ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

0 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!

perierga.gr - 10 επικίνδυνα πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας!Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι χημικές ουσίες που υπάρχουν σε μια ευρεία ποικιλία προϊόντων, τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι μας, είναι πιο τοξικές από ό, τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Αν και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι οι χημικές ουσίες έχουν κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, αφού χάρη σε αυτές κρατάμε τα κουνούπια μακριά, περιορίζουμε την καταστροφή των ρούχων από το σκόρο αλλά και χαρίζουμε στο σπίτι μας άρωμα… άνοιξης, οφείλουμε να γνωρίζουμε ποια είναι τα 10 πιο κοινά τοξικά προϊόντα που έχουμε δίπλα μας κάθε στιγμή.

10. Ναφθαλίνη

Δεν σκοτώνει μόνο το σκόρο αλλά και εμάς τους ίδιους! Τα αέρια από τη ναφθαλίνη που εξατμίζεται σιγά σιγά στα ρούχα είναι καρκινογόνα, ενώ εμποτίζουν ρούχα και ντουλάπες. Καλό θα ήταν να πλένουμε τα ρούχα πριν τα φορέσουμε και να αερίζουμε καλά τις ντουλάπες πριν ασχοληθούμε με τα χειμωνιάτικα. Το καλύτερο, βέβαια, είναι να πετάξουμε τις ναφθαλίνες και να τις αντικαταστήσουμε με κέδρο ή λεβάντα σε σακουλάκια.

0 Έλληνας δημιούργησε υλικό που σπάει το ρεκόρ ενεργειακής αποδοτικότητας....

Ελληνας δημιούργησε υλικό που σπάει το ρεκορ ενεργειακής αποδοτικότητας


Ένα εντυπωσιακό επιστημονικό επίτευγμα παρουσίασαν οι ερευνητές των Πανεπιστημίων Northwestern και Μίσιγκαν των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον 'Ελληνα καθηγητή Χημείας Μερκούρη Καναντζίδη. Η ομάδα δημιούργησε ένα νέο θερμοηλεκτρικό υλικό που μετατρέπει αποτελεσματικά τη διαφεύγουσα θερμότητα σε ηλεκτρική ενέργεια καλύτερα από κάθε άλλο παρόμοιο υλικό.

Συγκεκριμένα, το νέο υλικό επιτυγχάνει συντελεστή θερμοηλεκτρικής απόδοσης (ΖΤ) της τάξης του 2,2, κάτι που ποτέ πριν δεν έχει επιτευχθεί και το οποίο ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά ενεργειακής τεχνολογίας, αν αναλογιστούμε ότι μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν πετύχει συντελεστές απόδοσης της τάξης του 1,6 έως 1,8 ενώ το να ξεπεράσουν τον συντελεστή 2 ήταν άπιαστο όνειρο μέχρι πρότεινος. Η σημασία του επιτεύγματος γίνεται αντιληπτή, αν επισημανθεί ότι περίπου τα δύο τρίτα όλης της ενέργειας που χρησιμοποιούν οι διάφορες συσκευές (υπολογιστές, φώτα, μηχανές κ.λπ.), πάει χαμένη με τη μορφή απωλειών θερμότητας.

0 Έρευνα σοκ για το μεταλλαγμένο καλαμπόκι

Σύμφωνα με έρευνα που διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα στο γαλλικό πανεπιστήμιο της Καν, το γενετικά τροποιημένο καλαμπόκι κρίθηκε καρκινογόνο, προκαλώντας μέχρι και πρόωρο θάνατο σε πειραματόζωα.

Η έρευνα διεξήχθη για δύο χρόνια στο πανεπιστήμιο της Καν σε διακόσιους αρουραίους με πλήρη μυστικότητα ώστε να μην υπάρξουν παρεμβάσεις από τους λομπίστες της Μονσάντο, αμερικάνικης εταιρείας που εδώ και χρόνια εμπορεύεται διεθνώς γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι...

