ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

0 Ευεργετικό το περπάτημα μετά το φαγητό

Ευεργετικό το περπάτημα μετά το φαγητό
Ένα γεύμα με πολλά λιπαρά μπορεί να μην είναι τόσο επιζήμιο για την καρδιά εάν φροντίσουμε να κάνουμε μία βόλτα σύντομα μετά την ολοκλήρωσή του, σύμφωνα με μία μικρή ιαπωνική μελέτη.
Όπως έδειξε, ένας περίπατος μία ώρα αργότερα μπορεί να περιορίσει την «έκρηξη» στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων που παρατηρείται έπειτα από την υπερκατανάλωση λιπών.

Επιπλέον, η άσκηση μετά το φαγητό είναι πιο αποτελεσματική ως προς τον σκοπό αυτό, απ’ ό,τι η άσκηση πριν από το φαγητό.

Τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και η συστηματική γυμναστική είναι γνωστό ότι τα ελαττώνει.

Λίγες, όμως, μελέτες έχουν εξετάσει την επίδραση της μεταγευματικής γυμναστικής στα τριγλυκερίδια, γράφουν ερευνητές από το Νομαρχιακό Πανεπιστήμιο του Κιότο στην επιθεώρηση «Medicine & Science in Sports & Exercise».

Επειδή, πάντως, η μελέτη τους ήταν μικρή (συμμετείχαν μόλις 10 εθελοντές), οι ερευνητές τονίζουν πως πρέπει να επαληθευτούν από μεγαλύτερες μελέτες.

Οι ερευνητές από το Κιότο μέτρησαν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων σε 10 άνδρες και γυναίκες, έπειτα από την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλά λίπη (το 38% των θερμίδων του προερχόταν από λίπη).

Δύο διαφορετικές μέρες, οι εθελοντές γυμνάστηκαν είτε μία ώρα πριν από το φαγητό, είτε μία ώρα μετά, ενώ την τρίτη μέρα δεν γυμνάσθηκαν καθόλου.

Πριν από το φαγητό, όλοι οι εθελοντές είχαν φυσιολογικές τιμές τριγλυκεριδίων - κατά μέσον όρο ήταν 66 mg/dL, όταν το ανώτερο φυσιολογικό είναι τα 150 mg/dL.

Την ημέρα που δεν γυμνάσθηκαν καθόλου, τα τριγλυκερίδιά τους αυξήθηκαν στα 172 mg/dL μετά το φαγητό.

Την ημέρα που γυμνάσθηκαν πριν φάνε, αυξήθηκαν στα 148 mg/dL - μία μείωση της τάξης του 25% σε σύγκριση με την αύξηση δίχως γυμναστική.

Την ημέρα, όμως, που γυμνάσθηκαν μετά το φαγητό έφτασαν μόλις τα 131 mg/dL, δηλαδή ήταν μειωμένη κατά 72% σε σύγκριση με τα τριγλυκερίδια δίχως καθόλου γυμναστική.

Έξι ώρες έπειτα από την κατανάλωση του γεύματος, τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων των εθελοντών ήταν παρόμοια και τις τρεις μέρες, είτε είχαν γυμνασθεί είτε όχι. Ωστόσο, οι ερευνητές λένε πως η έστω και παροδική αύξηση των τριγλυκεριδίων μπορεί να αυξήσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η γυμναστική μετά το φαγητό μπορεί να επιταχύνει τον ρυθμό χρήσης του λίπους από τον οργανισμό, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...