ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

0 Τι μυστικό κρύβει το μαντείο της Δωδώνης ;

Είναι αλήθεια ότι το ιερό μαντείο της Δωδώνης κρύβει πολλά μυστικά. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκαλυφθεί και άλλα όχι. Γιατί, όμως, οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο;

Ταξιδεύοντας κανείς στην ιστορική Ήπειρο, δεκαοκτώ χιλιόμετρα απ’ τα Ιωάννινα, στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος, θα δει ότι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλεως Δωδώνης. Μέχρι το 1876 η τοποθεσία της Δωδώνης, της περίφημης για το μαντείο της, δεν ήταν γνωστή, γιατί οι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι και ιστοριογράφοι την τοποθετούσαν σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου. Στη σημερινή θέση της νόμιζαν ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη της Πασσαρώνας, η πρωτεύουσα τη Μολοσσίας.

0 Τα απίστευτα ευρήματα του Grand Canyon στις ΗΠΑ

Τα απίστευτα ευρήματα του Grand Canyon στις ΗΠΑ! Μια υπόθεση που έχει προβληματίσει πολύ τους αρχαιολόγους όπου πιστεύουν ότι πρόκειται για Αιγυπτιακό πολιτισμό όπου άνθησε στην περιοχή!!!!

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό αλλά δεν είναι, αλλά λόγου ότι δεν έχουν απάντηση για τα εν λόγο ευρήματα δίνουν μια λύση στον αέρα!!!! Το άλλο αινιγματικό θέμα στην όλη υπόθεση είναι ότι παρότι έχει ανακαλυφθεί από 1909 δεν το έχουν εκμεταλλευτεί τουριστικά όπου και θα έσπαγε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας στον κόσμο για κάτι τόσο αρχαίο. Αντί αυτού ο στρατός φυλά καλά το μέρος σαν να πρόκειται για κάτι το πολύ σημαντικό…. ας ξεκινήσω το άρθρο

0 Δέκα περίεργοι θάνατοι, χιλιάδες ερωτήματα

Πολιτικά πρόσωπα, αξιωματούχοι και διασημότητες τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας σε κάθε τους κίνηση. Η στιγμή του θανάτου τους δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, πόσο μάλλον αν έχει συμβεί υπό περίεργες συνθήκες. Το newpost.gr σας παρουσιάζει δέκα θανάτους που δημιούργησαν θεωρίες συνωμοσίας, ψιθύρους και ένα πέπλο μυστηρίου που διατηρεί το μύθο των προσώπων αυτών.
10. Λεχ Κατσίνσκι
Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου της Πολωνίας, Λεχ Κατσίνσκι (1950-2010) βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για το αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε άλλα 95 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και της κυρίας Κατσίνσκι και υψηλότατων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων της χώρας. Οι Ρώσοι απέδωσαν τις ευθύνες στους ελεγκτές και στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι Πολωνοί στους ρώσους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το προεδρικό αεροσκάφος τύπου Tupolev (Tu-154) συνετρίβη κοντά στη ρωσική πόλη Σμόλενσκ απέχοντας μόλις 300-400 μέτρα από τον διάδρομο προσγείωσης και το γεγονός ότι κάποιοι ήθελαν νεκρό τον Κατσίνσκι φαίνεται από την αυτοκτονία (;) ενός αυτόπτη μάρτυρα και τον αυτοπυροβολισμό πολωνού εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση. Δημοσίευμα έκανε λόγο για εκρηκτικά στο αεροσκάφος, άλλα σενάρια για ρωσικό «δάκτυλο». Ο θάνατος του Λεχ Κατσίνσκι μάλλον δεν οφείλεται σε ένα κλασικό αεροπορικό ατύχημα.

0 Εγκαταλελειμμένες πόλεις του κόσμου…

perierga.gr - Οι εγκαταλειμμένες πόλεις του κόσμου!Πόλεις που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, κτήρια εντυπωσιακά και δρόμοι με μποτιλιάρισμα, καταστήματα γεμάτα κίνηση και -το σημαντικότερο- άνθρωποι που έδιναν λόγο ύπαρξης στο αστικό περιβάλλον χάθηκαν για πάντα… Εγκαταλείφθηκαν στο πέρασμα του χρόνου εξαιτίας κάποιας φυσικής ή ανθρώπινης καταστροφής, ενός πολέμου ή ακόμη επειδή ο πληθυσμός τους αναζήτησε αλλού μια νέα πατρίδα, μια καλύτερη ζωή.

