ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

0 Scorpions: Σας αγαπάμε γιατί δεν χάνετε τον ενθουσιασμό σας

«Το ελληνικό κοινό είναι στενά συνδεδεμένο με τη μουσική μας»

Την ίδια εποχή που στην προεκλογική Γερμανία κατακεραυνώνεται η Ελλάδα, το δημοφιλέστερο ροκ συγκρότημα της χώρας επιλέγει τους Έλληνες για να πρωταγωνιστήσουν σε ένα από τα πιο φιλόδοξα πρότζεκτ της καριέρας τους.

Οι θρυλικοί «Scorpions», το συγκρότημα των διαχρονικών ροκ επιτυχιών που έχει πουλήσει 80 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, θα βρίσκονται σε λίγες ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να δώσουν τρεις μεγάλες συναυλίες στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Λυκαβηττού, για λογαριασμό του MTV, οι οποίες θα βιντεοσκοπηθούν και θα κυκλοφορήσουν σε DVD σε 17 χώρες του κόσμου. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Κλάους Μάινε και ο κιθαρίστας Ματίας Γιαμπς μίλησαν στο «Έθνος της Κυριακής» για την ιδιαίτερα στενή σχέση που έχουν αναπτύξει εδώ και χρόνια με την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό, εκθειάζοντας τις ομορφιές της χώρας μας αλλά και τον αστείρευτο ενθουσιασμό του λαού μας.

Το ελληνικό κοινό πληροφορήθηκε με χαρά πως επιλέξατε τη χώρα μας για τις τρεις μεγάλες συναυλίες που θα δώσετε για το MTV. Τελικά πιστεύετε πράγματι πως οι Έλληνες είναι οι πιο πιστοί θαμαστές σας σε ολόκληρο τον κόσμο;

Ματίας Γιαμπς: Θα έλεγα πως ναι. Θα τους έβαζα στο νούμερο 1. Ο «ανταγωνισμός» είναι σκληρός, καθώς διαθέτουμε πολύ μεγάλο κοινό και σε άλλες χώρες όπως το Μεξικό, η Βραζιλία, η Ισπανία, η Ιταλία. Παρ' όλα αυτά, από την εμπειρία των 20 χρόνων μας, πιστεύουμε ότι το ελληνικό κοινό είναι απίστευτα τρελό -με τη θετική έννοια του όρου- και είναι πολύ στενά συνδεδεμένο με μας και τη μουσική μας.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που σας κάνουν να ξεχωρίζετε τους Έλληνες από τους υπόλοιπους θαυμαστές σας;

Κλάους Μάινε: Η φιλοξενία των Ελλήνων είναι απίστευτη. Η υποδοχή είναι πολύ όμορφη και ιδιαίτερα θερμή.

Ματίας Γιαμπς: Το ελληνικό κοινό είναι ξεχωριστό επειδή εμβαθύνει στη μουσική μας και είναι πολύ δεμένο με την μπάντα από τα πρώτα της κιόλας βήματα. Οι Ελληνες μας ακολουθούν από τις αρχές της δεκαετίας του '70 και σήμερα, δεκαετίες αργότερα, παραμένουν το ίδιο πιστοί. Διατηρούν πάντα τον ίδιο μοναδικό ενθουσιασμό τους. Είναι υπέροχη εμπειρία για ένα συγκρότημα να παίζει μπροστά σε ένα τόσο ενθουσιώδες και πιστό κοινό.

Τι είναι αυτό που σας αρέσει στην Ελλάδα και γιατί την έχετε ξεχωρίσει;

Κλάους Μάινε: Πραγματικά το απολαμβάνουμε πάντα όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα. Και φυσικά λατρεύουμε τον μοναδικό καιρό που έχετε, το υπέροχο κρασί και το φαγητό. Τόσο υπέροχο φαγητό! Τόσο πλούσια γεύση! Ακόμη και τα φρούτα και οι σαλάτες στην Ελλάδα έχουν μοναδική γεύση.

Υπάρχουν κάποια μέρη της Ελλάδας τα οποία αγαπάτε ιδιαίτερα;

Κλάους Μάινε: Δυστυχώς έχω κάνει διακοπές μόνον στην Κρήτη και ήταν υπέροχα. Επίσης έχω επισκεφθεί με την οικογένειά μου το Σούνιο και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη που έχω δει σε όλο τον κόσμο. Η θέα από τον Ναό του Ποσειδώνα είναι εκπληκτική. Είναι ένας τόπος γεμάτος ιστορία και ομορφιά. Βέβαια είναι για μένα όνειρο ζωής να πάω στη Σαντορίνη, καθώς όλοι μου λένε ότι την εμπειρία της επίσκεψης σ' αυτό το μοναδικό νησί δεν πρέπει να τη χάσω με τίποτα.

