ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

0 Μύθος ή αλήθεια; 9 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο ξετυλίγουν την ιστορία τους!

Ποια είναι η αλήθεια τελικά; Υπάρχουν φαντάσματα ή όχι;

Ακολουθούν 9 μέρη σε όλον τον κόσμο που συγκλονίζουν με την τρομακτική τους ιστορία, ακόμη κι΄αν αυτή είναι ψεύτικη!

0 Ο σεισμός 7,5 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος το 1905

Σεισμική δόνηση της τάξεως των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1905 στο Άγιο όρος και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.
Περισσότερο όλων επλήγη η Μονή των Ιβήρων όπου τρεις εκκλησίες καταστράφηκαν και πολλοί χώροι του μοναστηριού έγιναν ακατοίκητοι. Βράχοι κατρακύλησαν από τις βουνοκορφές και κατέστρεψαν 8 καλύβες προκάλεσαν δε σοβαρές βλάβες σε άλλες 11.

Ζημιές παρατηρήθηκαν και έξω από την Αγιορείτικη κοινότητα στην κωμόπολη της Ιερισσού και την Κασσάνδρα. 
Η μεγάλη δόνηση έγινε αισθητή προς τον νότο μέχρι την Αθήνα στα δυτικά μέχρι τις ακτές της Ιταλίας ανατολικά μέχρι την Μικρά Ασία και το Εύξεινο Πόντο και βόρεια μέχρι την Σόφια και το Βουκουρέστι.

0 Είναι αυτός ο μυστηριώδης πιθηκάνθρωπος του Αμαζονίου;

Αποτελούν αυτές οι φωτογραφίες από τη δεκαετία του 1930, απόδειξη για τον περιζήτητο χαμένο κρίκο μεταξύ πιθήκου και ανθρώπου;

Ο υποτιθέμενος πιθηκάνθρωπος που απεικονίζεται σε αυτές, φέρεται να βρέθηκε στις ζούγκλες της Βραζιλίας. Τα τεράστια χείλη του, το ρυτιδιασμένο πλατύ του μέτωπο και το αδέξιο βάδισμά του, μοιάζουν με πιθήκου, ενώ έχει πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

0 Ανακαλύφθηκε θησαυρός αρχαίων Ελλήνων ~ Δείτε φωτογραφίες

Βούλγαροι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν έναν μοναδικό θρακικό θησαυρό κατά τη διάρκεια ανασκαφών στον τύμβο του Ομουρτάγκ στη σημερινή Βουλγαρία.

Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής την καθηγήτρια Diana Gergova του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών. Οι ερευνητές εντόπισαν τμήματα ενός ξύλινου κιβωτίου που περιείχε απανθρακωμένα οστά και αρκετά εξαιρετικά καλοδιατηρημένα χρυσά αντικείμενα, που χρονολογούνται στο τέλος του 4ου με αρχές του 3ου αι. π.Χ.

Στα ευρήματα, συνολικού βάρους περίπου 1,5 κιλού, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τέσσερα σπειροειδή βραχιόλια, ένα δαχτυλίδι και διακοσμημένα ηνία αλόγου. Ο θησαυρός ήταν πιθανότατα τυλιγμένος σε χρυσοκέντητο ύφασμα, καθώς, όπως δήλωσε η Gergova, κοντά σε αυτόν εντοπίστηκαν χρυσές κλωστές.

0 Μια λίμνη γεννιέται στη Μακεδονία, αλλά...

Η τεχνητη λίμνη του Ιλαρίωναάρχισε να γεμίζει από τον περασμένο Ιούνιο μετά το κλείσιμο από τη ΔΕΗ της σήραγγας εκτροπής του ομώνυμου φράγματος. Προϊστορικά κτίσματα, αρχαίοι τάφοι, μια μεταλλική γέφυρα και ένα δάσος θα καλυφθούν σύντομα από τα νερά της τεχνητής λίμνης του Ιλαρίωνα.
Η τεχνητη λίμνη του Ιλαρίωναάρχισε να γεμίζει από τον περασμένο Ιούνιο μετά το κλείσιμο από τη ΔΕΗ της σήραγγας εκτροπής του ομώνυμου φράγματος.

Η γέννηση της νέας λίμνης του Ιλαρίωνα, στα όρια των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, βυθίζει για πάντα κάτω από το νερό και τον αρχαιολογικό χώρο Λογκά Ελάτης, μια περιοχή που κατοικήθηκε αδιάλειπτα επί χιλιετίες, από τη Νεολιθική Εποχή έως τα Ελληνιστικά χρόνια.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών επιτάχυναν την πλήρωση του ταμιευτήρα και η πλημμύρα που έχει σχηματιστεί αρχίζει να καλύπτει αργά τα κατάλοιπα των προϊστορικών κτισμάτων και των ταφικών συνόλων που αποκάλυψε τα τελευταία χρόνια η αρχαιολογική σκαπάνη.

