ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

0 Τα μυστικά της Ελληνικής μούμιας

Την απίστευτη ιστορία μιας μούμιας που ανακάλυψε το 1857 στη Θήβα, Σκωτσέζα αρχαιολόγος έφεραν στο φως με κάθε λεπτομέρεια οι επιστήμονες.
Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας κατάφεραν να «ζωντανέψουν» την μούμια ηλικίας 2.000 ετών!

Της έφτιαξαν το πρόσωπο και  βρήκαν όλα τα μυστικά που έκρυβε η σαρκοφάγος. Από την αιτία θανάτου, την εργασία που έκανε, αν ήταν πλούσια ή όχι , το πιστοποιητικό θανάτου μέχρι τα φυλαχτά που είχε πάνω της. Πώς έγιναν όλα αυτά ; Με τη συνδρομή διάφορων ειδικοτήτων και ενός αξονικού τομογράφου!


0 Ασπαρτάμη: Η πικρή αλήθεια για το γλυκό δηλητήριο

Το πολυσυζητημένο τεχνητό υποκατάστατο ζάχαρης στα ποτά διαίτης, τις τσίχλες και άλλα τρόφιμα συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις από τους κύκλους φυσικής διατροφής αλλά και από πλήθος καταναλωτών που καταγγέλουν σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του. Οι επίσημες υπηρεσίες τροφίμων διαβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλές. Είναι όμως έτσι;


Ψυχρά δεδομένα
Το μόριο της ασπαρτάμης αποτελείται από ασπαρτικό οξύ, φαινυλαλανίνη και μεθανόλη. Στο στομάχι, η μεθανόλη μετατρέπεται σε φορμαλδεϋδη και μυρμηγκικό οξύ. Η φορμαλδεϋδη είναι θανατηφόρα νευροτοξίνη και γνωστή καρκινογόνος ουσία. Και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξίνη, όταν δε συνοδεύεται από τα άλλα αμινοξέα στις πρωτεϊνες. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (ΕΡΑ), «η μεθανόλη θεωρείται ένα συσσωρευτικό δηλητήριο, λόγω του χαμηλού ποσοστού απέκκρισης, εφόσον απορροφηθεί». Το προτεινόμενο όριο κατανάλωσης είναι 7,8 mg/μέρα. Ένα λίτρο αναψυκτικό με ασπαρτάμη περιέχει περίπου 56 mg μεθανόλης. Όσοι καταναλώνουν πολλά προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, λαμβάνουν ως και 250 mg μεθανόλης καθημερινά, ή 32 φορές πάνω από το όριο της ΕΡΑ...

0 Νέα στοιχεία για το παλαιότερο πρωτεύον στη Γη

Ιδού ο Purgatorius
Φως στη ζωή του παλαιότερου και πιο πρωτόγονου πρωτεύοντος, έριξαν οι επιστήμονες. Ο «Purgatorius», το μικρό και ευκίνητο ζώο περνούσε τον περισσότερο χρόνο του τρώγοντας φρούτα και σκαρφαλώνοντας δέντρα, πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί που ανέλυσαν νέα απολιθώματα που βρέθηκαν πρόσφατα. Τα απολιθώματα είναι τα πρώτα οστά που βρίσκονται από το σώμα του Purgatorius καθώς παλαιότερα μόνο δόντια που είχαν βρεθεί αποκάλυπταν την ύπαρξή του.

«Τα οστά από τον αστράγαλο δείχνουν πως είχε ευκίνητους αστραγάλους όπως τα πρωτεύοντα που σήμερα ζουν στα δέντρα», δήλωσε ο Stephen Chester, παλαιοντολόγος από το Yale....

0 Για λαό ιστορικό ψυχορραγούντα

Για λαό ιστορικό ψυχορραγούντα

Στο κομμάτι της οδού Σταδίου, από την Oμόνοια ώς την Kλαυθμώνος, ίσως και τέσσερα στα πέντε καταστήματα έχουν κλείσει. H εικόνα από μόνη της γεννάει πανικό.

