ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

0 Η Ουγγαρία διέσυρε το ΔΝΤ: Αντί για πρόσθετα μέτρα, φορολόγησε τις τράπεζες!

Το Ηχηρό Χαστούκι της Ουγγαρίας σε ΕΕ και ΔΝΤ…κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο ΔΝΤ και στην ΕΕ που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική LIBERATION. 
 
Η επίσης γαλλική MONDE δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orbán όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο € 20 δις. «Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να… θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η MONDE και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται οViktor Orbán, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ.

0 Η θωρακισμένη Cadillac του Capone

Η άγρια κούκλα του 1928 βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία

Η ξακουστή V8 Cadillac του 1928 που χρησιμοποιούσε ο Al για να διαφεύγει ζει και βασιλεύει...

Αντίκα, κούκλα και με όνομα βαρύ σαν ιστορία!

Το κλασικό κομψοτέχνημα είναι μάλιστα και το παλιότερο θωρακισμένο αμάξι που έχει επιβιώσει ως τις μέρες μας...

Όλα τα τζάμια είναι φυσικά αλεξίσφαιρα, ενώ η θωράκισή του από κράμα χάλυβα και αμίαντου φτάνει τον 1,5 τόνο!

Από σφαίρα μια φορά δεν θα πήγαινε ο Αλ...

0 Η κατασκευή του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο

Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor) βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο (Corcovado), πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο εθνικό πάρκο του Δάσους Τιζούκα (Tijuca). Στέκεται σε ύψος 710 μέτρων. Έχει ύψος 32 μέτρα και ζυγίζει 1.000 τόνους. Το άγαλμα θεμελιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931. Ο Βραζιλιάνος μηχανικός Έτορ Ντα Σίλβα Κόστα ήταν αυτός που επελέγη για να επιβλέψει την κατασκευή του αγάλματος ενώ τα σχέδια ήταν του Πολωνό-Γάλλου γλύπτη Πολ Λαντοβσκί.

Ο θεμέλιος λίθος για το μεγάλο οικοδόμημα μπήκε στο βουνό Κορκοβάντο στις 4 Απριλίου 1922, ενώ οι εργασίες διήρκεσαν περίπου 5 χρόνια, από το 1926 έως το 1931.

0 VIDEO: Το κέρδος της Γερμανίας από την Ελλάδα

Επιτέλους, ένα ρεπορτάζ της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης υπολογίζει το κέρδος από την ελληνική κρίση

Το ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης συνοψίζεται ως εξής: η Γερμανία κερδίζει πολλαπλά από την ελληνική κρίση. Είτε γυρίστηκε με σκοπό να καθησυχάσει τους γερμανούς φορολογούμενους ότι δεν πετιούνται τα λεφτά τους στην Ελλάδα, είτε για να πει την αλήθεια, κόντρα στην προπαγάνδα των μίντια και των κερδοσκόπων, προσπαθεί να εξετάσει όλες τις πλευρές.

Οι αξιωματούχοι της γερμανικής οικονομικής επιτροπής πιάνονται «αδιάβαστοι» ως προς το πόσα χρήματα έχει πραγματικά δώσει η Γερμανία στην Ελλάδα (το πραγματικό ποσό με παραδοχή της κυβέρνησης είναι 15.2 δις ευρώ) όπως επίσης και πόσα κερδίζει ως επακόλουθο της ελληνικής κρίσης.

0 Οι Έλληνες δεν κλαίγονται

Του Νίκου Λυγερού

Οι Έλληνες δεν κλαίγονται. Αυτό το γεγονός πρέπει να είναι ξεκάθαρο και στους δικούς μας ραγιάδες και στους εχθρούς μας. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε τίποτα. Κανείς δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Ειδικά τώρα που ξέρουμε τι δυνατότητες μας προσφέρει η ελληνική ΑΟΖ. Και αυτό το ξέρουν και οι αντίπαλοι μας.

