ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

0 Ένας όμορφος κόσμος (φωτογραφίες)

Όμορφος ο κόσμος μας, μαγικός! 
Άνθρωποι, ζώα, φυτά, τοπία, φαινόμενα είναι μερικά από τα στοιχεία που τον απαρτίζουν και τον κάνουν μοναδικό!
Μια μικρή γεύση θα πάρουμε μόνο, με τη βοήθεια φωτογραφιών από τον 25ο διαγωνισμό του National Geographic Traveler Photo Contest, που είναι σε εξέλιξη.
Μια αλεπού fennec περπατά κόντρα στον άνεμο, στο Μαρόκο. 
Η Fennec ή αλεπού της ερήμου, είναι μια μικρή νυχτόβια αλεπού και απαντάται στην έρημο Σαχάρα, στη Βόρεια Αφρική.
(© Francisco Mingorance/National Geographic Traveler Photo Contest)
Οργισμένη η θάλασσα σκεπάζει τον φάρο Seaham στο County Durham στην Αγγλία,  με κύματα 30 μέτρων από ένα ψυχρό μέτωπο που ήρθε από το βορρά, φέρνοντας χαμηλές θερμοκρασίες στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας.
(© Owen Humphreys/National Geographic Traveler Photo Contest)
Ένας προσκυνητής Sadu  από το Βαρανάσι, Ινδία.
(© Craig Stevenson/National Geographic Traveler Photo Contest)
Η λίμνη κρατήρα Segara Anak, η οποία βρίσκεται στο όρος Rinjani, Lombok, στην Ινδονησία.
(© Dodi Sandradi/National Geographic Traveler Photo Contest)
Μια ομάδα από 12-14 ύαινες κυνηγούν ένα κοπάδι 7-8 ελεφάντων. Στο κοπάδι των ελεφάντων περιλαμβάνονται δύο ενήλικα θηλυκά, λίγοι έφηβοι και ένα μωρό, λίγων ημερών (που ανήκει σε ένα από τα ενήλικα θηλυκά). Οι ύαινες προσπαθούσαν να πάρουν το μωρό. Σε αυτήν την εικόνα, η μητέρα δίνει κλοτσιές στις ύαινες.
(© Jayesh Mehta/National Geographic Traveler Photo Contest)
Ηλιοβασίλεμα στην κορυφή του βουνού Lao Zhai στην όχθη του ποταμού Λι, Xingping, Guangxi, Κίνα.
(© James Bian/National Geographic Traveler Photo Contest) 
Η πρωινή αύρα ήταν αρκετά δροσερή, ώστε οι χυμοί των δέντρων πέφτοντας να κρυσταλοποιηθούν, δημιουργώντας υπέροχες κεχριμπαρένιες χάντρες, που έπεσαν στο έδαφος. Kingston Mills Water Locks - Kingston, Ontario, Καναδάς.
 (© Jay Foulds/National Geographic Traveler Photo Contest)
Ο άρχοντας της μεταμφίεσης. 
Το νυχτοπούλι της Ανατολής κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.  Πρέπει να "κόβει" το μάτι σας για να εντοπίσετε αυτά τα μικρά αρπακτικά πουλιά.
(© Graham McGeorge/National Geographic Traveler Photo Contest)
Αυτό το επίπεδο παγόβουνο επιπλέει μεγαλοπρεπώς στο Νότιο Ωκεανό, λίγα χιλιόμετρα από το South Georgia Island. Παλαιότερα, το νησί ήταν φαλαινοθηρικός σταθμός, ενώ τώρα είναι ένα ερευνητικό κέντρο της Ανταρκτικής. Ήταν ο τελικός προορισμός του απελπισμένου ταξιδιού διάσωσης του Ernest Shackelton, το 1916.
(© Sue Volek/National Geographic Traveler Photo Contest)
Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και σε μέρη της Ασίας τους τελευταίους έξι μήνες και αυτό είναι μια λήψη που πήρα στο Tiger Palace στην Μπανγκόκ,  ένα από τα λίγα καταφύγια για τίγρεις στην Ταϊλάνδη, που δεν ναρκώνουν τα ζώα. Λόγω αυτού, τα ζώα μερικές φορές είναι απίστευτα παιχνιδιάρικα. Εδώ οι τίγρεις παίζουν σε λίγο νερό. Αυτό που ήταν πραγματικά εκπληκτικό ήταν η ταχύτητα με την οποία κινούνται. Τη μια στιγμή βρίσκονταν 200 μέτρα μακριά, την αμέσως επόμενη στιγμή ήταν ακριβώς δίπλα σας, κοιτάζοντας κάτω σαν να σκέφτονταν τι γεύση θα είχατε!
