ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

0 Άμεση η ανάγκη για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στη Χίο

Μελέτη για τη διαχείριση των καμένων εκτάσεων από τη WWF Ελλάς

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς μετά από επιτόπια απογραφή και έρευνα κατέληξε σε προτάσεις για τη μελλοντική διαχείριση της καμένης έκτασης της Χίου που έχει τίτλο «Οικολογικός απολογισμός της πυρκαγιάς του Αυγούστου 2012 στη Χίο: γενικά στοιχεία, επιπτώσεις, προτάσεις». Η επόμενη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς γεννά πολλά ζητήματα που απαιτούν άμεση και αποφασιστική διαχείριση όπως, τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, η κτηνοτροφία, η υλοτομία, το κυνήγι, η παρακολούθηση των καμένων εκτάσεων, καθώς και οι στοχευμένες δράσεις αποκατάστασης της φυσικής βλάστησης.

Από τα 148.000 στρέμματα που κάηκαν, το 66,6% αφορούσε φυσική βλάστηση, ενώ το 31,6% καλλιέργειες. Ανησυχητικό είναι το γεγονός, πως η φυσική βλάστηση του νησιού παρουσιάζει εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες μια συνεχιζόμενη υποχώρηση, δίνοντας τη θέση της σε «άγονη γη». Πιο συγκεκριμένα, κατά την εικοσαετία 1987 - 2007, θαμνότοποι και πευκοδάση υποχώρησαν κατά 30,5% και 12,3% αντίστοιχα, ενώ οι «λοιπές καλύψεις γης» που αφορούν κυρίως φυσική βλάστηση που μετατράπηκε σε «άγονη γραμμή», αυξήθηκαν κατά 31,8%.

0 Η απίστευτη ιστορία του μικρού Ντέβον


Ο μικρός Ντέβον Κάροου-Σπερντάτι πάσχει από πιθανόν θανατηφόρες αλλεργίες και δυστυχώς γι “αυτό πρέπει να περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του κλεισμένος σε απομόνωση, στο σπίτι του. Ακόμα και μια μέρα στο σχολείο μπορεί να τον σκοτώσει.


Πως όμως θα μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματα του όταν δεν μπορεί καν να βγει από το σπίτι του; Την λύση έδωσε ένα ειδικό ρομπότ που πηγαίνει καθημερινά στο σχολείο του Ντέβον αντί για αυτόν και είναι συνδεμένο με τον υπολογιστή στο σπίτι του. 

Το πρόσωπο του αγοριού εμφανίζεται στους καθηγητές του και στους φίλους του μέσω μιας οθόνης που βρίσκεται πάνω στο ρομπότ ενώ με την βοήθεια μιας κάμερας ο Ντέβον μπορεί να παρακολουθήσει την παράδοση και να συμμετάσχει στο μάθημα. Το ρομπότ έχει το δικό του θρανίο στην τάξη ενώ Ο 7χρονος μπορεί ακόμη και να σηκώσει το χέρι του στις ερωτήσεις των καθηγητών του πατώντας ένα κουμπί που ενεργοποιεί ένα φως πάνω στο ρομπότ.

0 Μια Αθήνα που δεν είδαμε ποτέ...!


Θησείο

0 12+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για τον Gabriel Garcia Marquez

Είναι ένας από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς όλων των εποχών και το Νόμπελ Λογοτεχνίας του είναι απλά μία απόδειξη αυτού. Ο Gabriel José García Márquez, όπως είναι το πλήρες όνομά του κολομβιανού συγγραφέα

Γεννήθηκε στο μικρό χωριό Aracataca της Κολομβίας στις 6 Μαρτίου του 1927 και στα 21 του χρόνια είχε ήδη ξεκινήσει να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Η πορεία του, η ιδιαίτερη γραφή του αλλά και οι πολιτικές του πεποιθήσεις τον έχουν αναγάγει ως μια από τις πιο σημαντικές μορφές του παγκόσμιου πολιτισμού.

