ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

0 Γνωριμία με την Λιθουανία

Η Λιθουανία είναι μία από τις Βαλτικές Χώρες. Είναι μια μικρή χώρα με έκταση 65.200 τ.χλμ. και πληθυσμό 3.555.179 κατοίκους. 
 
Είναι η μοναδική χώρα της Βαλτικής που παράδοση κρατικής υπόστασης και το όνομά της αναφέρθηκε πρώτη φορά χίλια χρόνια πριν, από το 1.009 μ.Χ.  
 
Τον 14ο αιώνα η Λιθουανία ήταν η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. Από το 1410, ενωμένες η Λιθουανία και η Πολωνία αποτελούσαν το ισχυρότερο κράτος στην Ευρώπη. Με το πέρασμα των αιώνων, οι Λιθουανοί έδωσαν μεγάλες μάχες για να κερδίσει η χώρα τους την ανεξαρτησία της. Ρώσοι, Γερμανοί και αργότερα οι Σοβιετικοί απόκτησαν κατά περιόδους την κυριαρχία της χώρας. Στις 11 Μαρτίου 1990 η Λιθουανία έγινε ανεξάρτητο κράτος και παραμένει έως σήμερα.

0 Το τελευταίο γράμμα του Τσε Γκεβάρα στον Φιντέλ Κάστρο


Την 1η Απριλίου 1965 ο Τσε Γκεβάρα συντάσσει το τελευταίο του γράμμα προς τον Φιντέλ Κάστρο, στο οποίο εξηγεί τους λόγους απομάκρυνσης του από την Κουβανική Κυβέρνηση. Το γράμμα εκφωνήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1965, από τον Φιντέλ σε δημόσια τελετή, μπροστά στα παιδιά και τη γυναίκα του Γκεβάρα.

Όπως τόνισε ο Κάστρο, «το γράμμα δεν φέρει ημερομηνία, αφού θα έπρεπε να διαβαστεί στην πιο κατάλληλη στιγμή, αλλά στην πραγματικότητα γράφτηκε φέτος την 1η Απριλίου 1965».

Το γράμμα:

0 Aπίστευτο: Έπαιζε κιθάρα ενώ του χειρουργούσαν τον εγκέφαλο

Ο Brad Carter, είναι ένας 39χρονος μουσικός, στον οποίο πριν από λίγο καιρό οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει νόσο του Πάρκινσον..

Τα χέρια του έτρεμαν όλο και πιο συχνά. Έπρεπε να χειρουργηθεί προκειμένου να του τοποθετηθούν μέσα στον εγκέφαλο ειδικά ηλεκτρόδια και ένας βηματοδότης για να ελαττωθούν οι συνέπειες της νόσου.

Η επέμβαση έγινε, αλλά ο 39χρονος μουσικός δεν ήταν ναρκωμένος και σε όλη τη διάρκεια της μιλούσε με τους γιατρούς, ενώ έπαιζε συνέχεια την αγαπημένη του κιθάρα. Το βίντεο και οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι συγκλονιστικές...


0 Ο Ελληνας που έφυγε από το Δήμο Αθηναίων, πήγε στην Τσέλσι και της αποφέρει έσοδα 50 εκατ. ευρώ!

Ο Ελληνας που έφυγε από το Δήμο Αθηναίων, πήγε στην Τσέλσι και της αποφέρει έσοδα 50 εκατ. ευρώ!
Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης εργαζόταν στο γραφείο συνεδρίων του Δήμου Αθηναίων αλλά αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο Λονδίνο. Εκεί λοιπόν «ντύθηκε» με τα χρώματα της Τσέλσι, ανέλαβε το τμήμα παροχής υπηρεσιών εστίασης στην ομάδα και της αποφέρει ετήσια έσοδα ύψους 50 εκατ. ευρώ!

Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή. To τμήμα εστίασης αποφέρει στη δημοφιλή ποδοσφαιρική ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τροπαιούχο, πρόσφατα, του Εuropa League -η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο είχε κατακτήσει και το Champions League- πολλαπλάσια ετήσια έσοδα από τον συνολικό προϋπολογισμό των μεγαλύτερων ελληνικών ποδοσφαιρικών συλλόγων.

0 Δε θα πιστέψετε τι βρήκαν θαμμένα σε παιδικό σταθμό της Γερμανίας

Συναγερμός σήμανε στη γερμανική πόλη του Άϊζεναχ, όταν στο χώρο ενός παιδικού σταθμού βρέθηκαν...