0 Μαλβίνα LIVE - Έλληνες (Νοέμβριος 1996) Δείτε το με προσοχή. Σήμερα επιβεβαιώνεται!



Δείτε το εξαιρετικό βίντεο με τον αιχμηρό λόγο της αξέχαστης Μαλβίνας. 

0 Γιατί δε μπορεί να βρεις δουλεια; Δες την απάντηση στο τέλος

Ο Γιάννης άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN SWITCHERLAND) για τις 6 το πρωί ...

Σηκώθηκε από το κρεβάτι του (MADE IN SWEDEN)

Έφτιαξε τον καφέ του (PRODUCED IN BRASIL)

Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY)

Έβαλε αποσμητικό (MADE IN BELGIUM)

Φόρεσε το πουκάμισό του (MADE IN TURKEY),

0 Σε εξέλιξη οι ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο της Γόρτυνας

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα φέρνει στο φως το ανασκαφικό έργο που βρίσκεται σ’ εξέλιξη στο αρχαίο θέατρο της Γόρτυνας, το οποίο οι ειδικοί χαρακτηρίζουν εφάμιλλο της Επιδαύρου. Την εξέλιξη των εργασιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η Προϊσταμένη της ΚΓ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αθανασία Κάντα και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος μια ημέρα μετά την επιτυχημένη εκδήλωση «Το αρχαίο θέατρο σήμερα», που έγινε στην αίθουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απέναντι από το Ενετικό λιμάνι του Ηράκλειου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κουκιαδάκης επεσήμανε την ειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης να χρηματοδοτήσει με 50.000 ευρώ μια σειρά μελετών (γεωλογικές, αρχιτεκτονικές κ. α.) προκειμένου να εμπλουτιστεί και να καταστεί αρτιότερος ο φάκελος που θα υποβληθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του σημαντικού έργου της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου.

0 Πανδαισία χρωμάτων σε εκτάσεις με παπαρούνες


Φωτογραφίες στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης για τα θύματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

Ένα εντυπωσιακό θέαμα «αιχμαλώτισε» στον φωτογραφικό του φακό ο Βρετανός Alan Ranger από το Worcestershire, στο πλαίσιο της ημέρας της μνήμης για τα θύματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Βρετανία.

Η παπαρούνα είναι το έμβλημα για τους νεκρούς του πολέμου και φοριέται από τα τέλη Οκτωβρίου ως τις 11 Νοεμβρίου, ημέρα λήξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι εντυπωσιακές εικόνες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του χρόνου που οι παπαρούνες βρίσκονται σε πλήρη άνθιση και συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό.

Ο φωτογράφος δήλωσε: «Υπάρχει μία μόνο μικρή ευκαιρία να τραβήξει κανείς αυτές τις φωτογραφίες, επειδή (τα φυτά) ανθίζουν πλήρως μόνο σε μία εβδομάδα μέσα στο χρόνο».

0 Η καμπάνια της Ρόδου που μάγεψε...τους Βρετανούς

Η καμπάνια της Ρόδου που μάγεψε...τους Βρετανούς
Πολλά θετικά σχόλια προκαλεί μια προσπάθεια προβολής του νησιού της Ρόδου, στην αγγλική αγορά, με τον τίτλο "Sunkissed by Rodos".

Μια ομάδα εκπροσώπων της ηλιόλουστης Ρόδου επιβιβάζονται στο αεροπλάνο για να μεταφέρουν λίγη ζεστασιά από τη νησί τους στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ντυμένοι σαν ήλιοι φτάνουν στο αεροδρόμιο του Heathrow και αρχίζουν να μοιράζουν φιλιά και αγκαλιές σε ανυποψίαστους Βρετανούς πολίτες:

Στους συνταξιδιώτες τους, που μελαγχολικά περιμένουν τις βαλίτσες τους, σε επιβάτες του μετρό, καθώς κατευθύνονται στο Λονδίνο, στους φρουρούς του Buckingham Palace, σε οδηγούς ταξί, οδηγούς λεωφορείων, σε πολίτες που μιλούν μέσα στους τηλεφωνικούς θάλαμους, αλλά και σε επιχειρηματίες, ηλικιωμένους αλλά και παιδιά.

0 Ο άνθρωπος που θυμάται τα πάντα στη ζωή του

Νεαρός Βρετανός θυμάται με λεπτομέρειες τι έκανε κάθε ημέρα τα τελευταία εννέα χρόνια! Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να θυμούνται λεπτομέρειες που συνέβησαν πριν πολλά χρόνια.