Άρα ας σταματήσουν τις πιέσεις όλοι τους, διότι όσο πιο πολύ πιέζεις τον ελληνικό λαό, τόσο πιο πολύ αντιστέκεται. Οι Τούρκοι το προσπάθησαν 400 χρόνια και είμαστε ακόμα εδώ. Οι Ναζί δεν τα έβγαλαν πέρα μαζί μας και δείξαμε το παράδειγμα σε όλους τους μαχητές της ελευθερίας. Ακόμα κι όταν οι Άγγλοι μας πίεσαν οικονομικά και μας πείνασαν, εμείς φάγαμε πέτρες και παραμείναμε Έλληνες.

Κανείς δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι να ξεριζώσεις την ελληνική ψυχή εκτός από τους βάρβαρους που έσπασαν τα μούτρα τους. Δεν γεννηθήκαμε στη θάλασσα για να γίνουμε σκλάβοι και ποτέ μας δεν ποντάραμε στα χρήματα για να σταθούμε όρθιοι. Απλώς δεν γονατίζουμε και περπατούμε πάντα με το μέτωπο ψηλά.

0 TA ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας



Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλεται η απαρχή της εγκατάστασης των Ελλήνων στην Κάτω ΙΤΑΛΙΑ. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην έλευση των αποίκων που πραγματοποιήθηκε από τον 8ο έως τον 3ο π. Χ. αιώνα και στη μεγάλη τους ακμή κατά τον 5ο π. Χ. αιώνα, οπότε και η περιοχή της Κάτω ΙΤΑΛΙΑΣ ονομάστηκε ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Παράλληλα εξετάζονται οι σχέσεις των αυτοχθόνων με τους επήλυδες, οι οποίοι μετέφεραν στην περιοχή την προηγμένη τους πολιτιστική και τεχνολογική γνώση, γονιμοποιώντας τον απαρχαιωμένο πολιτισμό της νέας τους εγκατάστασης. Ακολουθεί ανάλυση των περιοχών όπου εγκαταστάθηκαν οι νέοι κάτοικοι και του τρόπου με τον οποίο κατέφταναν στη νέα τους πατρίδα. Από τις πόλεις που δημιουργήθηκαν άλλες απετέλεσαν κέντρα πολιτισμού και φιλοσοφίας, δημιουργώντας έτσι τη βάση για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού πνεύματος, ενώ άλλες σπουδαία εμπορικά κέντρα.

0 Τέλος στο δωρεάν νερό από το 2013

Η τιμολόγηση του θα είναι συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων Τέλος στο δωρεάν νερό, όπου και όποτε αυτό παρεχόταν, έρχεται από το 2013. 
 
Όπως ορίζει η κοινοτική νομοθεσία, η κοστολόγηση του νερού πρέπει να είναι σε...
συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων και του περιβαλλοντικού κόστους για την απόληψή του.
Οι παράγοντες θα συνεκτιμώνται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης για καθένα από τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας. 
 
 Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας οι τιμές του νερού θα πρέπει να αποτρέπουν την κατασπατάλησή του. Βάσει της οδηγίας, θα πρέπει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η τιμολόγηση του νερού να λαμβάνει υπόψη το κόστος των έργων και των υποδομών που κατασκευάστηκαν για τη χρήση του νερού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος του νερού ως φυσικού πόρου. 

0 Η Disney ξοδεύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να βάλει βραχιολάκι με τσιπ rfid στους επισκέπτες του πάρκου της


Οι επισκέπτες του πάρκου της Disney σύντομα θα μπορούν να φορούν wristbands βραχιολάκια για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες και να ξεκλειδώνουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου με τη νέα τεχνολογία που είναι σε φάση δοκιμών.

Η Walt Disney Parks and Resorts πρόσφατα πήρε άδεια από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) να δοκιμάσει υψηλής τεχνολογίας wristbands. Η συσκευή, που ονομάζεται Magic Band, περιλαμβάνει ένα τσιπ ταυτοποίησης ραδιο-συχνότητας (rfid).

