ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

0 Έρημος Τάκλα-Μακάν: Η λευκή πυραμίδα

Βαθιά μέσα Κίνα κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα του Ξιάν βρίσκεται μια σειρά από αναχώματα πυραμίδων σχεδόν άγνωστα εκτός της χώρας. Περιπλέκοντας την πραγματικότητα αυτών των απομακρυσμένων τάφων, βρίσκεται ένας θρύλος μιας ακόμα μεγαλύτερης πυραμίδας. 

Μια πυραμίδα τέτοιου μεγέθους και μεγαλείου που κάνει όλες τις άλλες πυραμίδες του κόσμου να ντρέπονται. Αυτός είναι ο μύθος της λευκής πυραμίδας της Κίνας. Ο Sheahan παρουσίασε το 1947 στις 28 του Μάρτη στην έκδοση των New York Times, ένα άρθρο υπό τον τίτλο "ΗΠΑ η έκθεση της αεροπορίας για την τεράστια Κινέζικη Πυραμίδα σε απομονωμένα βουνά ΝΔ του Sian [Xi'an]."

Στο άρθρο, ο Sheehan φέρεται να δήλωσε ότι η πυραμίδα που είδε, εκείνες της Αιγύπτου φάνταζαν ως νάνοι και εκτίμησε το ύψος της στα 1000 μέτρα και το πλάτος της στα 1500 πόδια. Η μεγαλύτερη πυραμίδα της Αιγύπτου έχει ύψος μόλις 450 μέτρα. Ο Sheahan αναφέρει ότι η τοποθεσία της πυραμίδας βρίσκεται στο τέλος μιας μακράς απρόσιτης κοιλάδας στους πρόποδες της οροσειράς Qin Ling περίπου 40 μίλια νοτιοδυτικά της Xi'an...


0 Global Trends 2030: Οι επτά παράγοντες που θα αλλάξουν τον κόσμο


 Global Trends 2030: Οι επτά παράγοντες που θα αλλάξουν τον κόσμοΗ ενδεχόμενη δημιουργία κουρδικού κράτους μπορεί να επηρεάσει την ενότητα της Τουρκίας. Η προοπτική αυτή είναι ένα από τα σενάρια που παρουσιάζονται στην έκθεση, υπογραμμίζοντας ότι ένα ανερχόμενο Κουρδιστάν αναμένεται να καθορίσει την εδαφική ενότητα της Τουρκίας, με ορατή την πιθανότητα διαμελισμού της μέχρι το 2030.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται ότι η Τουρκία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή και θα έχει ευρύτερη επιρροή στις παγκόσμιες υποθέσεις και ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών, όπως η Κολομβία, η Αίγυπτος, η Ινδονησία, το Ιράν, το Μεξικό και η Νότια Αφρική, που μπορεί να γνωρίσει οικονομική άνοδο. Στην έκθεση υποστηρίζεται ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν τη δυνατότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ μέσω των διαπραγματεύσεων.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για τις γενικότερες παγκόσμιες εξελίξεις, υποστηρίζεται ότι:

0 "Σουσάκι: Το άγνωστο ηφαίστειο δίπλα στην Αθήνα!"

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα υπάρχει και εδώ ένας ηφαιστειακός γίγαντας, που ευτυχώς κοιμάται ήσυχα εδώ και δύο εκατ. χρόνια.Πρόκειται για το Σουσάκι, μόλις 70 χιλιόμετρα μακριά από την Ομόνοια, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, που αποτελεί το βορειότερο άκρο του ενεργού ηφαιστειακού τόξου του νότιου Αιγαίου, στο οποίο ανήκουν και τα ηφαίστεια στα Μέθανα, στον Πόρο, στη Μήλο, στη Σαντορίνη και στη Νίσυρο....


Το στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο ηφαίστειο να ξεχωρίζει είναι ότι δεν έχει κρατήρα ή καλντέρα, αλλά δεκάδες τρύπες (στόμια) από τις οποίες εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα και θείο. Η παρουσία του ηφαιστείου γίνεται αισθητή από την έντονη δυσοσμία του θειαφιού και από το σεληνιακό τοπίο που παρουσιάζει η περιοχή.

0 Τα πρόσωπα του κόσμου

Τα πρόσωπα του κόσμου (5)
Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτελούν μέρος της δουλειάς του φωτογράφου David Lazar, ο οποίος ταξιδεύει σε απομονωμένα μέρη του πλανήτη απαθανατίζοντας τα «πρόσωπα του κόσμου»....

0 Σύννεφο σε εσωτερικό χώρο!

perierga.gr - Ένα σύννεφο σε εσωτερικό χώρο!Δεν υπάρχει καμία επεξεργασία στη φωτογραφία που βλέπετε απλώς ο Ολλανδός καλλιτέχνης Berndnaut Smilde έχει εφεύρει μια μέθοδο με την οποία καταφέρνει να σχηματίσει ένα μικρό σύννεφο στη μέση του δωματίου.