Συγκεντρώστε τη σκέψη σας και ταξιδέψτε έξι χρόνια πίσω. Μπορείτε να θυμηθείτε τι κάνατε την 1η Οκτωβρίου του 2006, τι ημέρα ήταν ή τι φορούσατε; Αν δεν τα καταφέρνετε, μην απελπίζεστε. Είστε ένας από τη μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που δεν μπορούν να το κάνουν, και είναι απολύτως φυσιολογικοί.

Ο Ορέλιεν Χέιμαν πάλι είναι ένας από τους πολύ λίγους ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να θυμούνται απίστευτες λεπτομέρειες πολλά χρόνια πίσω – και είναι επίσης φυσιολογικοί. Συγκεκριμένα, ο 20χρονος Βρετανός μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του σχεδόν κάθε ημέρα της ζωής του από όταν ήταν 11 ετών. Η περίπτωσή του θεωρείται εξαιρετικά σπάνια, αλλά και εξαιρετικά χρήσιμη για τους νευρολόγους, οι οποίοι μελετούν τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό του με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο μέλλον ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα αμνησίας.

0 Προκατακλυσμιαίοι Πολιτισμοί

Από την εκπομπή Μυστικά Περάσματα

http://agnostesistories.blogspot.gr/

0 Ξεχάστε την ηλικία σας: ένας οδηγός νεότητας με 7 βήματα

Μπορεί να μην έχετε καμία διάθεση να γυρίστε το χρόνο πίσω και να ξαναγίνετε 20 χρονών, αλλά παραδεχτείτε το, δεν θα θέλατε τουλάχιστον να αισθάνεστε τόσο; Η ενέργεια, η ιδέα ότι μπορείτε να πετύχετε τα πάντα, ότι ο κόσμος όλος σας ανήκει, χωρίς φόβο και με τεράστιο πάθος και φυσικά ο...μεταβολικός ρυθμός του σώματος δημιουργούν μία ευχάριστη νοσταλγία.
Μην πτοείστε όμως ότι τα νιάτα αποτελούν πλέον μία ουτοπία, γιατί όπως λένε πρόσφατες έρευνες, όχι μόνο είναι εφικτό να αποκτήσετε ξανά τη ζωντάνια των 20αρηδων αλλά επιβάλλεται κιόλας, προκειμένου να έχετε μια υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Ακολουθήστε τον παρακάτω «οδηγό νεότητας» και βγάλτε το χρόνο…ψεύτη.

0 Πως θα ζεσταθείτε - Ολες οι εναλλακτικές μορφές θέρμανσης

Μάθετε τα πάντα για την παγκόσμια ελληνική εφεύρεση "Προμηθέας" που λειτουργεί με ρεύμα, τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής, τις μοντέρνες ξυλόσομπες και τα καυσόξυλα για τα τζάκια. Δείτε πως θα πάρετε το επίδομα πετρελαίου.

Μπορεί η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης να έχει ξεκινήσει όμως λόγω της εξίσωση του φόρου κατά 80% με αυτόν του κίνησης η τιμή του έχει εκτιναχθεί. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση θα χρειαστεί να ξοδέψει φέτος τουλάχιστον 500 ευρώ επιπλέον σε σχέση με πέρυσι.

Οι βενζινοπώλες αντιδρούν έντονα καθώς οι παραγγελίες ειναι σχεδόν μηδενικές επειδή ο κόσμος δεν έχει χρήματα.

0 Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οι περίφημοι καταρράκτες και τα πολυάριθμα κανάλια που την διασχίζουν, αλλά και οι μικρές γέφυρες, τα πάρκα της (Κιουπρί, Καταρρακτών, Μεγάλου Αλεξάνδρου, 25ης Μαρτίου) και οι δενδροφυτεμένοι δρόμοι, είναι στοιχεία που καθιστούν την Έδεσσα μοναδική πόλη.

Λίγες πόλεις της Ελλάδας είναι προικισμένες με τόσο πολλές φυσικές ομορφιές και τοπία, όσο η Έδεσσα. Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Βέρμιο, με καταπληκτική θέα στον κάμπο, με άφθονα νερά και πλούσια βλάστηση, αλλά και με μεγάλη ιστορική κληρονομιά, είναι ιδανική για αποδράσεις που θα σας κάνουν να ξεχάσετε την καθημερινότητα και το άγχος.

0 Ο Καπετανάκης ....

0 Χιροσίμα & Ναγκασάκι, από το ναδίρ στο ζενίθ

Δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει ποτέ δεχθεί ο ανθρώπινος πολιτισμός. 

Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν από τις ατομικές βόμβες στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα 65 περίπου χρόνια μετά είναι δύο μοντέρνες σύγχρονες μεγαλουπόλεις, που αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...