0 Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας προδιαγράφουν το μέλλον της ανθρωπότητας;

Οι "Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας" (στα Αγγλικά Georgia Guidestones) είναι ένα τεράστιο κατασκεύασμα από γρανίτη, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Elbert County, στην Γεωργία των ΗΠΑ. Συχνά αναφέρεται ως το "Αμερικάνικο Στόουνχεντζ", ένας τίτλος που έχει επίσης αποδοθεί κατά καιρούς σε μια σειρά από άλλες κατασκευές.


Είναι ένα μήνυμα αποτελούμενο από δέκα οδηγίες, οι οποίες είναι χαραγμένες σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες, ενώ ένα μικρότερο μήνυμα είναι επίσης χαραγμένο στην κορυφή της κατασκευής, σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής: Βαβυλωνιακά, Αρχαία Ελληνικά,Σανσκριτικά και Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά.

Το κατασκεύασμα έχει σχεδόν έξι μετρά ύψος (είκοσι πόδια) και είναι κατασκευασμένο από έξι πλάκες γρανίτη, που ζυγίζουν πάνω από 100 τόνους συνολικά. Μία πλάκα βρίσκεται στο κέντρο, με τις άλλες τέσσερις διατεταγμένες γύρω απ’ αυτήν. Στην κορυφή βρίσκεται η έκτη πλάκα, ως κορωνίδα του κατασκευάσματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πλάκες είναι ευθυγραμμισμένες αστρονομικά. Μια πρόσθετη πέτρινη πλάκα, είναι τοποθετημένη στο έδαφος και σε μικρή απόσταση προς τα δυτικά της κατασκευή, η οποία παρέχει ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την ιστορία και τον σκοπό των "Κατευθυντηρίων Λίθων".

0 Αυτά είναι τα 20 μέτρα με τα οποία θα αφαιρέσουν 7,5 δισ. από τον ελληνικό λαό!

Πρόκειται για 20 μέτρα με τα οποία αφαιρούνται 7,5 δισ. από τον ελληνικό λαό.

Η μεγαλύτερη επέμβαση που έχει επιχειρηθεί ποτέ σε οικονομία προηγμένης δυτικής χώρας θα είναι το νέο πακέτο των τουλάχιστον 11,5 δισ. ευρώ!
Το βάρος και η ένταση της προσαρμογής που θα πλήξουν άμεσα τα εισοδήματα των Ελλήνων είναι τεράστια, ενώ το πακέτο απαιτεί άπειρες διαρθρωτικές ρυθμίσεις, απελευθερώσεις, αποκρατικοποιήσεις και άλλα.

Τα μέτρα που θεωρούνται «κλειδωμένα» ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Tρόικα είναι τα εξής:

0 Δενδρόσπιτα που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι

Δενδρόσπιτα που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι (18)
Πολλοί όταν ήμασταν μικροί ονειρευόμασταν ένα υπέροχο δενδρόσπιτο για να μπορούμε να παίζουμε, ελάχιστοι είναι όμως αυτοί που το απέκτησαν, έστω και καθυστερημένα. Δείτε μια σειρά από παραμυθένια δενδρόσπιτα για μικρά και… μεγάλα παιδιά!

0 Το παλιότερο σφράγισμα είναι 6.500 ετών!

perierga.gr - Σφράγισμα 6.500 ετών!
Το αρχαιότερο σφράγισμα του κόσμου φαίνεται ότι ανακάλυψαν επιστήμονες σε κομμάτι ανθρώπινης γνάθου. Ερευνητές του Διεθνούς Κέντρου Θεωρητικής Φυσικής της Ιταλίας ανέλυσαν το δόντι ενός άντρα που είχε βρεθεί σε σπήλαιο κοντά στην Τεργέστη πριν από 100 χρόνια αλλά το συγκεκριμένο στοιχείο είχε περάσει απαρατήρητο. Οι επιστήμονες δεν είναι απόλυτα σίγουροι αν το σφράγισμα έγινε πριν από το θάνατο του ατόμου (οπότε πρόκειται για μια πανάρχαια περίπτωση οδοντιατρικής παρέμβασης) ή αν έγινε μετά τον θάνατό του για άλλους λόγους, όπως για κάποιο μεταθανάτιο τελετουργικό. Θεωρούν ωστόσο πιθανότερη την πρώτη εκδοχή....

