ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

0 Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Στην αρχαία Ελλάδα η καταγωγή πολλών σύγχρονων αθλημάτων
Νέος την στιγμή που ελέγχει την ισορροπία μπάλας.
Για να μην την πιάσει με τα χέρια του
τα έχει πίσω από την πλάτη του...
Πρόκειται για μαρμάρινη επιτύμβια λουτροφόρο λήκυθο
του 4ου αι. π.Χ.,
η οποία βρέθηκε στον Πειραιά το 1836.
Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, το χάντμπολ και τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον δισεκατομμυρίων ατόμων ανά τον πλανήτη, εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ωστόσο, δεν αποτελούν σύγχρονη "εφεύρεση", αφού και κατά την Αρχαιότητα τα ομαδικά αθλήματα ήταν διαδεδομένα και συγκέντρωναν τα βλέμματα όλων όσοι ασχολούνταν με τοναθλητισμό.
Παρά το γεγονός δε ότι τις μεγάλες τιμές τις απολάμβαναν οι νικητές των ατομικών αθλημάτων και κυρίως αυτοί του στίβου, της πυγμαχίας και της πάλης, εντούτοις από παλιά υπήρχαν αθλοπαιδιές, που αν τις αναλύσουμε σήμερα, βλέπουμε ότι αποτελούν προδρόμους πολλών ομαδικών αθλημάτων.
Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι στα αγωνιστικά προγράμματα των πανελληνίων ιερών αγώνων δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ομαδικά αθλήματα.

0 Διάβασμα: Τα 5 μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας


Διάβασμα: Τα 5 μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας

Ακόμη και αν το πρόγραμμά είναι φορτωμένο αξίζει τον κόπο να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για διάβασμα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι έχετε τουλάχιστον 5 καλούς λόγους για να το πράξετε.

  • 1. Εκπαιδεύει τον εγκέφαλο μας
Ένα από τα οφέλη της ανάγνωσης βιβλίων είναι ότι βοηθάει τον εγκέφαλό μας να λειτουργεί σωστά. Το διάβασμα αποτελεί μια καλή άσκηση για το μυαλό και το νου μας. Μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο μας να εκτελεί όλες τις λειτουργίες του πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν διαβάζουμε, αναγκάζουμε το μυαλό μας να σκέφτεται περισσότερο και αυτό μπορεί να μας κάνει πιο οξυδερκείς. Αλλά για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας με το διάβασμα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να διαβάζετε βιβλία σε τακτική βάση.

0 Αμφιβολίες για την ιδιωτικότητα του Skype

Απαίτηση για επεξηγήσεις από τη Microsoft

Με ανοιχτή επιστολή, πολλά μέλη της τεχνολογικής κοινότητας, που ευαισθητοποιούνται με θέματα προσωπικών δεδομένων και απορρήτου, απαίτησαν από τη Microsoft να αποσαφηνίσει τους όρους που έχει θέσει για την VoIP υπηρεσία του Skype και αφορούν τη διαφύλαξη του απορρήτου.

Περισσότερες από 100 υπογραφές μαζεύτηκαν από ακτιβιστές του Internet, εταιρίες αλλά και οργανισμούς, ώστε να συνταχθεί και να αποσταλεί το συγκεκριμένο αίτημα. Στόχος όλων είναι να πιέσουν την Microsoft, ιδιοκτήτρια εταιρία του Skype, να παρουσιάζει συχνές, διαφανείς αναφορές, στα πρότυπα άλλων εταιριών του χώρου, όπως η Google, το Twitter και το Sonic.net.

0 Πάγωσε το νερό που έριξαν οι πυροσβέστες!

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εντυπωσιακή επιχείρηση στο Σικάγο

Μια παλιά αποθήκη τυλίχτηκε στις φλόγες στο κέντρο του Σικάγο, προκαλώντας τη χειρότερη -όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης- φωτιά στην πόλη από το 2004.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε για να «καταπνίξει» τις φλόγες.

Το εντυπωσιακό στην ιστορία αυτή είναι ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτές τις ημέρες στην περιοχή το νερό που έριχναν οι πυροσβέστες… πάγωσε, καλύπτοντας ολόκληρη την πρόσοψη του κτιρίου με ένα παχύ στρώμα πάγου, ενώ μέσα ακόμη σιγοκαίει η φωτιά!

Τώρα οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει το κτίριο λόγω του βάρους από τον πάγο!

0 Πτωχεύει η Atari!