(© Daniel Sakal/National Geographic Traveler Photo Contest)
Ένα πολύ διψασμένο κολιμπρί πίνει νερό από το στόμα ενός ατόμου στο Wyoming, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έντονης ξηρασίας, το 2012.
(© Sundell Larsen/National Geographic Traveler Photo Contest)
Αυτή η εικόνα δεν είναι φωτογραφία ενός πίνακα ζωγραφικής. Δεν έχω χρησιμοποιήσει Photoshop, παρά μόνο λίγη περικοπή, περιστροφή και μετατροπή από raw σε jpeg. Πρόκειται για χρωματιστές μάλλινες κλωστές, που κρέμονται από έναν τοίχο με καταπληκτικό τρόπο και με το κεφάλι του καρφιού να εμφανίζεται ανάμεσα. Προσπάθησα να δημιουργήσω μια αίσθηση του φεγγαριού και της θάλασσας.
(© Aditya Vardhan Tibrewala/National Geographic Traveler Photo Contest) 
Ο βασιλιάς του λόφου. 
Ένας αμερικάνικος βίσονας National Bison Range, Moiese, Μοντάνα.
(© Mark Mesenko/National Geographic Traveler Photo Contest)
Η θέα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου μας στο San Blas, στην περιοχή Cusco. Αυτή η περιοχή με θέα στη υπόλοιπη πόλη μας έδωσε ένα εκπληκτικό θέαμα: ήλιος και βροχή το απόγευμα.
(© Blake Burton/National Geographic Traveler Photo Contest)
Έχω ξαναδεί αλιγάτορες και χελώνες μαζί σε λίμνες, αλλά ποτέ κατ' αυτό τον τρόπο! Ήμουν στο Bluebill Pond στο NWR Neck Harris όταν είδα έναν αλιγάτορα να λιάζεται, πάνω σε ένα κούτσουρο. Αυτό τουλάχιστον νόμιζα ότι ήταν. Καθώς πλησίασα κατάλαβα ότι στην πραγματικότητα ήταν σκαρφαλωμένος στην πλάτη μιας χελώνας! Μακάρι να ήμουν εκεί για να παρακολουθήσω τον τρόπο με τον οποίο αυτή η εκπληκτική esprit de corps (αλληλεγγύη) προέκυψε!
(© Mary Ellen Urbanski/National Geographic Traveler Photo Contest) 
Φανταστείτε τον εαυτό σας, όπως αυτό το δέντρο, που στέκεται μόνο του στα κύματα του χιονιού. Εθνικό Πάρκο Jasper, Αλμπέρτα, Καναδάς.
(© Victor Liu/National Geographic Traveler Photo Contest)
Ζώντας στο Σιάτλ, έχω κακομάθει από τον πανέμορφο ορίζοντα και το εμβληματικό Space Needle. Αυτή δεν ήταν η πρώτη μου προσπάθεια να "πιάσω" το φεγγάρι με το Space Needle. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια, επέστρεψα την επόμενη μέρα για μια δεύτερη προσπάθεια κι επιβραβεύτηκα με ιδανικές συνθήκες. Καθώς το φεγγάρι μεγάλωνε στον ορίζοντα, δεν πίστευα πόσο μεγάλο ήταν, κάνοντας τον πύργο παρατήρησης του Space Needle να φαίνεται νάνος.(© Hai Nguyen/National Geographic Traveler Photo Contest)
Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στους μαγευτικούς καταρράκτες Iguazu, Misiones, Αργεντινή. Η πτήση αυτού του σμήνους swifts, σε όλο το πλάτος των τεράστιων καταρρακτών, απεικονίζει την αίσθηση της ελευθερίας και την άγρια φύση, που υπάρχει σε αυτό το καταπληκτικό θαύμα του κόσμου.
(© Francesco Filippo Pellegrini/National Geographic Traveler Photo Contest)
Καταστρέφοντας ένα δεξαμενόπλοιο λόγω χαμηλού προϋπολογισμού. Μια οξυγονοκόλληση, ένα συρματόσχοινο για τη ρυμούλκηση και η ανθρώπινη εργασία. Sitakunda, Chittagong, Μπαγκλαντές.
(© Lee Chong Kuang/National Geographic Traveler Photo Contest)
Σ' ένα σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Kruger παρακολουθήσαμε την συνεργασία τεσσάρων αρσενικών τσιτάχ. Αυτό εδώ, αφηρημένο έμεινε πίσω. Μόλις παρατήρησε ότι οι άλλοι είχαν φύγει, έτρεξε για να καλύψει τη διαφορά. Τον "έπιασα" ωραία με αργό κλείστρο.