Τα σημάδια του άλλοτε «πολύβοου» παρελθόντος, όμως, έμειναν εκεί, αναλλοίωτα στο χρόνο, για να θυμίζουν την πάλαι ποτέ ζωηράδα και ενεργητικότητά τους μέσα στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του πλανήτη. Ό,τι κι αν οδήγησε πάντως στην ερήμωσή τους, από μια πόλη που γνώρισε τον πυρηνικό όλεθρο μέχρι έναν τόπο στην Άγρια Δύση που χάθηκε στο χρόνο, οι αναμνήσεις μπορεί να ξεθώριασαν, όχι όμως και οι εικόνες…
Δεν μπορούμε παρά να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στην Αμμόχωστο στην κατεχόμενη Κύπρο και να ευχηθούμε το σύντομα να αφαιρεθεί από τη λίστα.

0 Γίγαντες στην αρχαιότητα - Τα ευρήματα που αρνείται να κατατάξει η Παλαιοντολογία

Σε αρκετούς λαούς υπάρχει κοινή η παράδοση γιγάντων που ζήσανε κάποια στιγμή στο παρελθόν και άφησαν πίσω τους τα μεγαλιθικά κτίσματα. Απ' ότι φαίνεται όμως αυτά δεν είναι μόνο μυθολογία.

Στο Γκαργκαγιαν στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο σκελετός ενός γίγαντα με ανάστημα 5.18 μέτρων. Στην Νορβηγία αναφέρθηκαν ευρήματα παρόμοιων σκελετών. Ακόμα και σε κάποιο σπήλαιο της Ελλάδας, φημολογείται ότι υπάρχει ακόμα ένας τέτοιος γιγάντιος σκελετός. Στην νοτιοανατολική Κίνα βρέθηκαν οστά που φαίνεται να ανήκαν σε ανθρώπινους σκελετούς ύψους τριών μέτρων. Στην επαρχία Αγαδίρ βρέθηκαν εργαλεία 3.000 ετών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ανθρώπους με σωματική διάπλαση ιδιαίτερα μεγαλύτερη απ' την σημερινή.

0 Απατεώνες παραμονεύουν στο κινητό σας

Οι κυβερνοεγκληματίες εγκαταλείπουν τους Η/Υ και στρέφονται στα smartphones

Οι επιθέσεις στα κινητά τηλέφωνα είναι, πλέον, τόσο συχνές όσο και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τους τελευταίους μήνες οι κυβερνοεγκληματίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η χρήση των οποίων εξαπλώνεται ραγδαία σε όλον τον κόσμο.

Εγκαθιστώντας αόρατους ιούς παραβιάζουν την ασφάλεια συσκευών, κλέβουν προσωπικά δεδομένα (από μηνύματα και φωτογραφίες μέχρι κωδικούς και αριθμούς τηλεφώνων) και σε ορισμένες περιπτώσεις αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα κρούσματα εξαπάτησης κατόχων κινητών, όπως αναφέρουν τα Νέα, έχουν αυξηθεί τόσο πολύ ώστε το FBI αναγκάστηκε να εκδώσει προειδοποίηση εφιστώντας την προσοχή των χρηστών στο «κακόβουλο λογισμικό που πλήττει τα smartphones.

1 Τι κοινό έχουν αυτές οι φωτογραφίες;

Τι κοινό έχουν αυτές οι φωτογραφίες; (3)
Μπορείτε να μαντέψετε τι κοινό έχουν οι φωτογραφίες πριν διαβάσετε την απάντηση στο τέλος του άρθρου;

0 Ισορροπώντας στην παγωμένη λίμνη

Η πάπια έδειχνε λίγο μπερδεμένη από την αντανάκλαση του εαυτού της

Το να βλέπεις ξαφνικά κάποιον ολόιδιο με σένα ανάμεσα από τα πόδια σου μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό… τόσο που να χάνεις την ισορροπία σου… κι όταν μάλιστα είσαι και πάνω σε μια παγωμένη λίμνη τότε η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο!

Τις φωτογραφίες με την ξαφνιασμένη πάπια τράβηξε ο γερμανός φωτογράφος Udo Schlottmann σε ένα πάρκο στο Dortmund.

«Αφού ξαναβρήκε την ισορροπία της άρχισε να συνηθίζει το είδωλο που έβλεπε επάνω στον πάγο και κατάφερε να φτάσει στην απέναντι όχθη, όπου τον περίμενε μια θηλυκή πάπια» είπε ο ίδιος.

