ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

0 Ο τοίχος του έρωτα στο Παρίσι

Ο τοίχος βρίσκεται στοπ κέντρο του κήπου Abbesses στην Μονμάρτη. Η επιφάνεια του είναι 40 τετ. μέτρα και καλύπτεται από 612 εμαγιέ πλακάκια. Η φράση "Σ' αγαπώ" είναι γραμμένη πάνω από 1000 φορές σε 300 γλώσσες.

0 Η πρώτη φωτογραφία του Μάτσου Πίτσου


Η παραπάνω φωτογραφία είναι η πρώτη φωτογραφία του Μάτσου Πίτσου (το 1911), όπως το αντίκρισε η αποστολή της οποίας ηγούνταν ο Hiram Bingham, ο άνθρωπος που ανακάλυψε την ξεχασμένη πόλη των Ίνκα. Είναι του ίδιου του Bingham και δημοσιεύτηκε σε άρθρο του περιοδικού National Geographic στο τεύχος του Απριλίου του 1913.

0 Μια μέρα στην Ινδία (Video)

Μια μέρα στην Ινδία
Πάρτε μια γεύση από Ινδία μέσα από ένα πραγματικά αξιόλογο video γεμάτο αξιοθέατα, ήχους και… αρώματα. Πρόκειται για το εξαιρετικό αποτέλεσμα επεξεργασίας τριών εβδομάδων ταξιδιού.

0 ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ... ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Επετειακό ντοκυμανταίρ για το ολοκαύτωμα της Σμύρνης, της πανάρχαιας αυτής ελληνικής πόλης, που αποτέλεσε σπουδαιότατο πνευματικό και εμπορικό κέντρο της Ιωνίας.

Την είπαν «οφθαλμό της Ανατολής», γιατί, αναμφίβολα, υπήρξε πόλη πρότυπο μέχρι τη φοβερή καταστροφή του 1922, η πιο πλούσια, η πιο εμπορική και κυρίως η πιο προηγμένη πόλη της Μικράς Ασίας.

Το οδοιπορικό ξεκινά από τον Μπουτζά, το αγαπημένο προάστιο των Σμυρνιών που ο πληθυσμός ήταν αμιγώς ελληνικός πριν την καταστροφή...
Μεταξύ του Μπουτζά και της Σμύρνης, το μάτι θα πέσει υποχρεωτικά στα σωζόμενα ερείπια του πασίγνωστου βυζαντινού υδραγωγείου, το οποίο διέσχιζε την κοιλάδα του Μέλητος ποταμού και κατέληγε στη Σμύρνη.

Συνεχίζουμε στην Κάτω Πόλη, εκεί όπου και σήμερα, κοντά στο Διοικητήριο, βρίσκεται το Ταρσί, η τουρκική αγορά.

0 Alice Amos: Το τρίχρονο κορίτσι που μπορεί να γίνει ο επόμενος Stephen Hawking

Είναι μόλις τριών ετών αλλά το IQ της έφτασε τους 162 βαθμούς. Η μικρή, έγινε μέλος του Mensa, της κοινότητας των ανθρώπων με τον υψηλότερο δείκτη IQ, ενώ μιλάει ήδη δύο γλώσσες.

Η Alice είναι το 18ο μέλος της κοινότητα της Mensa που εντάσσεται στην κοινότητα από την προσχολική της ηλικία. Πλέον, θεωρείται μία από τις ανερχόμενες διάνοιες της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως αναφέρει η Dailymail, η τρίχρονη μιλάει άπταιστα αγγλικά αλλά και ρωσικά, που είναι η μητρική γλώσσα των γονέων της.

Τι κάνει στον ελεύθερο της χρόνο; Πάντως όχι πράγματα που κάνουν μόνα τους παιδιά στην ηλικία της. Διαβάζει εντελώς μόνη της μύθους του Αισώπου, όπως και άλλα παραμύθια, ενώ επιδεικνύει έφεση και στα καλλιτεχνικά, καθώς της αρέσει το τραγούδι και ο χορός. Επίσης, κάνει εντατικά μαθήματα αριθμητικής και γραφής.

0 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΩΝ

Στη Νότια Εύβοια, ανάμεσα στην Κάρυστο και τα Στύρα, υπάρχουν τα "Δρακόσπιτα" όπως τα αποκαλούν οι κάτοικοι...
 
Μυστηριώδη και εντυπωσιακά κτίσματα, 25 τον αριθμό, χρονολογούνται κατ' άλλους από το -12ο αιώνα και κατ' άλλους από τον -6ο αιώνα. Είναι κατασκευασμένα από τεράστιους λίθους, χωρίς θεμέλια και παράθυρα.

