη: Μουσείο Ιστορίας της πόλης ζητούν οι εργαζόμενοι του μετρό



Μουσείο Ιστορίας της πόλης προτείνει να ιδρυθεί, με αφορμή τα ευρήματα του μετρό, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης. «Η πλούσια ιστορία της πόλης ξετυλίγεται κάθε μέρα μπροστά στα μάτια μας. Τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι αναρίθμητα και αποκαλύπτουν με γλαφυρό τρόπο την ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης. Και, όπως γίνονται οι ανασκαφές, είναι σαν να βλέπουμε ένα σίριαλ… ανάποδα, αφού ξεκινάμε από τους νεότερους χρόνους, περνάμε τα οθωμανικά χρόνια, μπαίνουμε στη μεταβυζαντινή περίοδο, διαπερνάμε όλο το Βυζάντιο και ψάχνουμε το πρώτο επεισόδιο του ιστορικού σίριαλ. Όλη αυτή η ιστορία πρέπει να φανεί σε όλους τους Θεσσαλονικείς αλλά και στους επισκέπτες της πόλης», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Παππάς, «στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν θεματικά μουσεία (βυζαντινό, αρχαιολογικό, μακεδονικού αγώνα κ.ά.), αλλά όχι ένα για την ιστορία της πόλης συνολικά, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Το Αλκαζάρ, που ακούγεται ότι θα γίνει μουσείο μετρό, έχει σκεπασμένη έκταση μόλις 200 τ.μ., η οποία δεν επαρκεί για να φιλοξενήσει ούτε δείγμα των ευρημάτων. Γι’ αυτό θέλουμε την ίδρυση ενός Μουσείου Ιστορίας της πόλης».

0 Α. Ωνάση: Το βιβλίο – φωτιά για τη σκληρή πλευρά της χρυσής κληρονόμου!


 
Το άγνωστο πρόσωπο της χρυσής κληρονόμου αποκαλύπτει μέσα από το νέο βιβλίο για τη ζωή της Αθηνάς Ωνάση, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου και δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Μανθεάκης.
 
Ο συγγραφέας του βιβλίου “Αθηνά Ωνάση: στο μάτι του κυκλώνα” μιλά για τη σκληρή πλευρά της εγγονής του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, αποκαλύπτοντας πως δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους συγγενείς της στην Ελλάδα. Στο βιβλίο αναφέρεται μάλιστα στη ρήξη της Αθηνάς με τον πατέρα της, αλλά και στην επιρροή που της ασκεί ο σύζυγός της Αλβάρο
Μιλώντας στην “Real Life” o κ Μανθεάκης αναφέρει: “Ούτε η φτωχή Όλγα Ωνάση ούτε η αγαπημένη της θεία Καλλιρόη κατάφεραν να ξεφύγουν από το παγωμένο πρόσωπο που έδειξε η Αθηνά” και πρόσθεσε: “Πριν από 14 χρόνια είχα πει δημοσίως ότι η ντροπαλή Αθηνά θα εξέπληττε τον κόσμο με μια σκληρή και αθέατη τότε πλευρά του χαρακτήρα της, μετά τα 18 που θα έπαιρνε τα λεφτά της. Δεν το ευχόμουν, αλλά το έβλεπα. Την περιέγραψα ως “poupier d\' acier” (κούκλα από ατσάλι) και δεν με διέψευσε”.

0 Ο Κόσμος σε 2 λεπτά: Μεξικό


0 Απίστευτο για να είναι σύμπτωση ή όχι; Διαβάστε περισσότερα

Πιστεύει κάποιος στις συμπτώσεις; Πιστεύει κάποιος άλλος στη μοίρα; Πιστεύει κάποιος σε κάτι άλλο;

Όπου και να πιστεύει ο καθένας από όλους εμάς εδώ έχουμε μια ιστορία που ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοια; Μάλλον κάνεις παρά μόνο η ίδια η ζωή.