2 Το παράξενο εκκλησάκι με τα δένδρα

Το παράξενο εκκλησάκι με τα δένδραΜε τον όρο «Θαυμαστό ναΐδριο» αποκαλείται από το βιβλίο Γκίνες ο ναός της Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Ο  ναός που είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας,  έχει κατασκευαστεί τον 12ο αιώνα και δημιουργεί θαυμασμό και ερωτηματικά στους επισκέπτες. Το εντυπωσιακό είναι ότι περιβάλλεται από 17 αιωνόβια δέντρα που αγκαλιάζουν το ναό και πλέκονται στη σκεπή και στους τοίχους. Ο επισκέπτης ανακαλύπτει ότι ο ναός βρίσκεται σε θαυμάσια κατάσταση τόσα χρόνια μετά.


Ο ναός γιορτάζει στις 11 Σεπτεμβρίου και χιλιάδες είναι οι  προσκυνητές που επισκέπτονται το εκκλησάκι όλο το χρόνο για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό σύμπλεγμα, ένα ανεξήγητο θαύμα της φύσης.

0 Το Θαύμα των Άνδεων

Η ιστορία των επιζησάντων αεροπορικού δυστυχήματος που κατέφυγαν στην ανθρωποφαγία.
Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από ένα αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στις Άνδεις, με την ιστορία των επιζησάντων να παίρνει την ονομασία «Το Θαύμα των Άνδεων» και να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.


Από τους 29 που επιβίωσαν της πτώσης, τελικά μετά από 72 μέρες κατάφεραν να επιβιώσουν και να διασωθούν μόλις 16 επιβάτες. Όπως έγινε εκ των υστέρων γνωστό, κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί σε συνθήκες πολικού ψύχους, καταφεύγοντας στην ανθρωποφαγία. Μάλιστα, η μακάβρια αυτή πράξη ήταν ακόμη πιο φρικτή καθώς οι επιβαίνοντες ήταν μέλη μιας ομάδας ράγκμπι, συγγενείς και φίλοι τους. Με άλλα λόγια γνωρίζονταν μεταξύ τους!

0 Δημοψήφισμα το 2014 για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας

Ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της Βρετανίας

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή της αναμένεται να διεξαγάγει το 2014 η Σκωτία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ενδεχόμενη διάσπαση της Βρετανίας, όπως δήλωσε Βρετανός υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Αυτό που θα συμβεί είναι ότι το Λονδίνο θα δώσει στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο τη δυνατότητα δημοψηφίσματος για το αν ή όχι η Σκωτία θα πρέπει να είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου» δήλωσε εκπρόσωπος του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Συνέχισε λέγοντας ότι «ευελπιστούμε αυτό να γίνει το φθινόπωρο του 2014».
  Πηγή από το εσωτερικό της κυβέρνησης δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση επί του θέματος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

0 «Δεν αντέχω να κοροϊδεύετε τον κόσμο, ας μάθουμε τις 11 αλήθειες»

Επιστολή κοινοποιεί στα ΜΜΕ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, απαριθμώντας έναν κατάλογο με 11 αλήθειες τις οποίες -όπως αναφέρει- πρέπει να πληροφορηθεί ο κόσμος.

1. A.O.Z. δεν υπάρχει σε ακατοίκητο νησί, δεν είναι λοιπόν θέμα εξοικονόμησης πόρων αλλά θέμα εκμετάλλευσης φυσικού πλούτου.

2. H ελάττωση του τζίρου των πολυεθνικών εταιριών έφερε τα ληγμένα και όχι η εξυπηρέτηση του διατροφικού.

3. Τα 72 προαπαιτούμενα επίτηδες δεν τα εφάρμοσαν για να τα εφαρμόσουν με άλλους όρους και μάλιστα τα αύξησαν σε 89.

4. H καθυστέρηση στις λίστες έγινε για να φύγουν τα χρήματα και να μην ελέγχονται τώρα.

5. Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση των off shore εταιριών.

0 Αυτή είναι η Συρία που δεν ξέρουμε, ένα σταυροδρόμι Πολιτισμών

Χωρίς αμφιβολία η Συρία αποτελεί σταυροδρόμι Πολιτισμών, οι οποίοι άνθισαν κατά την διάρκεια των περασμένων χρόνων και χωνευτήρι διαφορετικών τρόπων σκέψης για περισσότερο από 10.000 χρόνια. Ένα κέντρο του ανθρώπινου πολιτισμού. Σουμέριοι, Αμορίτες, Χιτίτες, Ασσύριοι, Αιγύπτιοι, Κανανίτες, Φοίνικες, Αραμαίοι, Πέρσες, Έλληνες, Ναβαταίοι, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Άραβες. Μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, κάστρα, ακροπόλεις και νεκροπόλεις διηγούνται την ένδοξη Ιστορία αρχαίων Εθνών. 