Το σύννεφο δεν διαρκεί περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα πριν διαλυθεί, ωστόσο δημιουργεί μια απόκοσμη ατμόσφαιρα αλλά και ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα....

0 Πυραμίδα: Μια ελληνική λέξη με μυστηριώδη σημασία

Η λέξη "πυραμίς" προκύπτει από τις λέξεις "πῦρ" (=φωτιά) + "ἀμίς" (=δοχείο). (Για την ακρίβεια, ήταν το ουροδοχείο, αλλά κατέληξε να σημαίνει γενικά το δοχείο). Με την λέξη "πῦρ" ωστόσο, δεν υποδηλώνεται μόνο η φωτιά αλλά και η "ενέργεια".

Άλλωστε και ο Ηράκλειτος, αναφερόμενος στο "πῦρ" ως κοσμογονική αρχή , ένα είδος ενέργειας εννοούσε και όχι την φωτιά όπως την ξέρουμε...

Η ετυμολογία λοιπόν της λέξεως μας δείχνει πως η πυραμίδα είναι "αυτό που δέχεται την ενέργεια". Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας "πυκνωτής" της Γης; Ίσως...

0 Στην αποθήκη της Amazon…


Απλά απίστευτες εικόνες…

0 Πριν το πετάξεις ξανασκέψου το


Γιατί όλα χρειάζονται...
...και όλα είναι τέχνη

0 9/11.Νέο Βίντεο κυκλοφόρησε από ένα ξενοδοχείο. Κανένα αεροπλάνο δεν χτύπησε το Πεντάγωνο.


0 Δ.Καζάκης - Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ (ΕΥΘΕΩΣ,Κ.Μπογδάνος)

κ. Μπογδάνο απέτυχες να εμφανίσεις γραφικό ενα άνθρωπο που κάνει πραγματικό αγώνα για την Ελλάδα... Εσυ και το διαπλεκόμενο καναλι σου γίνατε ρεζίλι με την εμμονή σας αυτή!

0 The 45 Most Powerful Images Of 2012

Vacationers bask in front of the wreckage of capsized cruise liner Costa Concordia. Twenty-eight people were killed when the cruise ship capsized off the coast of Italy.
most-powerful-images-of-2012
The Waldo Canyon fire burns an entire neighborhood near the foothills of Colorado Springs, Colorado. In June, Colorado endured nearly a week of 100-plus-degree days and low humidity, creating a devastating formula for volatile wildfires across the state.

0 Ο Ομπάμα δίνει το ΟΚ για το μαύρο κουτί καταγραφής δεδομένων που θα εγκατασταθεί σε όλα τα αυτοκίνητα των ΗΠΑ

Με πλήρη αδιαφορία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του οδηγού, η κυβέρνηση Ομπάμα έδωσε τη συγκατάθεσή της για την Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας και Διοίκησης (NHTSA) να αναθέσει τους καταγραφείς δεδομένων (EDR) να εγκατασταθούν σε όλα τα νέα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.

Η NHTSA αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο του 2014, όλα τα επιβατικά αυτοκινήτα θα είναι εξοπλισμένα με EDRs που σιωπηλά θα "καταγράφουν τις ενέργειες των οδηγών, καθώς και τις απαντήσεις των οχημάτων τους σε ένα συνεχή βρόχο πληροφοριών."

0 Magna Graecia, φωτορεπορτάζ από εκεί που κάποτε…ήκμαζε ο Ελληνισμός…

image17

Κάτω Ιταλία. Απουλία.

Χερσόνησος του Σαλέντο. Αποικίες που ίδρυσαν οι Έλληνες αρχίζοντας από τον 8ο π.Χ. αιώνα. Κατά τον Ηρόδοτο (7, 170) οι πρώτοι Έλληνες έφθασαν στην Ιταλία από την Κρήτη.

Οι αποικίες που ιδρύθηκαν στην Κάτω Ιταλία από αποίκους διαφόρων περιοχών της μητροπολιτικής Ελλάδας ήκμασαν επί αιώνες σε όλους τους τομείς των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών.

Πόλεις, μνημεία, μοναστήρια, εξαιρετικές βυζαντινές τοιχογραφίες, κρύπτες , ελληνόφωνα χωριά, γλώσσα, πολιτισμός, η αντοχή του βυζαντινού ορθόδοξου τυπικού στον πόλεμο της παπικής εκκλησίας χαρακτηρίζουν την Σαλεντινή γη «τραχεία και εύβοτος», όπως λέει ο Στράβων.

Μια επίσκεψη στις περιοχές αυτές μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για τους σύγχρονους Έλληνες. Ας σταθούμε σε μερικά αξιόλογα σημεία…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...