Διαβάστε την ιστορία μας...
Συμφωνά λοιπόν με την ιστορία μας... το 1883, ο Χένρι Ζίγκλαντ χώρισε με την κοπέλα του, η οποία από τον καημό της αυτοκτόνησε.

Αν και αυτό ήταν τραγικό υπάρχει και συνέχεια η οποία καθηλώνει και προβληματίζει.

Ο αδερφός της αποφάσισε να εκδικηθεί και πυροβόλησε τον Ζίγκλαντ, ο οποίος όμως στάθηκε τυχερός, καθώς η σφαίρα πέρασε ξυστά από το πρόσωπό του και καρφώθηκε σε ένα δέντρο στην αυλή του.

Ακόμα δεν διαβάσατε την απίστευτη σύμπτωση ή όχι που θα σας σοκάρει...

0 Μια παραλία κρυμμένη στο εσωτερικό ενός βουνού

Μια παραλία κρυμμένη στο εσωτερικό ενός βουνούΈνα εντυπωσιακό έργο τέχνης που δημιούργησε η ίδια η φύση. Μια κρυμμένη παραλία στα νησιά Μαριέτα, στην ακτή Πουέρτο Βαγιάρτα, στο Μεξικό! Φαίνεται σαν να κατέρρευσε η οροφή του βουνού δημιουργώντας μια υπέροχη, ιδιωτική παραλία!

Η κρυμμένη παραλία στα νησιά Μαριέτα έγινε περισσότερο γνωστή από τον διάσημο ωκεανογράφο Ζακ Κουστώ. Ο Κουστώ εξερευνώντας την θαλάσσια ζωή των νησιών γοητεύτηκε από την ποικιλομορφία και τον πλούτο της υποβρύχιας ζωής. Κοραλλιογενείς ύφαλοι, χελώνες, δελφίνια, φάλαινες και πουλιά είναι οι μόνοι τυχεροί κάτοικοι των νησιών.

0 Επιβάτης σε 3 πλοία που ναυάγησαν

perierga.gr - Επιβάτης σε 3 πλοία που ναυάγησαν!

Η Violet Jessop ήταν υπάλληλος της εταιρείας White Star Line που ναυπήγησε τρία διάσημα υπερωκεάνια: τον Ολυμπικό, τον Τιτανικό και τον Βρετανικό. 

Με μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα και τα ταξίδια κατάφερε να βρεθεί τρεις φορές μέσα σε πλοία που… ναυάγησαν, προκαλώντας όχι μόνο την (καλή) τύχη της αλλά και μεγάλη έκπληξη με την… γκαντεμιά της!

Παραδοσιακά οι καπετάνιοι θεωρούν κακή τύχη την παρουσία μιας γυναίκας στο πλοίο όταν σταθμίζουν την άγκυρα, ενώ από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι οι θρύλοι που θέλουν τη θάλασσα να ηρεμεί στη θέα μιας γυμνής γυναίκας. Μακράν των δεισιδαιμονιών, όμως, η ιστορία της Violet ξεκινά το 1911 με τον Ολυμπικό. Tο ταξίδι που έμελλε να κάνει στις 20 Σεπτεμβρίου με αυτό το πλοίο δεν είχε καλή κατάληξη: Συγκρούστηκε με ένα άλλο βρετανικό πλοίο ονόματι Χοκ. Κανείς δεν έπαθε τίποτα και έτσι η Violet είπε να συνεχίσει τα… ταξίδια της στη θάλασσα.

0 Glaucus: Ένα θαλάσσιο μαλάκιο… κόσμημα !!! (video)

Ο «δράκος της θάλασσας», όπως είναι περισσότερο γνωστό το μαλάκιο Glaucus atlanticus, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά θαλάσσια όχι μόνο εξαιτίας της παράξενης εμφάνισής του αλλά κυρίως λόγω των παράδοξων λειτουργιών του.