Η Disney εισάγει την τεχνολογία που θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά τις επισκέψεις στα πάρκα της μέσα από μια μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία που ονομάζεται «εμπειρία νέας γενιάς», η οποία θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με δημοσιευμένα άρθρα.

0 Το άγαλμα αγγέλου έκρυβε μια έκπληξη

Το άγαλμα αγγέλου έκρυβε μια έκπληξη (1)
Αυτό το πέτρινο άγαλμα αγγέλου βρισκόταν στον κήπο ενός σπιτιού για κάποια χρόνια, μέχρι που ο σκύλος της οικογένειας το χτύπησε κατά λάθος και το έσπασε. Έτσι αποκαλύφθηκε από μέσα του μια περίεργη έκπληξη…

0 Εικόνες από την Ιαπωνία που σε ταξιδεύουν


 

0 "Η Ζυθοπλημμύρα του Λονδίνου", 17 Οκτωβρίου 1814

Ασυνήθιστο συμβάν με τραγική κατάληξη, που έμεινε στην ιστορία ως «Η Ζυθοπλημμύρα του Λονδίνου» (London Beer Flood).

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη διασταύρωση των οδών Τότεναμ Κορτ και Όξφορντ, στο δυτικό άκρο (West End) του Κεντρικού Λονδίνου. Εκεί υπήρχε από το 1764 η έδρα της ζυθοποιίας Μάιοξ (Meux), ιδιοκτησίας του σερ Χένρι Μάιοξ, βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος. Το εργοστάσιο, που παρήγαγε κυρίως μαύρη μπύρα (porter), δέσποζε μιας φτωχογειτονιάς, που ανήκε στην ενορία του Αγίου Αιγιδίου των Αγρών (St Giles in the Fields).

Στις 6 το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου 1814, μία μεγάλη ξύλινη δεξαμενή, ύψους έξι μέτρων, που περιείχε 600 τόνους μπύρας, διερράγη λόγω παλαιότητας και προκάλεσε αλυσιδωτά τη θραύση και άλλων μικρότερων δεξαμενών. Το κύμα, που έμοιαζε με τσουνάμι, γκρέμισε έναν από τους τοίχους του εργοστασίου και περίπου 1.500 τόνοι μπύρας ξεχύθηκαν με ορμή στο δρόμο. Η βοή ακούστηκε μέχρι και οκτώ χιλιόμετρα μακρύτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής.

0 Ο ορισμός της τροφικής αλυσίδας σε 4 σπάνιες φωτογραφίες


Τροφική αλυσίδα (1)

Στο Selous Game Reserve της Τανζανίας, ο ξεναγός σαφάρι και φωτογράφος άγριας φύσης Mark Sheridan-Johnson απαθανάτισε ένα περιστατικό που περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια αυτό που λέμε «Τροφική αλυσίδα»… Δείτε τι συνέβη.

0 Ο άγνωστος πολιτισμός των Σουμερίων

Ο άγνωστος πολιτισμός των Σουμερίων

0 Αμβέρσα: το... διαμαντένιο λιμάνι του Βελγίου

Η πόλη όπου διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαμαντιών στον κόσμο, έχει καταφέρει και συνδυάζει μοναδικά το παρελθόν με το παρόν, τον μοντερνισμό, με το φλαμανδικό στοιχείο, τη μόδα με την μακρόχρονη ιστορία. Η Αμβέρσα, με τα πολλά της πρόσωπα, εκπλήσσει τον επισκέπτη και προσφέρει μια ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη μετά το Αμβούργο και το Ρότερνταμ, είναι γνωστή και ως «πόλη των διαμαντιών», καθώς πάνω από το 70% του συνόλου των διαμαντιών, διακινούνται εκεί.

0 Η εταιρεία μπαχαρικών McCormick, έκλεισε μεγάλη συμφωνία με τον κρόκο Κοζάνης

Τον κρόκο Κοζάνης θα διαθέτει πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία μπαχαρικών στον κόσμο, McCormick, με έδρα τις ΗΠΑ. Η συμφωνία έκλεισε πριν δύο εβδομάδες και αφορά την αγορά 600 κιλών της παραγωγής για τον πρώτο χρόνο.

