ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

0 Αλεξάντερ Σμορέλ, ο Γερμανός Ορθόδοξος Αντι-ναζιστής νεομάρτυρας


Νεομάρτυς Αλέξανδρος εκ Μονάχου: Η μνήμη του τιμάται στις 13 Ιουλίου, επέτειο της θανάτωσής του με αποκεφαλισμό. «Λαιμητόμω τελειούται» θα μπορούσε να είναι η διατύπωση, αφού ο νεομάρτυρας αποκεφαλίσθηκε, καταδικασμένος σε θάνατο για «εσχάτη προδοσία» από το ναζιστικό καθεστώς, σε ηλικία 25 ετών.

Πρόκειται για τον Αλεξάντερ Σμορέλ, συνιδρυτή μαζί με το φίλο του Χανς Σολ, της αντιναζιστικής οργάνωσης «Λευκό Ρόδο», η οποία με προκηρύξεις που απέστελλε ταχυδρομικά προσπαθούσε να εξεγείρει τη συνείδηση των Γερμανών κατά του καθεστώτος.


Την αγιοκατάταξη πληροφορούμαστε από την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας (6.2.2012 στα ρωσικά). Ο άγιος εικονίζεται με τη λευκή ιατρική μπλούζα και να κρατά ένα σταυρό μαζί μ’ ένα άσπρο τριαντάφυλλο, σύμβολο του Λευκού Ρόδου και ταυτόχρονα πασχάλιο σύμβολο, σύμβολο της νίκης της ζωής πάνω στο θάνατο.

1 Aυτός είναι ο πιό φτωχός και πιο έντιμος πρόεδρος χώρας στον πλανήτη! Υποκλινόμαστε όλοι!


Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία με το φτηνό ζακετάκι είναι ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας!

Ο κ. Μουχίκα οδηγεί ένα παλιό Volkswagen, αξίας μόλις, 1.945 δολαρίων και αποτελεί τη μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.

Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!

0 Οι 20 θρυλικές διαδρομές του κόσμου

Οι 20 θρυλικές διαδρομές του κόσμου (1)
Για σένα που το χόμπι σου είναι η οδήγηση και πάντα απολαμβάνεις λίγο ποιοτικό χρόνο στο βολάν, να ποιους δρόμους πρέπει να διαβείς…

Ένας εντυπωσιακός αυτοκινητόδρομος ή μια δύσκολη κατάβαση διεγείρει τις αισθήσεις του παθιασμένου οδηγού, αντικαθιστώντας το καθημερινό και κοινότοπο με το επικό: μαγευτικά τοπία, άγνωστα εδάφη και προκλητικές στροφές μπορούν να αλλάξουν ολοκληρωτικά την αντίληψή σου για το τι σημαίνει οδηγική εμπειρία!

Αυτές οι 20 μυθικές διαδρομές συνιστούν από μόνες τους έναν διαχρονικό θρύλο και σε προτρέπουν να βγεις στον δρόμο…

0 «Μιλάς Ελληνικά, απλώς δεν το ξέρεις»…

perierga.gr - "Μιλάς Ελληνικά, απλώς δεν το ξέρεις!"
Η συγγραφέας Άννα Στεφανίδου με το σκεπτικό να φέρει τους αγγλόφωνους πιο κοντά στη γλώσσα μας και να την εκτιμήσουν όπως της αξίζει παρουσίασε το πρώτο βιβλίο της από τις εκδόσεις Ιανός με τίτλο: «You speak Greek, you just don’t know it» («Μιλάς Εληνικά, απλώς δεν το ξέρεις»). Πρόκειται για μια πρωτότυπη παρουσίαση χιλιάδων ελληνικών λέξεων που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγγλική γλώσσα, χωρισμένες αλφαβητικά και θεματικά σε 3 στήλες, με την αγγλική λέξη, την αντίστοιχη ελληνική λέξη και την ελληνική λέξη με λατινικούς χαρακτήρες για να διαβάζεται εύκολα από τους ξένους....

0 Σκέφτεσαι ελεύθερα; Αποτελείς ιό για την κοινωνία!