0 Ένας όμορφος κόσμος (φωτογραφίες)

Όμορφος ο κόσμος μας, μαγικός! 
Άνθρωποι, ζώα, φυτά, τοπία, φαινόμενα είναι μερικά από τα στοιχεία που τον απαρτίζουν και τον κάνουν μοναδικό!
Μια μικρή γεύση θα πάρουμε μόνο, με τη βοήθεια φωτογραφιών από τον 25ο διαγωνισμό του National Geographic Traveler Photo Contest, που είναι σε εξέλιξη.
Μια αλεπού fennec περπατά κόντρα στον άνεμο, στο Μαρόκο. 
Η Fennec ή αλεπού της ερήμου, είναι μια μικρή νυχτόβια αλεπού και απαντάται στην έρημο Σαχάρα, στη Βόρεια Αφρική.
(© Francisco Mingorance/National Geographic Traveler Photo Contest)

0 Σπίτι σε άστεγη αγόρασε ο Ζακ Γαλιφιανάκης

Αίσθηση προκάλεσε η πρωτοβουλία του

Τις ευαισθησίες του βάλθηκε να αποδείξει ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Ζακ Γαλιφιανάκης, βοηθώντας μία ηλικιωμένη γυναίκα, που ζούσε στους δρόμους. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από περίπου 18 χρόνια σε πλυντήριο ρούχων, πολύ κοντά στο σπίτι του, στη Σάντα Μόνικα όπου εργαζόταν η 85χρονη σήμερα Μίμι Χάιστ.

Στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν, μέχρι που διασταυρώθηκαν ξανά το 2011, όταν ο 43χρονος έμαθε ότι η Μίμι εγκατέλειψε το σύζυγό της, επειδή την απατούσε και ξαφνικά βρέθηκε στα 85 της να είναι άστεγη. Η άτυχη γυναίκα πάλευε να βρει χρήματα για ένα πιάτο φαγητό και δεν είχε πού να στραφεί, αφού δεν είχε αποκτήσει παιδιά και όλοι οι συγγενείς της ήταν νεκροί.

Ο διάσημος κωμικός έσπευσε να τη βοηθήσει και, χωρίς να το μάθει κανείς, της αγόρασε μία γκαρσονιέρα στο Λος Άντζελες.

0 Μυστηριώδεις τόποι στην Ελλάδα


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που δεν ταυτίζουν πάντοτε τις διακοπές τους με το μπάνιο στη θάλασσα και το κολύμπι αλλά προτιμούν, μαζί με αυτά, να επισκέπτονται και τοποθεσίες που έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία, ιστορική, αρχαιολογική, ακόμη και μεταφυσική.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από παράξενους τόπους και για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν τόποι κυρίως με βάση τη διασημότητά τους και την απόλυτη ή σχετική ευκολία στην πρόσβασή τους ενώ για δυο ή τρεις από αυτούς η πρόσβαση είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη και δεν θα πρέπει να επιχειρηθεί για λόγους σωματικής ασφάλειας και ακεραιότητας.

0 Διαμονή σε… ναυαγισμένο πλοίο!

Είναι ένα από τα πιο παράξενα ξενοδοχεία που έχετε δει ποτέ καθώς το σχήμα του θυμίζει πλοίο, και μάλιστα ναυαγισμένο! Το ξεχωριστό Espejo de Luna βρίσκεται στη Χιλή, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με πυκνή βλάστηση που προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες του. Δωμάτια και σουίτες εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από ξύλο διαθέτουν εκπληκτική θέα στο βουνό Corcovado και στα ηφαίστεια Chaitén και Michimahuida.
perierga.gr - Διαμονή σε... ναυαγισμένο πλοίο!
Το εστιατόριο του συγκροτήματος διακρίνεται για τα γκουρμέ πιάτα θαλασσινών, τα ντόπια λαχανικά αλλά και το λαχταριστό ψητό κρέας με συνοδεία διάσημων κρασιών της χώρας. Οι ιδιοκτήτες, πρώην ναυτικοί, επέλεξαν έναν τρόπο για να ξεχωρίσουν, δημιουργώντας στη στεριά «ένα πλοίο όπως αυτά που σαλπάραμε σε όλη μας τη ζωή», λένε οι ίδιοι για το δημιούργημά τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...