ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

0 To αινιγματικό άγαλμα του άνθρωπου λιοντάρι θα μπορούσε να είναι 30.000 ετών

Ένα κεφάλι λιονταριού σε ένα ανθρώπινο σώμα. Η ιστορία του "Ανθρώπου Λιοντάρι" ξεκινά το 1939, όταν μια ομάδα Γερμανών αρχαιολόγων, που ασχολούνται με ανασκαφές στο χώρο της Παλαιολιθικής σπηλιάς Stadelhole στο Hohlenstein της Νότιας Γερμανίας, ανακάλυψαν εκατοντάδες θραύσματα από ελεφαντόδοντο μαμούθ.

Μόνο μια εβδομάδα μετά την ανακάλυψή τους, πριν η ομάδα ολοκληρώσει το έργο της και να αναλύσει τα ευρήματα, το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ανάγκασε τους αρχαιολόγους να εγκαταλείψουν την περιοχή γρήγορα. Τα θραύσματα από τις ανακαλύψεις που άφησε πίσω του ο πόλεμος φυλάσσονται σε ένα θησαυροφυλάκιο και σε ένα μουσείο κοντά στην πόλη Ουλμ, όπου παρέμειναν σχεδόν ξεχασμένα εκεί για τριάντα χρόνια, έως ότου ο αρχαιολόγος Ιωακείμ Χαν άρχισε να αναλύει τα θραύσματα.

Ο Χαν καταγραφεί και αναλύει περισσότερα από 200 κομμάτια, με τα οποία συνέθεσε ένα εξαιρετικό ειδώλιο ανθρωποειδές που χρονολογείται από την περίοδο Ωρινάκια (πάνω από 30.000 χρόνια πριν). Ήταν σαφώς μια φιγούρα με χαρακτηριστικά τόσο του ανθρώπου όσο και των ζώων.

Αλλά η σύνθεση ήταν ελλιπής. Στην πραγματικότητα, μόνο ένα μικρό μέρος του κεφαλιού και το αριστερό αυτί είχαν βρεθεί, ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιά ήταν η έμπνευση του δημιουργού που το κατασκεύασε.


Πηγή

http://www.to-parakseno.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...