0 Mastaba ~ Το μεγαλύτερο γλυπτό όλων των εποχών!

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Christo επιμελείται την κατασκευή του μεγαλύτερου αρχιτεκτονήματος όλων των εποχών, 100 μίλια νότια του Abu Dhabi!

Το «Mastaba», το εκθαμβωτικό γλυπτό του, κόστους 212.000.000 δολαρίων, θα τοποθετηθεί στη μέση της ερήμου ως αντίπαλον δέος των Πυραμίδων της Αιγύπτου. Η κατασκευή του θα διαρκέσει...
 30 μήνες, με εκατοντάδες ανθρώπων να δουλεύουν πάνω σ' αυτό και μια γερμανική εταιρία να αναλαμβάνει την παροχή 400.000 πολύχρωμων βαρελιών πετρελαίου. Επιπλέον, ένα «καλλιτεχνικό θέρετρο» θα στηθεί κοντά στο έργο που θα περιλαμβάνει την έκθεση του project, όπως και κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο και εστιατόριο.

0 Μια φωτογραφία 6 εκδοχές

Κάπου στο δρόμο για το Πυθαγόρειο στο νησί της Σάμου υπάρχει ένα παρατημένο παλιό αυτοκίνητο -όποιος ξέρει ας μας πει και τι μάρκα είναι...

Πέντε διαφορετικές εκδοχές της ίδιας εικόνας με τη βοήθεια του photoshop. Κλικ και στην επεξήγηση για να δείτε με ποιον τρόπο έγινε η κάθε μια.

0 Φυλή ελληνικότατη στον Πόντο (βάθη της σημερινής Τουρκίας) μιλούν αρχαία ελληνικά!

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα… όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.


Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.

Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.

Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka (Rumca στα τουρκικά), μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα. Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.

0 Στους 350.000 τόνους η παραγωγή ελαιολάδου


Στα επίπεδα των 350.000 τόνων αναμένεται να φτάσει η παραγωγή ελαιολάδου στην τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, αρκετά ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι, κατά την οποία διαμορφώθηκε περίπου στους 295.000 τόνους.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία επεξεργάστηκε στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η εγχώρια κατανάλωση ελαιολάδου κυμαίνεται την τελευταία τριετία μεταξύ 210.000 - 230.000 τόνων.
Η κατανάλωση εμφανίζεται να έχει υποστεί μείωση κατά 20-40.000 τόνους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που στρέφει τους καταναλωτές στα σπορέλαια, τα οποία πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές έναντι του ελαιολάδου. Ειδικά για την εφετινή χρονιά, η εκτίμηση είναι ότι η κατανάλωση θα είναι της τάξης των 210.000 τόνων.

Οι εξαγωγές ανέρχονται σε 100.000 τόνους και οι προοπτικές τους είναι ενθαρρυντικές. Οι κύριες χώρες εξαγωγής είναι η Ιταλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, ενώ μεταξύ των σημαντικών αναδυόμενων αγορών είναι η Ρωσία και η Κίνα.

0 Έδαφος-η βάση της ζωής στη Γη

Περπατάμε πάνω του, δεν αφήνουμε πλέον τα παιδιά μας να κυλιστούν και να παίξουν σε αυτό, τα καθαρίζουμε από τα χέρια ή τα ρούχα μας και το θεωρούμε βρωμιά, το ποτίζουμε για να αναπτυχθούν τα φυτά και τα κηπευτικά μας.  Ο λόγος .... για το χώμα, το έδαφος. 
Έχουμε άραγε ποτέ αναλογιστεί την χρησιμότητά του;;;
Το χώμα είναι η βάση της ζωής στη Γη, επειδή έχει τα περισσότερα από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν. Από τα φυτά τρέφονται τα ζώα κι εμείς .... οι άνθρωποι. Τελικά, οι θρεπτικές ουσίες του εδάφους καταλήγουν σε εμάς.

0 Από ψηλά τα ποτάμια είναι διαφορετικά…

Μαγευτικές φωτογραφίες

Μπορεί να μοιάζουν με σουρεαλιστικούς πίνακες ζωγραφικής αλλά είναι φωτογραφίες που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Ο φωτογράφος Andrei Yermolayev ξεκίνησε να παίρνει τις πρώτες εικόνες του από… αέρος, όταν ένας φίλος του τον παρακίνησε να τον ακολουθήσει σε μια από τις πτήσεις του πάνω από την Ισλανδία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...