ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

0 Τα σημαντικά τα οφέλη του θηλασμού


thilasmos

Ο αποκλειστικός θηλασμός αποτελεί τον ιδανικό τρόπο σίτισης του νεογνού έως την ηλικία των 6 μηνών, εξασφαλίζοντας την επιβίωση και την ανάπτυξή του.
Οι μεγάλες εκστρατείες της τελευταίας 20ετίας για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού έως τα 2 έτη, στηρίζονται στις θετικές επιπτώσεις που έχει στην υγεία τόσο του βρέφους, όσο και της μητέρας.

Τα οφέλη είναι και για τους δύο διατροφικά, ανοσολογικά και ψυχολογικά και εκτείνονται σε οικονομικά και περιβαλλοντικά.
Με ποιον τρόπο όμως θα καταφέρει μια μητέρα να ξεκινήσει και να εδραιώσει το θηλασμό, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιτυχία του;

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον επιτυχημένο θηλασμό είναι να θέλει η μητέρα να θηλάσει. Αν η έγκυος γυναίκα πειστεί ότι πρέπει να θηλάσει, τότε θα θηλάσει, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσει.

0 Τεμπέλης βάτραχος… μεταφέρεται από σαλιγκάρι!

perierga.gr - Τεμπέλης βάτραχος μεταφέρεται από... σαλιγκάρι! Πόσο τεμπέλης μπορεί να είναι ένας… βάτραχος, όταν αντί να ρίξει ένα σάλτο μέχρι το απέναντι βραχάκι της λίμνης επίλεξε να καθίσει στο καβούκι ενός σαλιγκαριού και να το χρησιμοποιήσει ως μεταφορικό μέσο; Κάτι τέτοιο σκέφτηκε ο φωτογράφος Nordin SeruyanLazy όταν είδε τη συγκεκριμένη σκηνή στο Βόρνεο της Ινδονησίας, και πιο συγκεκριμένα στον κήπο του σπιτιού του, και δεν πίστευε στα μάτια του.


«Μοιάζει να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνει μια βόλτα ή να πάει μέχρι απέναντι εφόσον βέβαια δεν τον πειράζει να… ταξιδέψει σε ρυθμούς χελώνας. Στη δεύτερη φωτογραφία, άλλωστε, η διαπραγμάτευση των δύο είναι… ξεκάθαρη!», λέει ο φωτογράφος για τον… ιδιόρρυθμο βάτραχο, που δεν φαίνεται παρόλα αυτά να είναι και πολύ εντυπωσιασμένος από τις υπηρεσίες που του παρέχονται από το σαλιγκάρι! «Το περιστατικό συνέβη πολύ γρήγορα και ο τεμπέλης βάτραχος απογειώθηκε σύντομα, για να φτάσει πιο γρήγορα στον προορισμό του», συμπλήρωσε ο Seruyan.

0 Ένα τεχνητό μονοπάτι… αιωρείται στο δάσος!

perierga.gr - Ένα τεχνητό μονοπάτι... αιωρείται στο δάσος!Μια βόλτα μέσα στο δάσος, δίπλα στη φύση είναι σίγουρα μια φοβερή εμπειρία για όλους. Αυτό είχαν στο μυαλό τους οι δημοτικές αρχές της πόλης Tallin στην Εσθονία όταν ανέθεσαν στο αρχιτεκτονικό γραφείο Tetsuo Kondo Architects να κατασκευάσει ένα τεχνητό μονοπάτι μέσα στο κεντρικό πάρκο Kadriorg.


Το project ονομάστηκε  »A Path in the Forest» και στην ουσία πρόκειται για μια μεγάλη μεταλλική περιστροφική «γέφυρα», τα τμήματα της οποίας στηρίζονται στους κορμούς των δέντρων, δημιουργώντας ένα τεχνητό μονοπάτι, το οποίο περνάει κυριολεκτικά μέσα από τις φυλλωσιές των δέντρων.

0 Αν έχεις τύχη διάβαινε: Πεζή γλιτώνει για χιλιοστά


Αν έχεις τύχη διάβαινε: Πεζή γλιτώνει για χιλιοστά

Ένα συγκλονιστικό τροχαίο ατύχημα κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στη Λευκορωσία, όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν σε διασταύρωση την ώρα που διέσχιζαν τον δρόμο τρεις πεζοί. Τα υπόλοιπα πραγματικά δεν περιγράφονται με λόγια, αφού με κάποιο μαγικό τρόπο δεν τραυματίστηκε κανείς…


0 Ελεύθερα τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους Κουβανούς


Cuba

Για πρώτη φορά μέσα σε 50 χρόνια, οι Κουβανοί έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χάρη σε μια μεταρρύθμιση του νόμου περί μετανάστευσης που υιοθετήθηκε από τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.
Η μεταρρύθμιση, που ανακοινώθηκε στις 16 Οκτωβρίου από τον Ραούλ Κάστρο και τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Κυριακής (07:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας).


Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1960, κάθε Κουβανός άνω των 18 ετών μπορεί να μεταβεί στο εξωτερικό, αν είναι εφοδιασμένος με διαβατήριο. Οι ανήλικοι μπορούν επίσης να βγαίνουν από τη χώρα με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τη σχετική άδεια των γονιών ή των κηδεμόνων τους.
Ο νόμος θα ωφελήσει ιδιαίτερα τους περίπου δύο εκατομμύρια Κουβανούς, δηλαδή σχεδόν ένα Κουβανό στους έξι, που ζουν στο εξωτερικό –το 80% των οποίων στις ΗΠΑ, κυρίως στη Φλόριντα–, καθώς και τους αθλητές και τους επαγγελματίες που έχουν διαφύγει στη διάρκεια περιοδειών ή αποστολών τους στο εξωτερικό.

0 Σκουλήκι βγαίνει μέσα από νεκρή αράχνη

Ένα... διαφορετικό θέαμα

Όταν ο χρήστης του YouTube Brent Askwith ψέκασε με εντομοκτόνο την τεράστια αράχνη που βρήκε στο σπίτι του δε φανταζόταν με τίποτα αυτό που θα ακολουθούσε.

Λίγα δευτερόλεπτα αφού την ψέκασε άρχισε μέσα από την αράχνη να βγαίνει ένα σκουλήκι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα παρασιτικό νηματώδες. Βέβαια το συγκεκριμένο σκουλήκι έχει μεγαλύτερο μέγεθος απ’ ότι συνήθως.

Σύμφωνα με τον εντομολόγο καθηγητής Dr. Brian Farrell από το Πανεπιστήμιο του Harvard κάθε άνθρωπος είναι μολυσμένος με χιλιάδες μικροσκοπικά νηματώδη, τα περισσότερα ωστόσο δεν έχουν καμιά επίδραση πάνω μας και πιθανότατα δεν θα καταλάβουμε ποτέ την ύπαρξη τους.

0 Εντυπωσιακές φωτογραφίες της Ελλάδας από Καναδό αστροναύτη



Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες της Ελλάδας όπως φαίνεται από το διάστημα ανέβασε ο Καναδός αστροναύτης Chris Hadfield στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.


Ξεκινώντας με τη φράση «Geia sas Elláda!», o Chris Hadfield μας προσέφερε μια διαφορετική οπτική γνωστών σημείων της Ελλάδας, από την Κρήτη μέχρι την Αθήνα και από τη Ρόδο μέχρι τη γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου δείχνοντας εντυπωσιασμένος αλλά και ενημερωμένος για την πατρίδα μας και την ιστορία της.

Απολαύστε τις φωτογραφίες (κάνοντας κλικ για πλήρες μέγεθος) και την περιγραφή τους από τον Καναδό αστροναύτη.

0 Στην ελληνική γη ανθούν οι «σούπερ» τροφές

Εδώ και χρόνια, έχει αναγνωριστεί η μεγάλη αξία της ελληνικής χλωρίδας που είναι από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη, 6.200 φυτικά είδη, από τα οποία τα 1.150 είναι ενδημικά ή ενδοχώρια κατά τον Ιπποκράτη.
Μακρύς επίσης, ο κατάλογος με ονόματα, πολλά από τα οποία γνωστά, των ελληνικών υπερτροφών (super foods), δηλαδή των φυτικών ειδών υψηλής, για τον ανθρώπινο οργανισμό, διατροφικής και φαρμακευτικής αξίας...

Ανάμεσα στα παραδοσιακά, που καλλιεργούνται ήδη συστηματικά στην ελληνική ύπαιθρο και η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, όπως η μαστίχα Χίου και ο κρόκος Κοζάνης, υπάρχουν και τα λιγότερο γνωστά, τα «καινοτόμα», τα οποία έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και δίνουν προοπτική σε νέους καλλιεργητές.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ βοτανολόγος-γεωπόνος ΑΠΘ, Νίκος Σαμαρίδης «πρόκειται για θαμνώδη και δενδρώδη δασικά φυτά, που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διατροφική ενίσχυση του οργανισμού, αλλά έχουν και ευεργετική ωφελιμότητα για την υγεία. Καλύπτουν την άμυνα του οργανισμού, προστατεύουν από κρύο και λοιμώξεις, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, και ακόμη δεν είναι πολύ γνωστά στους αγρότες».