Άγνωστη παραμένει μέχρι σήμερα, η ιδιότητά τους. Κατοικίες θεών ή ανθρώπων;

Καταφύγια λατόμων ή ταφικά κτίρια; Ναοί ή καλύβες βοσκών; Το γεγονός ότι όλα είναι κτισμένα κοντά σε λατομεία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μάλλον για ναούς αφιερωμένους στους θεούς ή στο θεό προστάτη των λατόμων ή στον ήρωα Ηρακλή, την προσωποποίηση της δύναμης.
Εξίσου άγνωστη παραμένει η ταυτότητα των κατασκευαστών των δρακόσπιτων. Η πατρότητα αυτών των μνημείων θα μείνει μάλλον για πάντα κρυμμένη στην ομίχλη του παρελθόντος.

0 Το δωμάτιο που ονειρεύεται κάθε Gamer

Δωμάτιο για Gaming (1)

0 30 εκπληκτικές φωτογραφίες από τα Sony World Photography Awards 2013


30 εκπληκτικές φωτογραφίες από τα Sony World Photography Awards 2013 (1)

Η Sony πρόσφατα ανακοίνωσε τους φιναλίστ των World Photography Awards στις κατηγορίες Professional, Open και Youth.

Η κριτική επιτροπή είχε πολύ δύσκολο έργο φέτος, αφού υπήρξε συμμετοχή ρεκόρ με 122.000 φωτογραφίες από 170 χώρες.


Ο νικητής της κατηγορίας Open θα ανακοινωθεί στις 19 Μαρτίου, ενώ για την επαγγελματική κατηγορία ο νικητής θα αποκαλυφθεί στις 25 Απριλίου.

 Οι καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Somerset House του Λονδίνου, από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 12 Μαΐου και θα δημοσιευθούν στο βιβλίο Sony World Photography Awards.

Μέχρι τότε, απολαύστε 30 από τις καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού…

0 Ναός 5.000 ετών ανακαλύφτηκε στο Περού!

Perierga.gr - Ναός 5.000 ετών ανακαλύφτηκε στο Περού!Αρχαιολόγοι του Περού ανακάλυψαν έναν ναό που υπολογίζεται ότι είναι 5.000 ετών, στην αρχαία πόλη El Paraiso, στα βόρεια της πρωτεύουσας Λίμα, όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Στην περίπτωση που η «ηλικία» του ναού επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους που έχουν ανακαλυφθεί, στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο ναός εντοπίστηκε κοντά σε μία από τις περιβόητες πυραμίδες του Περού. Στο κέντρο του υπάρχει βωμός, στον οποίο οι ειδικοί θεωρούν ότι γίνονταν θυσίες και καίγονταν αφιερώματα στους Θεούς που λατρεύονταν.


Ο επικεφαλής των ερευνών, Marco Guillen, δήλωσε πως ο καπνός από τον ναό, «έκανε τους αρχαίους ιερείς να νοιώθουν ότι θα μπορούσαν να αγγίξουν τον Θεό».

0 Ελαφάκι dama-dama κατασχέθηκε από pet shop στον Πειραιά!

Τι και αν το ελάφι dama-damaείναι είδος υπό προστασία; Αυτό δεν φαίνεται να εμπόδισε τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος πώλησης ζώων στον Πειραιά να τοποθετήσει μέσα στη γυάλινη βιτρίνα, στην οποία συνήθως «διαφημίζουν» κουτάβια και γατάκια ένα νεαρό ελαφάκι...

Το ζώο το είδε μια πελάτισσα μέσα σε αυτή την προθήκη από γυαλί και όχι σε κούτα – όπως αρχικά είχαμε αναφέρει – και αμέσως επικοινώνησε με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) για να καταγγείλει την κατοχή του ζώου.

Τελικά η Π.Φ.Π.Ο. ενημέρωσε προχθές το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) στην Αίγινα και η υπεύθυνη Δράσεων του, Ματίνα Πάλλη, επικοινώνησε με τοΔασαρχείο Πειραιά αλλά δεν βρήκε κανέναν εκεί. Το Δασαρχείο δεν λειτουργούσε καθώς – όπως ενημερωθήκαμε – έπειτα και από τις τελευταίες περικοπές, οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους!

0 Πρώτη στην ανακύκλωση μπαταριών η Ελλάδα


battery_recycling

Απρόσμενη πρωτιά για τη χώρα μας, αυτήν τη φορά στον τομέα της ανακύκλωσης. Τη χρονιά που μόλις πέρασε στην Ελλάδα η συλλογή μπαταριών ξεπέρασε τους 681 τόνους (περίπου 27,5 εκατομμύρια μπαταρίες), με αποτέλεσμα το ποσοστό συλλογής σε σχέση με το σύνολο των μπαταριών που διακινούνται στην Ελλάδα να φτάσει το 36%.