Η Συρία ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα συνάντησης όλων των μεγάλων πολιτισμών της Μεσογείου και της κεντρικής Ασίας. Το κέντρο όπου αναμείχθηκαν σε ένα εξαιρετικό χαρμάνι οι διαφορετικοί πολιτισμοί της Ανατολής με την Δύση. Ο περιηγητής το βλέπει σε κάθε του βήμα. Παρακολουθεί την μίξη και την ανάπτυξη όλων αυτών των πολιτισμών είτε στα Μουσεία, είτε στους αρχαιολογικούς χώρους, είτε στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, που με την ζεστασιά τους και το χαμόγελό τους αγκαλιάζουν τον "ξένο".

0 Η νέα τάξη προχωράει το σχέδιο της ηλεκτρονικής σκλαβιάς

Μέσα στον καταιγισμό των ειδήσεων για μέτρα οικονομικά και για τάγματα εφόδου, πέρασε στα ψιλά η σημαντικότερη είδηση της εβδομάδας. Η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει το μέτρο του μαρκαρίσματος κρατουμένων με ειδικό ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Το βραχιολάκι θα λειτουργεί ως πομπός. Με αυτό το μέτρο σκέφτονται στην κυβέρνηση να αποσυμφορήσουν τις φυλακές.

Αν σε αυτό το μέτρο προσθέσουμε και την ήδη εκδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει την κάρτα του πολίτη, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια νεοταξική κυβέρνηση που θα κάνει τα πάντα ώστε να εφαρμόσει τις επιταγές των παγκοσμιοποιητών.

Όπως είχαμε επισημάνει και παλαιότερα η ΝΕΑ ΤΑΞΗ θα θελήσει να επιβάλει την ηλεκτρονική σκλαβιά με τρόπο ύπουλο. Οι νεοταξίτες ασκώντας άριστα την κοινωνική μηχανική προσπαθούν να πείσουν τον σοκαρισμένο από τα αλλεπάλληλα οικονομικά χτυπήματα πολίτη ότι η ηλεκτρονική σκλαβιά θα είναι για το καλό του. Προσπαθούν και σε μεγάλο βαθμό το πετυχαίνουν, αν κρίνουμε από τον ελάχιστο κόσμο που συμμετέχει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ύψιστο αυτό θέμα...

0 Εκρηξη ηφαιστείου καρέ-καρέ


Εκρηξη ηφαιστείου καρέ-καρέ

Ο καπνός από την έκρηξη του ηφαιστείου Sεβελούτς στην Καμτσάτκα της Σιβηρίας κατευθύνεται προς τη Βερίγγειο Θάλασσα Πηγή NASA Earth Observatory
Απαθανατίστηκε από δορυφόρο στη χερσόνησο της Καμτσάτκα στη Σιβηρία


Ουάσινγκτον 
Η έκρηξη ενός ηφαιστείου στη χερσόνησο της Καμτσάτκα στη Σιβηρία «συνελήφθη» από δορυφόρο της NASA στις 6 Οκτωβρίου σε ένα θεαματικό στιγμιότυπο. Στην εικόνα ο καπνός και η ηφαιστειακή τέφρα φαίνονται καθαρά να βγαίνουν από τον κρατήρα του Σεβελούτς και να κινούνται προς τη Βερίγγειο Θάλασσα.
Η τολύπη του καπνού κινήθηκε νοτιοανατολικά, καλύπτοντας 90 χλμ, και ύστερα «έστριψε» ανατολικά εξ αιτίας της αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της NASA και τις ανακοινώσεις της Ομάδας αντιμετώπισης ηφαιστειακών εκρήξεων της Καμτσάτκα, η στάχτη από την έκρηξη έφθασε σε υψόμετρο 3 χλμ από το επίπεδο της θάλασσας και εξαπλώθηκε σε απόσταση περίπου 220 χλμ από το ηφαίστειο.

