ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

0 «Η αρχαία Ελλάδα έχει επίδραση και στην κοινωνία του 21ου αιώνα»

Ένας Ελληνιστής κρατά τα ηνία στο μουσείο του Λούβρου

Kαταξιωμένος αρχαιολόγος και συντηρητής έργων τέχνης, ο 50χρονος Ζαν Λικ Μαρτίνεζ εργάζεται στο Λούβρο από το 1997 και επί χρόνια ήταν υπεύθυνος για την ελληνική συλλογή.

Από τα παιδικά του χρόνια αγάπησε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την Κλασική Ελλάδα.

«Η ελληνική μυθολογία με είχε συναρπάσει από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Όταν ήμουν έφηβος μου άρεσε πολύ να σχεδιάζω τα ελληνικά αγγεία που βρίσκονταν στο Λούβρο. Οι εξειδικευμένες σπουδές μου στην ιστορία της τέχνης και την αρχαιολογία επιβεβαίωσαν την επιθυμία μου να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στην ελληνική γλυπτική», εξηγεί ο κ. Μαρτίνεζ, μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Το πέρασμα του χρόνου δεν ξεθωριάζει τη διαχρονική αξία του πολιτισμού, επισημαίνει ο κ. Μαρτίνεζ και θεωρεί ότι η αρχαία Ελλάδα έχει επίδραση και στην κοινωνία του 21ου αιώνα.

Μέσα σε αυτά, παραδέχεται ακόμη ότι οι καλλιτέχνες και οι Δύση θεωρούσαν ανέκαθεν την ελληνική τέχνη ως κοιτίδα προέλευσης του γαλλικού πολιτισμού. «Η Αρχαία Ελλάδα είναι ακόμα πιο κοντά σε μας, καθώς άποικοι ήρθαν σε πόλεις που βρίσκονται πλέον σε γαλλικό έδαφος, όπως η Μασσαλία», προσθέτει ο νέος διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου, που επιλέχθηκε προσωπικά από τον Φρανσουά Ολάντ.

Το έργο συντήρησης της Νίκης της Σαμοθράκης έχει ενταχθεί στο Τμήμα ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων που χρήζουν συντήρησης και θα σημαντικό ποσό του θα καλυφθεί από χορηγίες, εξηγεί, για να το τονίσει επίσης ότι το σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο αποτελεί σημαντικό πέρασμα μέσα στο Μουσείο του Λούβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...