«Το ποσοστό αυτό μάς φέρνει μπροστά ακόμα και από παραδοσιακά ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Αγγλία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία, η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά και από κράτη όπως η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία, όπου το εν λόγω σύστημα ανακύκλωσης λειτουργεί περισσότερα χρόνια» επισημαίνει με έμφαση στην «Καθημερινή» ο κ. Ηλίας Ορδόλης, γενικός διευθυντής της ΑΦΗΣ ΑΕ.


Υπενθυμίζουμε ότι η τοποθέτηση των ειδικών στηλών για τη συλλογή των προς ανακύκλωση μπαταριών ξεκίνησε στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2005 σε σουπερμάρκετ, σχολεία, δήμους, εμπορικά καταστήματα, στρατιωτικές μονάδες κ.α. Έως σήμερα, ειδικοί κάδοι βρίσκονται σε 13.800 σχολεία, σε 9.600 δημόσιους φορείς, σε 13.800 εμπορικά καταστήματα και 13.900 επιχειρήσεις.

0 Οι Radiohead ξαναμπαίνουν στο στούντιο 16 Φεβρουαρίου 2013

Το ροκ συγκρότημα- φάρος της εποχής μας έχει και πάλι έμπνευση.

Το δήλωσε ο μπασίστας του συγκροτήματος, Κόλιν Γκρίνγουντ, σε συνέντευξή του σε νοτιοαφρικανική εφημερίδα πριν από λίγες μέρες.

Το σχήμα έχει ραντεβού, τον Σεπτέμβριο, στο στούντιο για να ξεκινήσουν ηχογραφήσεις για τον επόμενο δίσκο τους. Έχουν να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο από το 2011 και το «King Of Limbs». Χτες μίλησε και στο ραδιόφωνο του BBC και εξήγησε ότι αφού ο καθένας από τα μέλη τελειώσει την εργασία του σε ξεχωριστά side projects, θα έρθει η ώρα των Radiohead και των νέων τους ηχογραφήσεων.

0 Εικόνες... Αποκάλυψης στη Ρωσία της επόμενης μέρας

Φωτογραφίες από τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο μετεωρίτης

Τουλάχιστον 1.000 τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός της πτώσης μετεωρίτη, βάρους περίπου 10 τόνων, την Παρασκευή το πρωί στην κεντρική Ρωσία.

Ο μετεωρίτης διαλύθηκε ψηλά στην ατμόσφαιρα πάνω από την κεντρική Ρωσία, ωστόσο ένα θραύσμα του φέρεται να έπεσε σε μια παγωμένη λίμνη της επαρχίας Τσελιαμπίνσκ, όπου άνοιξε τρύπα διαμέτρου έξι μέτρων.

Ζημιές καταγράφηκαν σε έξι πόλεις, ενώ κατέρρευσε και μέρος της οροφής ενός μικρού εργοστασίου.

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο μετεωρίτης εισήλθε στην ατμόσφαιρα της γης με ταχύτητα 54.000 μέτρων και έσπασε σε κομμάτια σε απόσταση 30-50 χιλιομέτρων από το έδαφος.

Η πτώση των κομματιών προκάλεσε εκρήξεις, από τις οποίες έσπασαν τζάμια στην περιοχή.

0 Επικίνδυνες αποστολές πέρα για πέρα ρεαλιστικές

Επικίνδυνες αποστολές πέρα για πέρα ρεαλιστικές

Το ακραίο σε κάποιους είναι καθημερινότητα

0 NASA: Σύμπτωση η "επίσκεψη" αστεροειδή και μετεωρίτη την ίδια μέρα

Ένας αστεροειδής με μέγεθος ίσο με μισό γήπεδο ποδοσφαίρου πέρασε κοντά στη Γη την Παρασκευή, σχεδόν τη χρονική στιγμή που ένας μετεωρίτης έπεσε στην κεντρική Ρωσία, προκαλώντας σοκ και ωστικά κύματα που έσπασαν παράθυρα και τραυμάτισαν 1.200 πολίτες...

Ο καθηγητής φυσικής στο Τέξας Α&Μ University, Δημήτρης Νανόπουλος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι είναι σπάνιο φαινόμενο να έχουμε τέτοιου είδους "επίσκεψη" μετεωρίτη και μάλιστα να επηρεάσει κατοικημένη περιοχή. Πρόσθεσε αντίθετα ότι τον αστεροειδή τον περιμέναμε.

Στη Ρωσία έξι δύτες, έχουν ξεκινήσει αναζητήσεις σε λίμνες για την ανεύρεση θραυσμάτων, ώστε να μελετηθούν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...