0 B.Κορέα: 100.000 κάμερες παρακολούθησης πολιτών...

Με πάνω από 100.000 κάμερες υψηλής ευκρίνειας το κουμμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας ελέγχει τον γενικό πληθυσμό στις  πόλεις αλλά και στα σύνορα. Αυτό έκανε γνωστό η νοτιοκορεατιοκή εφημερίδα Chosun Ilbo η οποία έκανε γνωστή την παραγγελία 16.000 καμερών παρακολούθησης από την Κίνα πέρα των ήδη 85,570 που έχει εγκαταστήσει τα τρία τελευταία χρόνια συνολικού κόστους 7,4 εκατ. €.


Οι κάμερες ελέγχουν την μεθόριο της Βόρειας Κορέας και τη Νότια. και κυριότερα όχι για την παράνομη είσοδο μεταναστών στη Βόρεια Κορέα αλλά για την παράνομη… φυγή των Βορειοκορεατών από τον κομμουνιστικό «παράδεισο».

Όπως επισημαίνεται κάμερες έχουν τοποθετηθεί και μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα υπό το φόβο μιας εξέγερσης από τον δοκιμαζόμενο λαό ο οποίος καταπιέζεται φρικτά τόσο από το φασιστικό καθεστώς όσο και από την πείνα.

0 Απίστευτοι αεροψεκασμοί - τέτοιο σχέδιο δεν έχετε ξαναδεί!!! [ΒΙΝΤΕΟ]

Η κάμερα συνέλαβε απίστευτους σχηματισμούς και κινήσεις αεροσκαφών οι οποίοι πραγματοποιούν συνεχόμενους αεροψεκασμούς. Οποιοι ακόμα πιστεύουν στο φαινόμενο της κρυσταλλοποίησης των καυσαερίων θα δυσκολευτούν πολύ να δώσουν μια πειστική εξήγηση.

Δείτε το βίντεο...

0 Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ; Ένα ΦΕΚ που χρειάζεται εξηγήσεις

Εμείς δεν θέλουμε να υποκύψουμε εύκολα στις σειρήνες της λαϊκίστικης δημοσιογραφίας, και για αυτό τον λόγο ρωτάμε γιατί το συγκεκριμμένο ΦΕΚ υπογράφτηκε στο Βερολίνο.
Όταν υπογράφεται ΦΕΚ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τόπο υπογραφής το Βερολίνο. και καλόπιστος να είσαι για το σημερινό πολιτικό σύστημα, απλά δεν μπορείς.
Πολλοί αμφισβήτησαν την προ καιρού τηλεοπτική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη πως οι υπουργοί υπογράφουν νόμους που έρχονται απευθείας από την τρόικα.

Βερολίνο, 7 Ιανουαρίου 2013, λοιπόν…

0 Νομισματικό σύστημα: η μεγάλη απάτη !!!


Όλοι χρησιμοποιούμε σήμερα χρήματα για να κάνουμε τις συναλλαγές μας. Αναρωτήθηκε το πως "λειτουργεί" o ο θεσμός αυτός και τον μηχανισμό του;για να δούμε μερικά βασικά πράγματα:
θα προσπαθήσω χονδρικά να σας ενημερώσω το πως ξεκίνησε η νεότερη μορφή χρήματος, τα χαρτονομίσματα.

Κάποτε ένας goldsmith (πρώιμη μορφή Τραπεζίτη) έφτιαξε για την φύλαξη του χρυσού του, ένα απροσπέλαστο σε τυχόν κλέφτες δωμάτιο μέσα στο σπίτι του. Οι γείτονες κάποια στιγμή τον προσέγγισαν και του είπαν να φυλάξει αν θέλει στο ασφαλές αυτό μέρος και τον δικό τους χρυσό με ένα μικρό ενοίκιο.

 Αυτός δέχθηκε ένεκα του κέρδους. το πράγμα έγινε γνωστό και ήρθε πολύς κόσμος να φυλάξει τον χρυσό του εκεί. ο κάθε καταθέτης έπαιρνε ένα χαρτί το οποίο ανέγραφε το βάρος του χρυσού που κατέθετε, ως απόδειξη της κατάθεσης.

Ο goldsmith παρατήρησε ότι ο κόσμος δεν ερχόταν να πάρει τον χρυσό, παρά μόνο ελάχιστοι, πράγμα που του προξένησε το ενδιαφέρον και κατέβηκε στην αγορά να δει και να ανακαλύψει το γιατί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...