Ψάχνει αγοραστή για το λογότυπο και τα παιχνίδια της

Πρόσφατα, η γνωστή εταιρία βιντεοπαιχνιδιών, Atari, γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσης της. Μάλιστα, για να δώσει έμφαση στο γεγονός, κυκλοφόρησε το κλασσικό παιχνίδι «Pong» στην πλατφόρμα του iOS, ενώ διέθεσε δωρεάν τη πλατφόρμα για παιχνίδια Atari Arcade, που βασίζεται σε browser.

Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν καθόλου καλά, σε οικονομικό επίπεδο, αφού η Atari έχει χρόνια να απασχολήσει την επικαιρότητα με κάτι καινούριο και ανταγωνιστικό. Πλέον ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό να απαλλαγεί από την μητρική εταιρία, Atari S.A (πρώην Infogrames), που έχει έδρα της τη Γαλλία.

Στα πλάνα της εταιρίας, μετά την πτώχευση, είναι πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της (λογότυπο, παιχνίδια κτλ) σε κάποιον αγοραστή και να κινηθούν όλοι μαζί σε μία «φορητή» εποχή, με την εισαγωγή όλων αυτών των τίτλων σε κινητές συσκευές.

0 Ο Στίβεν Χόκινγκ μπορεί να ανακτήσει τη φωνή του

Ομάδα επιστημόνων προσπαθούν για το «αδύνατο»

Είναι ίσως ο γνωστός εν ζωή επιστήμονας και σίγουρα ένα ζωντανό παράδειγμα για το τι μπορεί να καταφέρει η δύναμη της θέλησης.

Οι εκπληκτικές του ανακαλύψεις έχουν διευρύνει τις γνώσεις ολόκληρης της ανθρωπότητας για το Σύμπαν ενώ ο ίδιος παλεύει εδώ και 50 χρόνια με μια νευροπαραλυτική ασθένεια που τον έχει καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι και του έχει στερήσει την ομιλία.

Τώρα, μια ομάδα προγραμματιστών εργάζεται σκληρά για να δώσει στο Στίβεν Χόκινγκ πίσω τη φωνή του.

Μέχρι σήμερα μέσω συσπάσεων στο μάγουλό του μπορούσε να συνθέτει λέξεις και προτάσεις, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή οι συσπάσεις αυτές μετατρέπονταν σε γράμματα στην οθόνη ενός υπολογιστή. Όμως προϊόντος του χρόνου η ικανότητα του Χόκινγκ να παράγει λέξεις μειώθηκε σημαντικά.

0 Πολύ πιο επικίνδυνο το σολάριουμ από την ηλιοθεραπεία


solarioumΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει εδώ και χρόνια ότι τα σολάριουμ είναι καρκινογόνα και δεν συνιστά τη χρήση τους για μη ιατρικούς λόγους. Τώρα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Dundee, υποστηρίζουν ότι τo σολάριουμ είναι πολύ πιο επικίνδυνο από την ηλιοθεραπεία. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το σολάριουμ έχει διπλάσιες πιθανότητες να προκαλέσουν δερματικό καρκίνο, όπως π.χ. μελάνωμα σε σύγκριση με την έκθεση στον ήλιο.

 Οι ερευνητές λένε ότι οι κίνδυνοι που κρύβουν τα σολάριουμ για τους χρήστες τους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, είναι πολύ μεγαλύτεροι απ’ ό,τι έως τώρα νόμιζαν.

Κίνδυνος από το σολάριουμ για μελάνωμα

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι το μέσο σολαριουμ στην Αγγλία εκπέμπει επιβλαβή ακτινοβολία σε επίπεδα διπλάσια από τα υψηλότερα συνιστώμενα επίπεδα ασφαλείας. Υπολόγισαν επίσης ότι 10 λεπτά έκθεση στο σολάριουμ έχει διπλάσιες πιθανότητες να προκαλέσει καρκίνο απ’ ό,τι το να εκτεθεί κάποιος για το ίδιο χρονικό διάστημα στον καυτό ήλιο της Μεσογείου το κατακαλόκαιρο. Ήδη χώρες όπως η Βρετανία έχουν απαγορεύσει εντελώς τη χρήση τους σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, ενώ έχουν εκδώσει σχετικές προειδοποιήσεις για τους ενήλικες.

0 Ποια τα οφέλη από την κατανάλωση κακάο

  Τώρα που ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και το κρύο μας οδηγεί σε μια «ζεστές» διατροφικές επιλογές το κακάο είναι ένα υπέροχο και γευστικό ρόφημα. Εκτός όμως από την γεύση το κακάο προσφέρει στον οργανισμό μια σειρά από ευεργετικά στοιχεία.
 
