ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

0 Ι.Κουμής – Σ.Κανελλοπούλου: οι ξεχασμένοι νεκροί της αστυνομικής βίας

Σαν σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου 1980, δολοφονήθηκαν ο Κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής και η εργάτρια από το Περιστέρι, Σταματίνα Κανελλοπούλου -θύματα και οι δύο της αστυνομικής βίας στην πορεία του Πολυτεχνείου του 1980. Η πορεία αυτή έμεινε στην ιστορία για τα πιο αιματηρά γεγονότα μετά τη μεταπολίτευση.

Η απαγορευμένη αντιαμερικανική πορεία

Η δολοφονία των δύο νέων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δεν ήρθε σε τυχαία χρονική συγκυρία. Όπως αναφέρεται στο ιστορικό λεύκωμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το φθινόπωρο του 1980 η κυβέρνηση Ράλλη είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα μιας ιδιαίτερα φιλόδοξης ατζέντας την άρση όλων των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις της Ελλάδας με το «δυτικό κόσμο». Στο πλαίσιο αυτό, στις 21 Οκτωβρίου 1980 η Ελλάδα έγινε ξανά δεκτή στη στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ, ενώ η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την ανανέωση των συμφωνιών παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και ο Ευάγγελος Αβέρωφ, τότε υπουργός άμυνας, συμμετείχε για πρώτη φορά μετά την αντιπολίτευση στην Επιτροπή Πυρηνικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

0 Τα ελληνικά νησιά κατοικήθηκαν πριν 170.000 χρόνια!


Τα ελληνικά νησιά κατοικήθηκαν πριν 170.000 χρόνια!Οι Νεάντερταλ ή οι όρθιοι άνθρωποι (Homo erectus), δηλαδή οι πρόγονοι του σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens), είχαν με κάποιον τρόπο φθάσει δια θαλάσσης και αποίκισαν τα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου, την Κρήτη, τα Ιόνια, την Κύπρο και άλλα, πριν από πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που σταδιακά έρχονται στο φως.

Ένα άρθρο στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Science" κάνει λόγο για μια πραγματική επανάσταση που έχει λάβει χώρα κατά την τελευταία 20ετία, όσον αφορά τις γνώσεις (ή ενδείξεις) των επιστημόνων για τους πρώτους κατοίκους των μεσογειακών νησιών.

Ο καθηγητής του Τμήματος Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου της Νεβάδα των ΗΠΑ Άλαν Σίμονς, ο οποίος έχει μελετήσει και ανασκάψει διάφορες τοποθεσίες ιδίως στην Κύπρο, αναφέρει ότι, μετά τη συσσώρευση όλο και περισσότερων στοιχείων από τις πρόσφατες έρευνες, γίνεται αντιληπτό ότι οι άνθρωποι έφθασαν στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου πολύ προτού αρχίσει η Νεολιθική εποχή πριν από περίπου 10.000 χρόνια....

0 Άγνωστα τα 2/3 των θαλάσσιων ειδών!


Perierga.gr - Άγνωστα τα 2/3 των θαλάσσιων ειδών!Επτακόσιες χιλιάδες με ένα εκατομμύριο θαλάσσια είδη ζουν στους ωκεανούς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που υποστηρίζει επίσης ότι περίπου τα 2/3 των ειδών αυτών είναι άγνωστα για την επιστήμη.
Τα νούμερα είναι πολύ μικρότερα συγκριτικά με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 10 εκατομμύρια θαλάσσια είδη ή και περισσότερα.
Παρουσιάζοντας μια πιο ακριβή εικόνα σχετικά με τα όσα γνωρίζουμε ή αγνοούμε για τη θαλάσσια ζωή, η έρευνα αναμένεται να συμβάλλει στις προσπάθειες τω επιστημόνων για τη διατήρηση των ωκεανών....



Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Current Biology» διεξήχθη από 120 κορυφαίους επιστήμονες με επικεφαλής τον Ward Appeltans, θαλάσσιο βιολόγο στη Διακυβερνητική Ωκεανογραφική Επιτροπή της UNESCO.

1 Να γελάσεις ή να κλάψεις;

Να γελάσεις ή να κλάψεις;
Με ένα πύρινο άρθρο του σήμερα στο Βήμα, ο Σταύρος Ψυχάρης σηκώνει την σημαία της αντίστασης ενάντια στον τέταρτο ράιχ, προειδοποιώντας τους “Σαράφηδες της Ευρώπης” ότι δεν θα πατήσουν τις μπότες τους στην πατρίδα. Όπως δεν τις πάτησαν οι μεραρχίες του γ’ Ράιχ.

Εάν όμως κάποιος ανατρέξει στο ένθετο με τα ιστορικά αρχεία του Βήματος, στο ίδιο τεύχος της εφημερίδας, θα διαπιστώσει ότι οι μεραρχίες του γ’ Ράιχ, όχι μόνο “πάτησαν”, αλλά στρογγυλοκάθησαν στην έρμη αυτή πατρίδα. Υπό τις ιαχές μάλιστα του “Βήματος” που εξυμνούσε τον ηρωϊκό αγώνα των SS και των φασιστικών μεραρχιών.

Ίσως αυτή η ιστορική ανακρίβεια εγγράφη υπό το καθεστώς της ιεράς πατριωτικής οργής του θρυλικού δημοσιογράφου, έστω και με χρονοκαθυστέρηση τριών ετών....

0 Αϊνστάιν: ένας ιδιαίτερος εγκέφαλός

 Αϊνστάιν: ένας ιδιαίτερος εγκέφαλός
Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η δομή του ήταν διαφορετική από του μέσου ανθρώπου
Η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου του Αϊνστάιν σε φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγο μετά το θάνατό του το 1955 (Πηγή: US National Museum of Health and Medicine)
Ουάσινγκτον 
Ο εγκέφαλος του Άινσταϊν πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια μετά το θάνατο της μεγαλοφυΐας -ακόμα και σήμερα, μεγάλα τμήματά του παραμένουν αγνοούμενα. Τώρα, όμως, φωτογραφίες που είχαν μείνει ξεχασμένες για δεκαετίες επιβεβαιώνουν ότι ο ιδιαίτερος Δρ Άινσταϊν είχε και ανατομικά ιδιαίτερο μυαλό....
 Μεταθανάτια απαγωγή
Η ιστορία ξεκίνησε το 1955, όταν ο Άινσταϊν πέθανε στο Πρίνστον του Νιού Τζέρσι σε ηλικία 76 ετών. Πριν ακόμα πάρει έγκριση από την οικογένεια και τον διαχειριστή της διαθήκης του καθηγητή, ο αμφιλεγόμενος παθολόγος Τόμας Χάρβεϊ αφαίρεσε τον εγκέφαλο για εξέταση. Τον χώρισε σε 240 κομμάτια, τα οποία εμβαπτίστηκαν σε ρητίνη και κόπηκαν σε χιλιάδες φέτες για εξέταση στο μικροσκόπιο. Ο Χάρβεϊ έστειλε αρκετές φέτες σε επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, κράτησε όμως τον υπόλοιπο εγκέφαλο σε ένα κουτί στο γραφείο του.

1 Εντυπωσιακές βιβλιοθήκες σε σπίτια!

perierga.gr - Ονειρεμένα σπίτια "τιμούν" την αγάπη για τα βιβλία!
Όταν η αγάπη για τα βιβλία συνδυάζεται με τον πρωτότυπο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακές βιβλιοθήκες που πέρα από τη χρηστικότητά τους είναι σημεία αναφοράς στη διακόσμηση του σπιτιού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...