Δεν έκλεισε τα καταστήματα η οικονομική αποκλειστικά καταστροφή της χώρας. H ανυπαρξία κράτους προηγήθηκε. Oι κυβερνήσεις ήξεραν μόνο να δανείζονται και να σκορπάνε, ήταν προκλητικά, εξωφρενικά ανίκανες να λύσουν προβλήματα όπως των καθημερινών διαδηλώσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Aνίκανες να πατάξουν τις ορδές των εγκληματιών «μπαχαλάκηδων». Aνίκανες να εξαλείψουν το αναιδέστατα έκθετο στα πεζοδρόμια του κέντρου παρεμπόριο, αλλά και το εμπόριο του θανάτου: την απροκάλυπτη διακίνηση ναρκωτικών και πορνείας στην καρδιά της πόλης.

0 Ταλαντούχος καλλιτέχνης ζωγραφίζει πιστά αντίγραφα χαρτονομισμάτων

Ταλαντούχος καλλιτέχνης ζωγραφίζει πιστά αντίγραφα χαρτονομισμάτων (1)
Δείτε το εκπληκτικό ταλέντο ενός Κινέζου φοιτητή, ο οποίος μπορεί να ζωγραφίσει ένα πιστό αντίγραφο χαρτονομίσματος χρησιμοποιώντας μόνο ξυλομπογιές και στυλό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο αληθοφανές, που λίγοι θα μπορούσαν να καταλάβουν πως δεν είναι αυθεντικό.

0 Μια εκπληκτική παραλία με… πολλά πρόσωπα!

perierga.gr - Μια εκπληκτική "πολυπρόσωπη" παραλία!«Αποτελεί το ιδανικό μέρος για μια θαλασσογραφία», λένε οι περισσότεροι φωτογράφοι για την παραλία  Turimetta που βρίσκεται κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού στη βόρεια πλευρά του Σίντνεϊ, στην οποία μπορεί κάποιος να θαυμάσει σε κάθε γωνιά της και ένα διαφορετικό τοπίο. Και δεν έχουν άδικο!


Στην «παραλία με τα πολλά πρόσωπα» (όπως λένε οι ντόπιοι), βράχια με περίεργες υφές και σχήματα, μικροί κόλποι και «χρωματιστά» νερά, ομιχλώδη σημεία αλλά και μεγάλες σπηλιές δημιουργούν διαφορετικές κάθε φορά εικόνες αλλά και ξεχωριστά θαλασσινά σκηνικά.

0 Το Παυλοπέτρι Λακωνίας πιθανά η Χαμένη Ατλαντίδα του Πλάτωνα

pavlopetri 300x168 Το Παυλοπέτρι Λακωνίας πιθανά η Χαμένη Ατλαντίδα του ΠλάτωναΉταν το 2003 όταν στα πλαίσια της ενασχόλησής μου με το υποβρύχιο κυνήγι επισκέφτηκα την Ελαφόνησο Λακωνίας. Σε μια παραλία του νησιού γνώρισα έναν ηλικιωμένο ψαρά απο την περιοχή, ο οποίος μου πρότεινε να ψαρέψω το Παυλοπέτρι. «Υπάρχει μια βυθισμένη πολιτεία εκεί», μου είπε με έμφαση ο ψαράς, δείχνοντας μου από μακρυά το σημείο.
 
Λίγες μέρες αργότερα αποφάσισα να επισκεφθώ το σημείο που μου υπέδειξε ο ψαράς. Ερευνώντας την ακτή λίγο πριν βουτήξω, διαπίστωσα ότι περιέργος δεν υπήρχε καμία σήμανση που να υποδεικνύει αρχαιολόγικό χώρο και έτσι αποφάσισα να ψαρέψω.

Από τις πρώτες κιόλας βουτιές έμεινα έκπληκτος από τις εικόνες που αντίκρισα. Σε βάθος μόλις 3-5 μέτρων υπήρχαν αρχαίοι δρόμοι, σοκάκια,θωλωτοί τάφοι, διάσπαρτα κομάτια απο αρχαιότητες και ευδιάκριτη η θεμελίωση μιας ολόκληρης πόλης στο βυθό. Αισθάνθηκα ότι κολυμπούσα στην χαμένη Ατλαντίδα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...