Το δέντρο του κακάο είναι ένα τροπικό φυτό που ευδοκιμεί αποκλειστικά σε τροπικά κλίματα. Η επιστημονική ονομασία των σπόρων του τροπικού δέντρου κακάο είναι Theobroma cacao. Η λέξη Theobroma έχει ελληνική προέλευση. Προέρχεται από τις λέξεις θεός και βρώση και σημαίνει φαγητό των θεών.
  Μεγάλος αριθμός επιστημονικών μελετών προσδίδουν στο κακάο υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίων, συστατικά με έντονη αντιοξειδωτική δράση. Εκτός από την προστασία έναντι της δράσης των ελεύθερων ριζών, μελέτες αποδίδουν στο κακάο δράση αντικαρκινική, αντιγηραντική και ενάντια στις καρδιοπάθειες.

0 17 δυσάρεστες & εκνευριστικές εκπλήξεις στο φαγητό


Δυσάρεστες εκπλήξεις στο φαγητό (16)

Εκνευριστικά πράγματα σχετικά με το φαγητό που σε όλους μας έχουν τύχει…

1 Κοράλλια: Τα πολύτιμα κοσμήματα του βυθού!


perierga.gr - Κοράλλια: Τα πολύτιμα κοσμήματα του βυθού!Η ομορφιά του βυθού των θαλασσών δεν θα πάψει ποτέ να μαγεύει με τα εντυπωσιακά θαλάσσια είδη (γνωστά και άγνωστα) που ζουν σε μικρότερα ή μεγαλύτερα βάθη. Μια μεγάλη οικογένεια αυτών περιλαμβάνει σπάνια κοράλλια που θα συναντήσει κάποιος σε εξωτικές θάλασσες ή σε κοραλλιογενείς υφάλους. Χάρμα οφθαλμών τα χρώματα και τα σχέδια που μοιάζουν τις περισσότερες φορές με πολύχρωμα λουλούδια του αγρού.


Ο φωτογράφος Felix Salazar δεν χρειάστηκε βέβαια να βουτήξει στα βάθη του ωκεανού για να απαθανατίσει είδη από την αγαπημένη του οικογένεια, αφού μια βόλτα δε διάφορα ενυδρεία του κόσμου του έδωσαν αυτή την ευκαιρία, και με το παραπάνω μάλιστα. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό, ικανοποιώντας και τον πλέον απαιτητικό… δύτη που ενδεχομένως τα έχει απολαύσει ολοζώντανα!

0 Αγγελία πώλησης σπιτιού: Όταν η οπτική γωνία αλλάζει τα πάντα…


Αγγελία πώλησης σπιτιού: Όταν η οπτική γωνία αλλάζει τα πάντα... (1)

Οι παρακάτω φωτογραφίες ενός σπιτιού που βρίσκεται προς πώληση σε ιστοσελίδα της Κίνας, δίνουν δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές για το τι πραγματικά προσφέρεται στον υποψήφιο αγοραστή…

0 Οι πέντε πτωχεύσεις της Ελλάδας

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές βάρεσε... κανόνι η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της, με το πρώτο "επεισόδιο" να καταγράφεται στις αρχές του πολέμου ανεξαρτησίας της χώρας και το τελευταίο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Υφεσης του '30.

Μάλιστα η συνδυασμένη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία η Ελλάδα ήταν χρεοκοπημένη στη σύγχρονη εποχή ανέρχεται σε ενενήντα χρόνια ή περίπου στο ήμισυ της συνολικής περιόδου κατά την οποία η χώρα είναι ανεξάρτητη!

0 Αχνιστές παραδοσιακές σούπες από όλον τον κόσμο...

Είναι ζεστές, είναι νόστιμες, είναι παραδοσιακές και μας ξετρελαίνουν. Οι σούπες ταιριάζουν στον χειμώνα και οι Έλληνες, όπως και πολλοί άλλοι λαοί, τις προτιμούμε…

Η λέξη σούπα φημολογείται ότι έχει τις ρίζες της στα σανσκριτικά και πιο συγκεκριμένα, στις λέξεις su και po, που σημαίνουν «σωστή διατροφή». Άλλοι πάλι, ισχυρίζονται ότι προέρχεται από το λατινικό suppa που σημαίνει «ψωμί βουτηγμένο σε ζωμό». Ό,τι κι αν ισχύει βέβαια, ένα είναι σίγουρο: είναι εξαιρετικά νόστιμες.

Το click@Life σας παρουσιάζει 37 παραδοσιακές σούπες από όλον τον κόσμο και σας αφήνει να περιπλανηθείτε ελεύθερα στο γευστικό αυτό πανδαιμόνιο…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...