ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

0 Αρχαία Ελλάδα: Ο Δίσκος της Φαιστού


Στις 3 Ιουλίου του 1908, ο Ιταλός αρχαιολόγος Λουΐντζι Περνιέ (Luigi Pernier), έκανε μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις σχετικά με τα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας. Η ανακάλυψη έγινε στην Μινωική πόλη της Φαιστού (νότια Κρήτη), και το εύρημα είναι ο περιβόητος δίσκος της Φαιστού.


Ο δίσκος της Φαιστού (1η πλευρά). Αποτυπώνονται 122 σύμβολα.

0 Ο συγγραφέας του νέου βιβλίου (11 Σεπτεμβρίου η αλήθεια) δολοφονήθηκε μαζί με τα παιδιά του

Ο πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρείας ο Phillip Marshall έχει περάσει πολύ χρόνο κοντά στη Santa Barbara πέρυσι για την προετοιμασία της απελευθέρωσης του αμφιλεγόμενου βιβλίου του σχετικά με τη συνωμοσία της 9/11 "The Big Bamboozle:. 9/11 και ο Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας"

Κατά τη διαδικασία της επεξεργασίας και πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, ο Marshall έλεγε γιατί το έργο του κατηγορεί την κυβέρνηση Μπους.

Ο Marshall συνέχισε λέγοντας: "Ο πραγματικός λόγος που η επίθεση ήταν επιτυχής, είναι λόγω μίας εσωτερικής στρατιωτικής δράσης και συντονισμένης εκπαίδευσης που προετοίμασε τους αεροπειρατές της πτήσης. Έχουμε δεκάδες έγγραφα που αποδεικνύουν 100% ότι αυτή η εκπαίδευση πτήσεων πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια, Φλόριντα και την Αριζόνα 18 μήνες πριν από την επίθεση."
Ο Marshall είπε ότι ήξερε ότι το βιβλίο του θα βάλει πολλούς ανθρώπους εναντίον του, ενώ είχε μιλήσει σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

0 Μαρί Κιουρί: Η παθιασμένη επιστήμονας με τα δύο βραβεία Νόμπελ



Η ζωή της μεγάλης κυρίας της επιστήμης. Η Μαρί Κιουρί είναι πέραν αμφιβολίας η διαπρεπέστερη γυναίκα επιστήμονας όλων των εποχών. Η πρωτεργάτρια της έρευνας για τη ραδιενέργεια ήταν μια παθιασμένη ερευνήτρια, αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και ένα από τα λαμπρότερα μυαλά που είδε ποτέ ο κόσμος.

Τα δύο βραβεία Νόμπελ το αποδεικνύουν άλλωστε αυτό με τον πλέον περίτρανο τρόπο! Η ζωή της σημαδεύτηκε από μια σειρά πρωτιές, τις οποίες και θα δούμε παρακάτω.

Το φαινόμενο Μαρί Κιουρί ήταν ωστόσο δύο άνθρωποι, με την αυταπάρνηση του συζύγου της Πιερ, που άφησε τη δική του ερευνητική δουλειά για τη συνδράμει στη μελέτη της ραδιενέργειας, να συντελεί αποφασιστικά σε μια σειρά ανακαλύψεων που φέρουν το όνομά της.

2 Η παράξενη ιστορία ενός πίνακα ζωγραφικής

Το Φεβρουάριο του 2000 στον κατάλογο με τις αντίκες τέχνης του e-bay εμφανίστηκε ένας περίεργος πίνακας με τίτλο “Hands resist Him”. Είναι λοιπόν λογικό ένας πίνακας με τέτοιο τίτλο να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο συγκεκριμένος πίνακας ζωγραφίστηκε από τον Bill Stoneham το 1972. Ο ίδιος ο ζωγράφος δε γνωρίζει πως ο πίνακας του κατέληξε να πωλείται στο e-bay. Το μόνο που γνωρίζει είναι ότι ο ιδιοκτήτης της γκαλερί στην οποία βρισκόταν ο πίνακας, καθώς και ένα κριτικός τέχνης, πέθαναν μυστηριωδώς ένα χρόνο αφού είδαν το έργο αυτό.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, το μικρό αγόρι που βρίσκεται στον πίνακα είναι ο ίδιος στην παιδική του ηλικία, τα χέρια ανήκουν σε άλλες ψυχές, το παράθυρο αποτελεί ένα λεπτό διαχωριστικό ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο με την κούκλα που μοιάζει με κορίτσι να έχει το ρόλο του οδηγού.

Ο πίνακας αυτός θεωρείται στοιχειωμένος! Η πρώην ιδιοκτήτρια του διηγείται μια παράξενη ιστορία. Αναφέρει ότι αγόρασε τον πίνακα από έναν πλανόδιο ο οποίος τον είχε βρει πίσω από ένα εγκαταλελειμμένο ζυθοποιείο. Στη συνέχεια κρέμασε τον πίνακα στο δωμάτιο της κορούλας της μέχρι που άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Ένα πρωινό η τετράχρονη κόρη ήταν πολύ ανήσυχη και όταν η μητέρα της τη ρώτησε ποιος ήταν ο λόγος εκείνη είπε πως όλη τη νύχτα τα παιδιά του πίνακα τσακώνονταν και βγήκαν και έξω από τον πίνακα!

0 Όταν νερό και ήχος μπερδεύονται στο ίδιο πείραμα, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει !!! (Video)

Ένα ηχείο, μερικά μέτρα λάστιχο νερού, ρύθμιση της συχνότητας και το πείραμα ξεκινά!



0 NASA: Ο Αρης είχε ζωή,το νερό του ήταν πόσιμο!


Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα του ρομποτικού διαστημικού οχήματος Curiosity στον πλανήτη Αρη, καθώς, ως ανακοίνωσε η NASA, είναι πολλές οι πιθανότητες να υπήρχε στο παρελθόν μικροβιακή ζωή.

Σε μια ανάλυση των ορυκτών που περιέχονται στο πρώτο δείγμα η NASA υποστηρίζει ότι βρέθηκαν όλες εκείνες οι ενδείξεις που συνιστούν ότι κάποτε υπήρξε μικροβιακή ζωή στον «κόκκινο πλανήτη». Ο επικεφαλής της αποστολής του Curiosity δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος «Ένα θεμελιώδες ερώτημα στο οποίο η αποστολή του Curiosity έπρεπε να απαντήσει είναι αν οι συνθήκες στον Άρη θα μπορούσαν να ήταν κατάλληλες για την ύπαρξη ζωής».

0 1914-1916, καγκουρό στην Αίγυπτο

Η 3η Αυστραλιανή Ταξιαρχία και η μασκότ της -το καγκουρό- στην Αίγυπτο το 1915

Κάτω από τη σκιά των πυραμίδων της Γκίζα βρισκόταν οι γραμμές των 9ου και 10ου ταγμάτων στο Mena Camp. Στα αριστερά είναι οι γραμμές της 1ης Αυστραλιανής Μεραρχίας Πυροβολικού και στα δεξιά οι γραμμές της 3ης Ταξιαρχίας Πεζικού και η Μεραρχία Μηχανικού. Ο στρατιώτης στο προσκήνιο παίζει με ένα καγκουρό, τη μασκότ του συντάγματος. Πολλές μονάδες Αυστραλών μετέφεραν μαζί του καγκουρό στην Αίγυπτο και πολλά τα δώρισαν στο ζωολογικό κήπο του Καΐρου όταν οι μανάδες έφυγαν για την Καλλίπολη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...