ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

0 Οι καλύτεροι χτίστες της φύσης

Θεωρούνται από τους καλύτερους χτίστες της φύσης και μάλλον δικαίως. Τα πουλιά «el hornero» ή αλλιώς «οι χτίστες σπιτιού» απαντώνται στη Νότια Αμερική.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τη σταδιακή δημιουργία της φωλιάς ενός...
τέτοιου ζευγαριού πουλιών.

Χρησιμοποιώντας λάσπη μαζί με ίνες, τρίχες ή άχυρο θηλυκό και αρσενικό συνεργάζονται προκειμένου να ολοκληρώσουν εγκαίρως τη φωλιά, πριν την αναπαραγωγική περίοδο.

Η δουλειά γίνεται τους χειμερινούς μήνες, ώστε ο τροπικός ήλιος να «ψήνει» τη λάσπη μέχρι αυτή να γίνεις σκληρή σαν πέτρα.

Αφού ζευγαρώσουν, το θηλυκό γεννά από 3 μέχρι και 4 αυγά, η εκκόλαψη των οποίων επιτυγχάνεται σε μόλις 20 μέρες, εξαιτίας της παγιδευμένης ζέστης εντός της φωλιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες…





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...