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τον γνωστό συγγραφέα και ερευνητή, Μάικλ Τσάριον, να τονίζει κι αυτός με τη σειρά του, ότι το σύστημα δεν επιθυμεί ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους, προκειμένου να μπορεί να ελέγχει τις μάζες και να δημιουργήσει μια «νέα κοινωνία», στην οποία θα αναφερθούμε μελλοντικά σε άρθρο μας.

Στο βίντεο υπάρχει και δήλωση του καθηγητή Zbignew Brezinski, υψηλόβαθμο στελέχους της παγκόσμιας διαπλοκής, στον οποίο ανέθεσε το 1973 ο David Rockefeller να δημιουργήσει την Τριμερή Επιτροπή.

0 Και όμως! Δημόσια ελληνόφωνα σχολεία θέλουν οι Πομάκοι στα χωριά τους!

Την ώρα που οι «τουρκόφρονες» της μειονότητας στην Θράκη, πιέζουν για λειτουργία μειονοτικών τουρκόφωνων νηπιαγωγείων, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να «κωφεύει» στο αίτημα κατοίκων της ορεινής Ξάνθης, να λειτουργήσουν και δημόσια ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα χωριά τους.

Όπως είναι γνωστό, στα πομακοχώρια σήμερα, λειτουργούν μόνο μειονοτικά σχολεία όπου τα μισά μαθήματα γίνονται στα ελληνικά και τα άλλα μισά στα τουρκικά αν και μέχρι την Α’ δημοτικού, τα παιδιά των Πομάκων δεν γνωρίζουν ούτε μια λέξη τουρκική.

«Αυτό που ζητήσαμε είναι, να γίνονται μερικά ακόμη μαθήματα στα ελληνικά, στα μειονοτικά σχολεία, γιατί μετά τα παιδιά μας πηγαίνουν σε ελληνικά γυμνάσια και δεν γνωρίζουν τα βασικά» λέει ο κ. Ιρφάν Μεχμεταλή, κάτοικος του χωριού Μάνταινα και πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Μας το αρνήθηκαν χωρίς άλλη κουβέντα, λέγοντας μας πως αυτό αναφέρουν οι συμφωνίες με την Τουρκία. Και μέχρι πότε θα μας μαθαίνουν τούρκικα στα σχολεία μας; Δεν υπέγραψε η Ελλάδα στη Συνθήκη της Λωζάνης πως θα διδάσκει τη μητρική γλώσσα των παιδιών των μουσουλμάνων; Εμείς λέμε ότι αν δε θέλει να διδάσκει πομακικά στα παιδιά μας, ας διδάσκει ελληνικά.

0 Σιδηροδρομικό τούνελ γίνεται φυτεία μανιταριών!

perierga.gr - Εξωτική μανιταρο-φυτεία σε σιδηροδρομικό τούνελ!Μια εγκαταλειμμένη σιδηροδρομική σήραγγα στη Νότια Νέα Ουαλία της Αυστραλίας, που κατασκευάστηκε το 1866 και χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1919, αποτελεί σήμερα τον κατάλληλο τόπο καλλιέργειας εξωτικών μανιταριών που φύονται μόνο σε ορεινές περιοχές της Κίνας και της Ιαπωνίας.


Η σιδηροδρομική σήραγγα παρέμεινε αχρησιμοποίητη για αρκετά χρόνια μέχρι που ο μικροβιολόγος  Δρ Noel Arrold τη μετέτρεψε σε ένα πρωτότυπο φυσικό «θερμοκήπιο» καλλιέργειας μανιταριών, την πρώτη μανιταρο-φυτεία αυτού του είδους στην Αυστραλία.

1 ΠΡΟΣΟΧΗ!! Νέα ασθένεια, απειλεί τους Έλληνες.

Χτυπάει πιο πολύ τους νέους ανθρώπους , είναι επικίνδυνη και μπορεί να εξελιχθεί σε ανίατη. Λέγεται ΟΞΕΙΑ ΑΠΑΘΕΙΑ!!!!

Και τα συμπτώματα τα είναι: Παρτακισμός, Αδιαφορία,  Απραξία, Αποχαύνωση, Δειλία, Υπνηλία, και επαναλαμβάνεις συνέχεια μια πρόταση “έλα μωρέ δε βαριέσαι μήπως πρόκειται να αλλάξει τίποτα”

Το φάρμακο είναι μόνο ένα… ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΊΗΣΗ!!!! 
Πάρτε το πριν να είναι αργά! Πάρτε το για να Δράσετε!!!!!