«Η εταιρία εδώ και μερικούς μήνες, αφού διαπίστωσε την ποιότητα του προϊόντος μας, εξέφρασε ενδιαφέρον. Η συνεργασία κλείδωσε πριν δύο εβδομάδες και στόχος μας είναι μια μακροχρόνια συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρία ώστε να μπούμε στο στίβο της διεθνούς αγοράς αλλά και να συμβάλουμε όσο μπορούμε στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας» δήλωσε μιλώντας στο metrogreece.gr ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης, Ν. Πατσιούρας.

Ο κρόκος Κοζάνης αποτελεί έναν θησαυρό της ελληνικής γης. «Πρόκειται για ένα φυτό με ευεργετικές ιδιότητες που καλλιεργείται και αναπτύσσεται αποκλειστικά στο νομό Κοζάνης και κατατάσσεται στην πρώτη κατηγορία κρόκου βιολογικής καλλιέργειας στον κόσμο. Έχει αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και αντιθρομβωτική δράση» διευκρινίζει ο κ. Πατσιούρας.

0 Αγγελάκας - Έρημα Βουνά - Ο.S.T. Ψυχή Βαθιά


0 15 Κορυφαία Πρωτότυπα Σετ Σκακιού

15 Κορυφαία Πρωτότυπα Σετ Σκακιού

Η ιστορία του σκακιού κλείνει περισσότερο από 1500 χρόνια. Είναι το παλαιότερο παιχνίδι δεξιοτήτων στον κόσμο. Αρχαία επιτραπέζια σκακιού αποτελούν έκθεση στα μουσεία σε όλο τον κόσμο. Είναι καταπληκτικά. Όμως οι καιροί αλλάζουν. Σήμερα η σύγχρονη τέχνη δίνει στον καλλιτέχνη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην τεχνική εκτέλεση, καθώς και την έκφραση ιδέας και τις ρυθμίσεις των στοιχείων του σχεδίου. Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες και υποχρεώσεις στις οποίες οι καλλιτέχνες θα πρέπει δώσουν βάση. Σήμερα, έχουμε συντάξει μια λίστα από τα πιο φανταχτερά και μοντέρνα σχέδια σκακιού που μοντελοποιούνται από διαφορετικούς σχεδιαστές. Μερικά από αυτά μπορείτε να τα αγοράσετε, αν και θα μπορούσε να σας κοστίσει χαλαρά μια χούφτα από διαμάντια. Ορισμένα αποτελούν μοναδικό αντίγραφο.

 Απολαύστε το!

0 Υδροθεραπεία στην εγκυμοσύνη

Όταν το ανθρώπινο σώμα βρίσκεται ολόκληρο μέσα στο νερό, το βάρος του αντιστοιχεί στο 1/10 του βάρους έξω από το νερό, λόγω της άνωσης. Δεδομένου ότι το ίδιο ισχύει και για την έγκυο, αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της άσκησης στο νερό. Εξάλλου, το νερό έχει θετική επίδραση σε όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Θετικές επιδράσεις της υδροθεραπείας στην εγκυμοσύνη Η υδροθεραπεία έχει ποικίλα θετικά αποτελέσματα στην εγκυμοσύνη επιδρώντας σε όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού:

– Επειδή η μήτρα αλλάζει ριζικά, τόσο σε μέγεθος όσο και σε σχήμα, χρειάζεται ισχυρό μυϊκό σύστημα για να τη διατηρήσει στη σωστή θέση.

Η άσκηση στο νερό εξασφαλίζει καλό μυϊκό τόνο, τόσο των μυών του πυελικού εδάφους όσο και των κοιλιακών, βελτιώνοντας την υποστήριξη της μήτρας και τη λειτουργία των εντέρων και άλλων οργάνων που μετατοπίζονται από την αναπτυσσόμενη μήτρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...