Ζει στα τροπικά νερά του πλανήτη, στις ακτές της Αφρικής και της Αυστραλίας, αλλά και στις ευρωπαϊκές ακτές. 

Το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 3 εκατοστά και διακρίνεται για τις απίθανες μπλε αποχρώσεις που έχει στο σώμα του αλλά και για το σχήμα του, που θυμίζει περίτεχνο κόσμημα.

0 «USA TODAY»: Κινδυνολογίες για τα ελληνικά μνημεία

«Επέζησαν από πολέμους, πλιάτσικα, σεισμούς, εκατομμύρια τουριστών και σχεδόν 2.000 χρόνια. Αλλά ίσως να μην επιζήσουν από την οικονομική κρίση της Ελλάδας». Ποιος κινδυνολογεί για τα μνημεία μας; 

Η εφημερίδα «USA today», η οποία προσπαθεί να στηρίξει τα γραφόμενά της σε «ειδικούς περί τη συντήρηση». Ανωνύμως όμως. Επώνυμες είναι μόνο οι δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία φέρεται να είπε: «Η Πύλη του Αδριανού και ο ναός του Ολυμπίου Διός υπάρχει κίνδυνος να πέσουν». Η κ. Κουτσούμπα στηρίζει τα λεγόμενά της συμπληρώνοντας πως δεν έτυχαν φροντίδας πέρσι εξαιτίας των περικοπών. Είναι ανάμεσα σε πολλά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού που αντιμετωπίζουν πιθανή διάβρωση.

0 Έως και 1, 6 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης

Ακόμη και στο 1, 6 ευρώ ενδέχεται να σκαρφαλώσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, μετά την επικείμενη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης.

H εξίσωση καθώς και τα κριτήρια για την ενίσχυση των κατηγοριών του πληθυσμού που θα πληγούν περισσότερο από το μέτρο, αναμένεται να συζητηθούν σήμερα σε σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο τραπέζι της συζήτησης έχει επανέλθει το σενάριο η εξίσωση να γίνει στο 100% του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ εξετάζεται η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης να αντικατασταθεί από επιστροφή φόρου που, επίσης, θα γίνεται με βάση εισοδηματικά, ηλικιακά και άλλα κριτήρια. Και αυτό γιατί στον προϋπολογισμό δεν έχει προβλεφθεί δαπάνη για την καταβολή επιδόματος.

0 ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Σε τσίμπησε φίδι στα… επίμαχα; Θα πεθάνεις!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Σε τσίμπησε φίδι στα… επίμαχα; Θα πεθάνεις!Πάνε δύο φίλοι για κυνήγι στο βουνό και λέει ο ένας:
- Έχε τον νου σου, μέχρι να κατουρήσω.

Την ώρα που κατούραγε, πετάγεται ένα φίδι και τον δαγκώνει στο πουλί του.

Φωνάζει τον φίλο του:

0 Oι Άνθρωποι στις μέρες μας!

0 Έπεσε με τα... μούτρα ο μικρός ελέφαντας

Φωτογραφίες από το ζωολογικό κήπο της Βιέννης

Όταν είσαι ελεφαντάκι έχεις πολλά να μάθεις. Για παράδειγμα, πως υπάρχουν κάποιοι κορμοί πάνω από τους οποίους μπορείς να περάσεις και κάποιοι που είναι πολύ μεγάλοι και καλύτερα να πας γύρω- γύρω!

Το μικρό της φωτογραφίας, στο ζωολογικό κήπο της Βιέννης, ήταν μάλλον άτυχο καθώς η μαμά του ήταν πολύ απασχολημένη για να το συμβουλεύσει και να το καθοδηγήσει, κι έτσι χρειάστηκε να μάθει αυτή την απλή και σκληρή αλήθεια με το δύσκολο τρόπο: πέφτοντας!

Δείτε τις φωτογραφίες
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...