0 Φορτίο με χιώτικους αμφορείς κρασιού στο ναυάγιο της Κλασικής εποχής στην Κύπρο

Φορτίο με χιώτικους αμφορείς κρασιού στο ναυάγιο της Κλασικής εποχής στην ΚύπροΒρέθηκαν σε εμπορικό πλοίο του 4ου π.Χ. αιώνα σε βάθος 44 μέτρων


Σε μήκος τουλάχιστον 15 μέτρων σώζεται η καρίνα και σημαντικό τμήμα του πετσώματος του πλοίου από το ναυάγιο του Μαζωτού της Λάρνακας στην Κύπρο, έτσι που πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ελάχιστα, που μπορούν να δώσουν στοιχεία για τη ναυπηγική των κλασικών χρόνων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της φετινής υποβρύχιας ανασκαφικής έρευνας, η οποία διεξήχθη από την Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου υπό τη διεύθυνση της δρ Στέλλας Δεμέστιχα σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου και το Ιδρυμα «Θέτις». Η αποτύπωση της θέσης των ευρημάτων εξάλλου δια της φωτογραμμετρίας έγινε σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με υπεύθυνο τον δρ Δημήτρη Σκαρλάτο.

0 Οινούσσες: Το νησί των καραβοκύρηδων

Η πόλη των Οινουσσών όπως φαίνεται από το λιμάνι Δεν διεκδικούν περγαμηνές στα τουριστικά δρώμενα του Αιγαίου, κατέχουν όμως μια ξεχωριστή θέση στη ναυτική ιστορία του τόπου. Ούτως ή άλλως, είναι ένα ιδιαίτερο νησί που αξίζει να του αφιερώσεις χρόνο

Αφήνεις τη Χίο και πριν καλά καλά το καταλάβεις αντικρίζεις την μπρούντζινη γοργόνα καθισμένη πάνω στον βράχο να σε καλωσορίζει, καθώς το πλοίο πιάνει στο λιμάνι. Από την πρώτη στιγμή οι Οινούσσες θα μπουν στην καρδιά σου! Στη συνέχεια θα βρεθείς να τριγυρνάς στ' ασβεστωμένα σοκάκια, να χαζεύεις τα εντυπωσιακά αρχοντικά, ν' ανταλλάσσεις κουβέντες με τους απόμαχους θαλασσόλυκους.

0 "Αφήστε το στο ταμείο" το νέο κίνημα

Ένα νέο κίνημα για τα ελληνικά δεδομένα φαίνεται να "ξεπηδάει" από την Πιερία και αποκτά σιγά-σιγά αλλά σταθερά φανατικούς οπαδούς, τουλάχιστον σε πιο οργανωμένη μορφή.

"Αφήστε το στο ταμείο" είναι το όνομα του και όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, εναντιώνεται στις υψηλές τιμές των προϊόντων, που φιγουράρουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Το Σάββατο (13/10) μάλιστα, εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές σε σούπερ μάρκετ της Κατερίνης...
Δεκάδες πολίτες μπήκαν στο κατάστημα, γέμισαν τα καρότσια και φτάνοντας στο ταμείο ζήτησαν από τον διευθυντή να τους κάνει έκπτωση. Αυτός όμως, κατόπιν επαφής με τους ανωτέρους του, αρνήθηκε, με τους πολίτες να εγκαταλείπουν τα γεμάτα καρότσια στους διαδρόμους και να αποχωρούν χωρίς να αγοράσουν τίποτα.

0 Εισάγουμε ρεβίθια από το Μεξικό και φακές από τον Καναδά!

Ρεβίθια από το Μεξικό, φασόλια από την Κίνα και τη Μαδαγασκάρη, φακές από τον Καναδά, αμύγδαλα Καλιφόρνιας, πατάτες Αιγύπτου, λεμόνια Αργεντινής, κρέας Ολλανδίας.

Η ελληνική αγορά κατακλύζεται από εισαγόμενα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς η παραγωγή στην Ελλάδα έχει… εξαφανιστεί!

Δείτε τα στοιχεία που δημοσιεύει το «Έθνος»

0 Δίδυμα μωρά κοροϊδεύουν το φτέρνισμα του μπαμπά


Δίδυμα μωρά κοροϊδεύουν το φτέρνισμα του μπαμπά

Ακόμα δεν βγήκαν από το αβγό τους…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...