(© Douglas Croft/National Geographic Traveler Photo Contest)
Φωτογραφίζοντας ένα νυχτερινό σκηνικό στην πόλη της New Taipei.  Σε απόσταση, ένα τεράστιο, παράξενο σύννεφο, που κατά διαστήματα αστράφτει, σαν μια πανέμορφη ακουαρέλα.
(© ?? ?/National Geographic Traveler Photo Contest) 
Μια γυναίκα με ψηλό λαιμό της φυλής Padaung φοράει δαχτυλίδια λαιμού, στη λίμνη Inle στην Μιανμάρ. Κατεβαίνουν από τα βουνά για να πουλήσουν στους τουρίστες τα χειροποίητα κοσμήματα και τις υφαντές τσάντες τους.
(© Cynthia MacDonald/National Geographic Traveler Photo Contest)
Το Kauai είναι ένας άγριος και μαγευτικός τόπος. Προκαλεί μια αίσθηση ελευθερίας, ευχαρίστησης, αγάπης. Σε αυτή την παραλία, κύματα αναδιπλώνονται και συνθλίβονται πάνω σε ηφαιστειακές πέτρες και βράχους, παίρνοντας ενδιαφέροντα σχήματα.
(© Lace Andersen/National Geographic Traveler Photo Contest)
Μια νεαρή νυχτερίδα με τη μητέρα της κατά την πτήση, στην Pardes Hanna-Karkur, Ισραήλ.
(© Gilad Guy/National Geographic Traveler Photo Contest)
Μπονόμπο-οι άγνωστοι πίθηκοι. 
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι είναι οι μπονόμπο. Καταγράφω τη συμπεριφορά τους εδώ και 4 χρόνια, στο ζωολογικό κήπο Jacksonville εδώ στη Φλόριντα και το μόνο που μπορώ να πω είναι το εξής: "Τα λεπτά μετατρέπονται σε ώρες όταν φωτογραφίζω τους μπονόμπο. Μου αρέσει να βλέπω τις ιδιαιτερότητές τους και την επικοινωνία τους. Είναι χωρίς αμφιβολία οι πιο κοντινοί συγγενείς μας. Ονειρεύομαι ότι μια μέρα θα τους φωτογραφίσω στην άγρια φύση, στο φυσικό τους περιβάλλον, στο DRC".
(© Graham McGeorge/National Geographic Traveler Photo Contest)
Στο δρόμο προς το Ergaki, Krasnoyarsk Krai, Ρωσία. Το λυκόφως επισκιάζει τα φώτα σε μία από τις βάσεις.
(© Alexander Nerozya / National Geographic Traveler Photo Contest ) 
Μια συναρπαστική και μαγευτική θέα στην πρωινή αύρα Καππαδοκίας, στην Τουρκία.
(© Reynaldi Herdinanto / National Geographic Traveler Photo Contest ) 
Η λίμνη Βαϊκάλη βρίσκεται στην καρδιά της Σιβηρίας και κάθε χρόνο παγώνει. Περπατώντας στον πάγο το ηλιοβασίλεμα, έπεσα χαμηλά στο έδαφος και πήρα αυτό το πλάνο, ενός κομματιού πάγου με φόντο το ηλιοβασίλεμα.
(© Edward Graham/National Geographic Traveler Photo Contest)
Ένα παιδί έκπληκτο, κατά τη διάρκεια φωτογράφησης στην παλιά πόλη (Sun City) της Jodhpur, στην Ινδία.
 (© Bruno Tamiozzo/National Geographic Traveler Photo Contest)
Έκρηξη του Cordon Caulle στη Χιλή. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το όρος Antillanca. Ωστόσο, παρά τη μεγάλη απόσταση, ο ήχος ήταν φοβερός και είχα την πιο απίστευτη εμπειρία της ζωής μου με τον θείο μου, που με συνόδευε εκείνο το βράδυ.
(© Rival Gustavo / National Geographic Traveler Photo Contest )
Πήρα αυτή τη φωτογραφία κοντά στο υπερχειλιστή του φράγματος στη λίμνη Jordan , όταν ο ψαραετός επέστρεψε στην περιοχής μου, για τη σεζόν 2013. Νωρίς την άνοιξη μπορείτε να τους βρείτε να ψαρεύουν στη βάση του φράγματος. Αγαπώ την φωτογράφηση της άγριας ζωής, αλλά τα αρπακτικά πτηνά έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου.
