ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

0 Εντυπωσιακή αναστήλωση στο ναό του Διός στην αρχαία Ολυμπία


arxaia

Την μερική αναστήλωση ενός τμήματος του ναού του Διός στην αρχαία Ολυμπία ολοκλήρωσε το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες για καλύτερη κατανόηση του κορυφαίου μνημείου της αρχαιότητας.

Οπως είναι γνωστό ο δωρικού τύπου ναός, που στέγαζε το μεγάλο λατρευτικό άγαλμα του Διός, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, είναι σήμερα ερειπωμένος, με αποτέλεσμα, η μοναδική ιδέα της τρίτης διάστασης του οικοδομήματος _καθ΄ ύψος δηλαδή_ να γίνεται μόνο χάρη στην επανατοποθέτηση ενός κίονα, έργο που ολοκληρώθηκε το 2004.


Ως τότε η ανωδομή και οι διαστάσεις του ναού μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές και κατανοητές μόνον από ειδικούς. Ενα βήμα παραπέρα έγινε όμως τώρα με την μερική αναστήλωση του δυτικού οπισθόδομου του ναού, έτσι ώστε να αποδίδεται με σχετική σαφήνεια και αυτό το τμήμα του μνημείου.

0 Ανάβαση σκαλοπατιών: Ένα παράξενο άθλημα!

perierga.gr - Aνάβαση σκαλοπατιών: Ένα παράξενο άθλημα!Μερικά σκαλοπάτια και το ανέβασμα δυο-τριών ορόφων αρκούν για να ξεθεώσουν τους περισσότερους υγιείς κατά τα άλλα ανθρώπους, πόσο μάλλον όταν είναι αγύμναστοι ή καπνιστές. Όχι και για τον Γερμανό Τόμας Ντολντ και μερικούς δεκάδες άλλους που ασχολούνται μανιωδώς με το απαιτητικό άθλημα της ανάβασης κλιμακοστασίων. Το σπορ είναι δύσκολο, γράφουν οι «New York Times», και χρειάζεται, εκτός από πολύ καλή κατάσταση, και μια δόση σκληρότητας για να ξεπεράσεις τις αγκωνιές και το σπρώξιμο στα πρώτα μέτρα.


Αν τα καταφέρει κανένας εκεί, μετά έχει να αναμετρηθεί με τις δυνάμεις γιατί οι δεκάδες όροφοι του Εμπάιρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη ή ενός άλλου μεγάλου κτιρίου δεν είναι παιχνιδάκι. Καθώς οι αθλητές ανεβαίνουν δυο-δυο τα σκαλοπάτια, όσα κλιμακοστάσια έχουν μονό αριθμό σκαλοπατιών είναι και τα πιο δύσκολα γιατί τους αναγκάζουν να χάνουν το βηματισμό τους. Όλες οι κινήσεις τους απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό, ένας αθλητής μάλιστα προπονείται με μετρονόμο για να κρατά το βήμα του σταθερό.

0 Η αρχαιότερη «πράσινη» ταράτσα!

perierga.gr - Κήπος-έκπληξη στην κορυφή ενός μεσαιωνικού πύργου!Η πόλη Lucca στην Τοσκάνη της Ιταλίας είναι διάσημη για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και ανέπαφα τείχη της που διατρέχουν την πόλη. Ωστόσο, ανάμεσα σε όλα τα εξαίσια κτήρια ξεχωρίζει το περίφημο Torre Guinigi (ή Guinigi Tower στα Αγγλικά), ένας εντυπωσιακός πύργος ύψους 44,5 μέτρων, στην κορυφή του οποίου υπάρχει ένας «κήπος-έκπληξη», που αποτελείται από διάφορα είδη βελανιδιάς.


Ο πύργος χτίστηκε τον 14ο αιώνα και ήταν ο μεγαλύτερος στην πόλη, από τους περίπου 250 που είχαν χτιστεί στο πέρασμα των χρόνων. Αντιπροσώπευε το κύρος της οικογένειας Guinigi, μιας από τις σημαντικότερες της πόλης, ενώ βασικό χαρακτηριστικό του είναι οι βελανιδιές στην οροφή του που συτεύτηκαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...