ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

0 6 παράδοξες «γέφυρες του Διαβόλου»!


Εάν πιστέψυμε τους μεσαιωνικούς μύθους τότε ο διάβολος ήταν ένας εντυπωσιακός αρχιτέκτονας! Έξι εντυπωσιακές γέφυρες στην Ευρώπη έχουν λάβει το χαρακτηρισμό «γέφυρες του Διαβόλου» (σ.σ. Devil’s bridges») εξαιτίας της δυσκολίας της κατασκευής αλλά και της μυστικής συμφωνίας με τον Διάβολο που είναι καταγεγραμμένη στις πέτρες!
1. Devil Bridge of Ceredigion, Ουαλία
perierga.gr - 6 παράδοξες "γέφυρες του Διαβόλου"!

Eίναι στην πραγματικότητα τρεις γέφυρες που στοιβάζονται παράξενα η μία πάνω στην άλλη – η παλαιότερη στο κάτω μέρος είναι από το 1075-1200, η ​​δεύτερη από το 1753 και η τρίτη από το 1902. Η ιστορία λέει ότι η η χαράδρα ήταν πολύ απότομη για να φτιάξει ανθρώπινο χέρι μια γέφυρα οπότε ο αρχιτέκτοναςπούλησε την ψυχή του στο Διάβολο γι’ αυτό. Γέφυρα του διαβόλου Άρντινο
2. Devil Bridge of Ardino, Βουλγαρία
perierga.gr - 6 παράδοξες "γέφυρες του Διαβόλου"!
Εντυπωσιακή γέφυρα στον ποταμό Άρδα με τρεις καμάρες, η δημιουργία της οποίας σύμφωνα με το μύθο οφείλεται στον Διάβολο που περπάτησε πάνω στις καμάρες, βοηθώντας την κατασκευή και αφήνοντας εκεί το αποτύπωμά του.
3. Ponte della Maddalena, Borgo a Mozzano, Ιταλία
perierga.gr - 6 παράδοξες "γέφυρες του Διαβόλου"!
Eίναι περισσότερο γνωστή ως Ponte del Diavolo (ή Γέφυρα του διαβόλου). H κατασκευή της χάνεταο στον 11ο αιώνα όταν οι κάτοικοι του κοντινού χωριού αδυνατώντας να την ολοκληρώσουν ζήτησαν από τον Διάβολο τη συνδρομή του και εκείνος με τη σειρά του για να το κάνει ζήτησε την ψυχή του πρώτου που θα την διέσχιζε. Και οι κάτοικοι έστειλαν έναν σκύλο!
4. Teufelsbrücke Bridge, Andermatt, Ελβετία
perierga.gr - 6 παράδοξες "γέφυρες του Διαβόλου"!
Βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Reuss και σε αρκετά μεγάλο ύψος διασχίζει το φαράγγι Schollen φαράγγι. Κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και πολλές ζωές χάθηκαν στο πέρασμά της, καθώς ο Διάβολος δεν άφηνε κανέναν να περάσει αλώβητος από εκεί. Μέχρι που μια γυναίκα τοποθέτησε έναν σταυρό στην είσοδο και από τότε όλα ηρέμησαν.
5. Puente del Diablo, Martorell, Ισπανία
perierga.gr - 6 παράδοξες "γέφυρες του Διαβόλου"!
Η ιστορία εδώ έχει να κάνει με την ανοικοδόμηση κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου, οπότε η ανάγκη της κατασκευής οδήγησε τους κατοίκους να στραφούν στον Διάβολο και εκείνος ζήτησε ως διόδια τις ψυχές των ανθρώπων που την περνούσαν. Για ένα διάστημα μόνο άντρες επιτρεπόταν να διαβούν τη γέφυρα προκειμένου να προστατευτούν τα γυναικόπαιδα.
6. Pont Valentre, Cahors, Γαλλία
perierga.gr - 6 παράδοξες "γέφυρες του Διαβόλου"!
Η γέφυρα πήρε 70 χρόνια για να ολοκληρωθεί, από το 1308 μέχρι το 1378. Ο Διάβολος για να βοηθήσει στην κατασκευή ζήτησε την ψυχή του οικοδόμου επί πίνακι. Και εκείνος είπε ότι θα το κάνει μόνο όταν η γέφυρα θα τελειώσει εντελώς. Ο ίδιος όμως σκέφτηκε να μην βάλει μία πέτρα στην δομή έτσι ώστε στην ουσία η γέφυρα να είναι ανολοκλήρωτη. Οπότε γλίτωσε την ψυχή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...