Η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, δοκιμάζεται από μια βαθιά οικονομική κρίση. Ποια είναι η συμβουλή που θα δίνατε στους Έλληνες σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία;

Ματίας Γιαμπς: Εγώ είμαι απλά μουσικός και γι΄αυτό μου είναι δύσκολο να μιλήσω γι' αυτά τα θέματα. Όλα αυτά τα θέματα και τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τους πολιτικούς, τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους, όταν αποφάσισαν να γίνουν μέλη της Ενωμένης Ευρώπης, πριν από πολύ καιρό. Τι ξέρω εγώ απ' αυτά; Για να είμαι ειλικρινής δεν εμπιστεύομαι αυτά που ακούω στα δελτία ειδήσεων, γιατί ξέρω καλά ότι είναι πολύ διαφορετικό το να ζεις μια κατάσταση από το να την περιγράφεις. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να δούμε όλοι τις δυσκολίες σαν μια ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι. Η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της, ούτως ή άλλως.

«Δεν ήμασταν έτοιμοι να πούμε αντίο»

Πριν από καιρό είχατε ανακοινώσει την απόφασή σας να αποσυρθείτε. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αλλάξετε γνώμη;

Ματίας Γιαμπς: Πριν από τρία χρόνια πήραμε την απόφαση να κάνουμε την τελευταία παγκόσμια περιοδεία μας. Θεωρήσαμε ότι το άλμπουμ «Sting in the Tail» ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να ολοκληρώσουμε την καριέρα μας. Ηταν ένα πολύ καλό άλμπουμ το οποίο αγάπησε ιδιαίτερα το κοινό και ήταν κοινή μας επιθυμία να τελειώσουμε την καριέρα μας με ένα καλό άλμπουμ και μια επιτυχημένη περιοδεία. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συναυλιών συνειδητοποιήσαμε πως δεν ήμασταν έτοιμοι να πούμε το οριστικό «αντίο». Επιλέξαμε λοιπόν να ακολουθήσουμε ένα πιο ελαφρύ πρόγραμμα με λίγες επιλεγμένες συναυλίες τις οποίες θα επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι. Οπως για παράδειγμα αυτό το πρότζεκτ που κάνουμε τώρα με το MTV, την ηχογράφηση ενός ζωντανού ακουστικού άλμπουμ στην Αθήνα που θα κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θεωρείτε ότι ακόμη και για τόσο μεγάλα συγκροτήματα όπως οι Scorpions έρχεται η στιγμή που κλείνει ο κύκλος τους;

Μ.Γ. Υπήρχαν κάποια συγκροτήματα που έκαναν μεγάλη επιτυχία στη δεκαετία του '80, ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβιώσουν τη δεκαετία του '90. Ειδικά στις ΗΠΑ βγήκαν πολλές μπάντες οι οποίες δεν επικεντρώθηκαν τόσο στη μουσική τους, όσο στην εξωτερική τους εμφάνιση. Ε, αυτοί δεν τα κατάφεραν. Αλλά οι μπάντες που συνεχίζουν να γεμίζουν τα στάδια μέχρι σήμερα, όπως οι Scorpions, οι AC/DC, οι Iron Maiden, είχαν διάρκεια γιατί κατάφεραν να προσφέρουν καινούργια πράγματα στη μουσική. Και αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι το πιο σημαντικό.

Τι πιστεύετε πως έχουν προσφέρει οι Scorpions όλα αυτά τα χρόνια στην παγκόσμια μουσική σκηνή;

Μ.Γ: Είναι δύσκολο να κρίνεις τον εαυτό σου. Oμως ακούω από άλλες, νεότερες μπάντες όπως οι Bon Jovi, οι Nickelback ακόμη και πιο εναλλακτικές όπως οι Pearl Jam, ότι έχουν εμπνευστεί από τους Scorpions. «Αρχισα να παίζω κιθάρα εξαιτίας σου» μου λένε πολλοί. Και αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που αφήσαμε το στίγμα μας στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Προσφέραμε σε άλλους μουσικούς την έμπνευση να κάνουν ή έστω να προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που κάναμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...