0 Λίμνες από μετεωρίτες τα Ζερέλια Αλμυρού στο Βόλο

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι δίδυμες λίμνες κοντά στον Αλμυρό -που μέχρι πρότινος πιστευόταν ότι προήλθαν από ηφαιστειακή έκρηξη- αποτελούν τελικά τα ίχνη που άφησε ένας μετεωρίτης προσκρούοντας στην ελληνική γη πριν από περίπου 10.000 χρόνια....
 
 Στο εντυπωσιακό εύρημα ότι η ελληνική γη φιλοξενεί εμφανή ίχνη από μετεωρίτη που προσέκρουσε στο έδαφός της πριν από περίπου 10.000 χρόνια οδηγήθηκαν οι επιστήμονες. Πρόκειται για δίδυμους κρατήρες, δύο λίμνες της Θεσσαλίας, οι οποίες μέχρι πρότινος θεωρούνταν ότι προέκυψαν από ηφαιστειακή έκρηξη. Το λιωμένο ζιρκόνιο που βρέθηκε στην περιοχή ήταν το κλειδί για την αποκάλυψη, αφού το εν λόγω μέταλλο τήκεται σε θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από αυτές που αναπτύσσονται στο ηφαιστειακό μάγμα.

Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα εντοπίζονται κρατήρες που σχηματίστηκαν από την πρόσπτωση μετεωριτών, ενώ όπως υπολογίζεται, οι συγκεκριμένοι είχαν μέγεθος μέχρι και 30 μέτρα... Οπως εκτιμούν οι ειδικοί, πρόκειται για μια σπουδαία ανακάλυψη, δεδομένου ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη οι αντίστοιχες θέσεις δεν φτάνουν τις 40 σε αριθμό.

0 Η απάντηση του Γιάννη Αγγελάκα στις "ενοχές" του Γιώργου Νταλάρα

Η απάντηση του Γιάννη Αγγελάκα στις
Αίσθηση προκάλεσαν στο Γιάννη Αγγελάκα, οι δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα, "περί ενοχών" για τα χρήματα που απέκτησε από το τραγούδι.

"Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από τη δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νταλάρας.

Ακολουθεί η απάντηση του Γιάννη Αγγελάκα

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ

"Αγαπητέ κύριε Νταλάρα όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές είναι το βασικό ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως είναι φυσιολογικό όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του περιουσία, πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο.

0 Το τρέιλερ του «Χόμπιτ»


Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012: ημερομηνία που θα πρέπει να σημειωθεί στην ατζέντα των θαυμαστών του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», της διασημότερης ίσως κινηματογραφικής τριλογίας στην ιστορία του σινεμά.

Είναι η ημερομηνία της πρεμιέρας στις αίθουσες του πρώτου μέρους από το «Χόμπιτ», του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Πίτερ Τζάκσον, σκηνοθέτη όλων των έως σήμερα ταινιών του «Άρχοντα» να επανέλθει στο αγαπημένο του «σύμπαν». Το κινηματογραφικό «Χόμπιτ», θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη και ο πλήρης τίτλος του πρώτου είναι «The Hobbit: An Unexpected Journe». 

 

3 ΔΡΑΧΜΗ ΤΩΡΑ

" Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. 
 
Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών. 
 
Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; 
 
 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
 -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια. 
 -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι ...Βέλγοι και οι Ολλανδοί.
 -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία. 
 -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.
 -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...