0 Η μοναδική πόλη στον κόσμο χωρίς δέντρα !!!

Το Norilsk είναι η βορειότερη πόλη της Σιβηρίας, γνωστή και ως «Άγρια Ανατολή» της Ρωσίας. Τα πάντα καλύπτονται από χιόνι, ενώ τα τετραγωνισμένα κτίρια κυριαρχούν παντού στην πόλη.

Αυτό που κάνει εντύπωση στον επισκέπτη του Norilsk είναι η ολοκληρωτική απουσία των δέντρων από την πόλη. Ο λόγος; Η υπερβολική ρύπανση του περιβάλλοντος δεν επιτρέπει την ευδοκίμηση δέντρων ή φυτών στην ευρύτερη περιοχή!

0 Φασόλια. Η υποτιμημένη υπερτροφή

Εκμεταλλεύσου τα άφθονα οφέλη που μπορούν να έχουν στην υγεία σου
 
Τα φασόλια είναι ίσως μία από τις πιο παραμελημένες και υποτιμημένες τροφές. Αυτό όμως δεν τα εμποδίζει από το να συνεχίζουν να παρέχουν δεκάδες οφέλη υγείας:
Βοηθούν την καρδιά γιατί περιέχουν άφθονες ευδιάλυτες ίνες οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
2 Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, δεν περιέχουν χοληστερόλη, εκτός κι αν μαγειρευτούν με άλλα συστατικά.
3 Έχουν συγκεντρωμένη πρωτεΐνη. Μισή κούπα φασολιών περιέχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, την ίδια ποσότητα όσο 30 γραμμάρια κοτόπουλου, κρέατος ή ψαριού.
Εξισορροπούν το ζάχαρο του αίματος. Διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη επειδή περιέχουν ένα εξισορροπημένο μείγμα συνθέτων υδατανθράκων και πρωτεΐνης και εξαιτίας αυτού η πέψη τους είναι αργή, κάτι που βοηθά το ζάχαρο του αίματος να παραμένει σταθερό.

0 Τα ελληνικά προϊόντα κατακτούν την Αμερική


Τα ελληνικά προϊόντα κατακτούν την Αμερική

Αύξηση 20,88% σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ το πρώτο φετινό εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σε 588,5 εκατ. δολάρια από 453,7 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας.
Την τελευταία διετία οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ έχουν ανακάμψει κατά 8,4%.

Παράλληλα, πέρυσι οι αμερικανικές εξαγωγές προς τη χώρα μας μειώθηκαν κατά 2,1% σε 1,10 δισ δολάρια σε σχέση με το 2010, ενώ το πρώτο φετινό εξάμηνο μειώθηκαν κατά 10,87% σε ετήσια βάση, από 505,5 εκατ. δολάρια σε 450,6 εκατ. δολάρια.

0 Τα ελληνικά ονόματα σχεδόν πάντα σημαίνουν κάτι...

Όπως και η ίδια η ελληνική γλώσσα, οι λέξεις και οι φθόγγοι της, έτσι και τα ονόματά μας δεν έχουν δημιουργηθεί τυχαία. Σε αντίθεση με την ονοματοδοσία στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, τα ελληνικά ονόματα -ακόμα και αυτά της σύγχρονης Ελλάδας- σχεδόν πάντα σημαίνουν κάτι.

Λεξικά που καταγράφουν τα ελληνικά ονόματα, όπως το «Τα νεοελληνικά κύρια ονόματα» από τις εκδόσεις Πατάκη, υποστηρίζουν μάλιστα, βάσει ερευνών, ότι το όνομά μας όχι μόνο σημαίνει κάτι αλλά ότι υπάρχει μια ολόκληρη λαϊκή αντίληψη γύρω από αυτό -θυμηθείτε τις παροιμίες που εμπλέκουν έναν τουλάχιστον «Γιάννη»- ότι συχνά συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένο όνομα και ότι τελικά, η βαφτιστική ή λαϊκή ονομασία μας αποτελεί σφραγίδα της ίδιας μας της ύπαρξης.

1 Κρήτη: Κατασκεύασαν αυτοκίνητο υδρογόνου – απαγορεύεται η αξιοποίησή του !!! (video)

Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων!

O λόγος για το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...