(© Brad Lenear/National Geographic Traveler Photo Contest)
Ένας επιστήμονας ανεβαίνει από μια σπηλιά πάγου που σχηματίζεται από ηφαίστεια κοντά στην κορυφή του βουνού Έρεβος, στην Ανταρκτική.
(© Alasdair Turner / National Geographic Traveler Photo Contest)
Μια επικείμενη καταιγίδα κινείται σε πάνω από ένα όμορφα φωτισμένο λιβάδι, το βράδυ στη Μοντάνα.
(© James Lam / National Geographic Traveler Photo Contest )
Μια γαζέλα με ένα κέρατο κοιτάζει ακριβώς τη σωστή στιγμή στο Μασάι Μάρα, Κένυα.
(© Kellie Reifstenzel / National Geographic Traveler Photo Contest )
"Οι κοκκινολαίμηδες κελαηδούν στον κήπο, τιτιβίσματα χελιδονιών γεμίζουν τον ουρανό". (John Keats). Duke of Westminster's Drive, στο Chester, Αγγλία.
(© Robert Reginald Williams/National Geographic Traveler Photo Contest)
Καουμπόι, αυθεντικότητα.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο J Bar L Ranch στην Μοντάνα. Ο κύριος αυτός και οι φίλοι του διασχίζουν την πολιτεία ιππεύοντας και χρησιμοποιώντας μόνο τον πραγματικό παραδοσιακό εξοπλισμό.
(© Jesper Anhede/National Geographic Traveler Photo Contest)
Η Πέργαμος ήταν μια αρχαία ελληνική πόλη στην Αιολίδα. Βρίσκεται 16 μίλια (26 χλμ.) από το Αιγαίο σε ένα ακρωτήρι στη βόρεια πλευρά του ποταμού Κάικου. Μερικοί αρχαίοι συγγραφείς θεωρούν ότι ήταν αποικία των Αρκάδων, αλλά όλες οι ιστορίες ανήκουν στον μύθο.
(© Mehmet Fatih Yaldiz/National Geographic Traveler Photo Contest)
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Belle Fouche, κατά τη διάρκεια μιας ελεγχόμενης φωτιάς, στο Devils Tower National Monument, Γουαιόμινγκ.
(© Drew Gilmour/National Geographic Traveler Photo Contest)
Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας επιτέθηκε αμέσως από κάτω με τέτοια δύναμη, που πήδηξε εντελώς έξω από το νερό. Το Gansbaai, στη Νότια Αφρική, όπου λήφθηκε αυτή η εικόνα, είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου οι καρχαρίες εμφανίζουν αυτή τη συμπεριφορά.
(© Thomas πιπεριού / National Geographic Traveler Photo Contest ) 
Η φωτογραφία λήφθηκε στο Kampung Pulo στην Ανατολική Τζακάρτα. Αυτό το χωριό είναι μοναδικό, με τα διάφορα χρώματά του και τα σοκάκια του, που μοιάζουν με λαβύρινθο. Περίμενα την τέλεια στιγμή σε αυτό το σκοτεινό σοκάκι, όταν ένα παιδί βγήκε από το σπίτι του και έτρεξε για να συναντήσει τους φίλους του, για να παίξει.
(© Michael Ken / National Geographic Traveler Photo Contest )
Αυτή η εκκλησία χτίστηκε περίπου 200 χρόνια πριν, στις όχθες του ποταμού Hemavathi κοντά στο Hassan, στην Ινδία. Περίπου 25 χρόνια πριν, κατασκευάστηκε το φράγμα Gorur και κάθε χρόνο οι μουσώνες γεμίσουν τους αποταμιευτήρες  και η εκκλησία βυθίζεται στο νερό. Κάθε κύκλος αφαιρεί μέρος αυτού του ιερού τόπου μέχρι που τίποτα δεν θα παραμείνει. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η εικόνα θα προσφέρει μια ιδέα για το τι ο άνθρωπος κάνει και πώς η φύση παίρνει μακριά.
(© Gurdyal Singh / National Geographic Traveler Photo Contest)
Η Άνοιξη έρχεται στη Σουηδία και ο πάγος αρχίζει να λιώνει στη λίμνη Vättern. Αυτό που ξεκίνησε ως το πρώτο stand up ταξίδι κωπηλασίας για φέτος με τον καλύτερο φίλο μου, κατέληξε ως μια παράξενη φωτογράφηση, στο Hjo, της Σουηδίας.
(© Jesper Anhede / National Geographic Traveler Photo Contest )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...