ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

0 Η ροζ νυχτοπεταλούδα

Σήμερα θα σας γνωρίζω άλλο ένα πλάσμα από τον κόσμο των εντόμων. Ένα είδος που επιβεβαιώνει κι αυτό με τη σειρά του την ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων με την οποία έχει προικίσει η φύση αυτόν τον κόσμο. 
Γνωρίστε λοιπόν την Dryocampa rubicunda.
Πρόκειται για ένα ακόμα είδος νυχτοπεταλούδας, της οποίας το όνομα στα αγγλικά είναι Rosy Maple Moth ή καλύτερα ροζούλα. Ανήκει στην οικογένεια Saturniidae και είναι είδος της Βόρειας Αμερικής. Τα αρσενικά έχουν άνοιγμα φτερών 32-44 mm, ενώ τα θηλυκά είναι λίγο πιο μεγάλα, 40-50 mm.
Το ροζ χρώμα των φτερών τους ξεχωρίζει πάνω στο σώμα τους, αλλά εξίσου όμορφο είναι και το κίτρινο που έχουν σε διάφορα σημεία. Τρέφονται κυρίως από σφενδάμους (εξ ου και το αγγλικό όνομά τους), στα φύλλα των οποίων γεννούν τα αυγά τους.
Δείτε και την κάμπια της.

Δεν είναι υπέροχη;;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...