ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

0 Παραμένουν μυστικά με δικαστική απόφαση τα αρχεία για τη διαφυγή του Άιχμαν



Η διοικητική δικαιοσύνη της Γερμανίας απέρριψε την Πέμπτη το αίτημα να υπάρξει πλήρη άρση της μυστικότητας που ακόμη και σήμερα περιβάλλει τα αρχεία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών ιδίως όσον αφορά το θέμα της φυγής στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Αργεντινή του ναζιστή εγκληματία πολέμου Αδόλφου Άιχμαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αδόλφος Άιχμαν καταδικάστηκε το 1961 από δικαστήριο της Ιερουσαλήμ για εγκλήματα πολέμου. Το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο (Bundesverwaltungsgericht), το οποίο εδρεύει στη Λειψία, στην ανατολική Γερμανία, απέρριψε την Πέμπτη το αίτημα που είχε καταθέσει ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Bild για να αρθεί πλήρως η μυστικότητα του φακέλου, αφού ο ίδιος είχε επιτύχει με άλλη προσφυγή του το απόρρητο να αρθεί εν μέρει.

Βάσει των πληροφοριών που έχουν ήδη αποχαρακτηριστεί, η Bild είχε αποκαλύψει τον Ιανουάριο του 2011 πως ήδη από το 1952, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι ο Άιχμαν κρυβόταν στην Αργεντινή.


Ο Άιχμαν ήταν ένας από τους εγκεφάλους της λεγόμενης Τελικής Λύσης –του Ολοκαυτώματος των Εβραίων– και είχε αναλάβει να είναι αδιάκοπη η ροή σιδηροδρομικών δρομολογίων προς τα στρατόπεδα εξόντωσης από όλη την κατεχόμενη Ευρώπη.

«Ο Άιχμαν δεν βρίσκεται στην Αίγυπτο, αλλά ζει με το ψευδώνυμο Κλέμενς στην Αργεντινή», αναφέρεται σε έγγραφο της υπηρεσίας πληροφοριών BND που φέρει ημερομηνία 1952 και ένα τμήμα του είχε αναδημοσιεύσει η εφημερίδα αυτή ευρείας κυκλοφορίας.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο ο νομικός σύμβουλος της Bild, Κριστόφ Παρτς έκανε λόγο για πιθανή προσφυγή της εφημερίδας στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο Καρλσρούης. Ο Παρτς εκτίμησε ότι η άρνηση της γερμανικής δικαιοσύνης να άρει την μυστικότητα σχετικά με την υπόθεση δίνει τροφή σε «εικασίες» σχετικά με τα κίνητρα του γερμανικού κράτους για το ζήτημα αυτό. Η απουσία πλήρους διαφάνειας είναι ενδεχομένως «επιζήμια για τη Γερμανία» είπε από την πλευρά του ο Ντίτερ Γκράουμαν, πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της ένωσης των Γερμανών δημοσιογράφων (DJV), Μίχαελ Κόνκεν, τον οποίο επικαλέστηκε η Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση αυτή.

zougla.gr

 http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...