ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

0 Ένα εγκαταλελειμμένο μυστήριο νησί στο κέντρο της Νέας Υόρκης κλειστό για το κοινό εδώ και χρόνια

Βρίσκεται ανάμεσα στο Μπρονξ και το Riker’s Island. Είναι ένα μικρό κομμάτι γης στον East River γνωστό ως North Brother Island. 

Το νησί είναι μικρό, με διαστάσεις σχεδόν 400x250 μέτρα.
Μαζί με το "αδερφάκι" του South Brother Island, και τα δυο μαζί έχουν έκταση 81.400 τετ. μέτρα.
Το North Brother ήταν ακατοίκητο μέχρι 1885, όταν μεταφέρθηκε εκεί το Riverside Hospital από το Roosevelt Island.

Το Riverside Hospital ιδρύθηκε στα 1850 σαν Smallpox Hospital για τη θεραπεία και απομόνωση ασθενών με ευλογιά. Σύντομα, άρχισε να δέχεται και ασθενείς με άλλες ασθένειες. 

Η Typhoid Mary (ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που διαγνώστηκε ως ασυμπτωματικός φορέας)περιορίστηκε στο νησί για πάνω από δύο δεκαετίες μέχρι που πέθανε εκεί το 1938.
Το νοσοκομείο έκλεισε σχεδόν αμέσως μετά. Μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στο νησί φιλοξενήθηκαν βετεράνοι του πολέμου.

0 Ομπάμα: «Δεν υπάρχουν πλέον έθνη, είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου»

obama_berlinΡεσιτάλ παγκοσμιοποίησης έδωσε ο πλήρως ελεγχόμενος από την παγκόσμια διαπλοκή Ομπάμα. Ξεκίνησε την ομιλία του στην Πύλη του Βρανδεμβούργου με τις συνήθεις λαϊκίστικες εξαγγελίες περί ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην συνέχεια εξήγγειλε μια… νέα πολιτική για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων αλλά υπεραμύνθηκε του συστήματος παρακολούθησης PRISM ως «μέσου προστασίας της ασφάλειας των πολιτών». Διαρκής παρακολούθηση δηλαδή για το «καλό» μας πάντα.

Το κερασάκι ήρθε στο τέλος με την παγκοσμιοποιητική τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου: «Δεν είμαστε πολίτες της Γερμανίας ή των ΗΠΑ, αλλά του κόσμου. (…) Όσο υπάρχει άδειο στομάχι, όσο υπάρχει ανεργία, δεν ευημερούμε πραγματικά».

0 Ασύλληπτες αεροφωτογραφίες από όλο τον κόσμο που κόβουν την ανάσα [εικόνες]

Ασύλληπτες αεροφωτογραφίες από όλο τον κόσμο που κόβουν την ανάσα [εικόνες]

Από την Αθήνα και την Βενετία, μέχρι τα νησιά το Ντουμπάι και το Κέιπ Τάουν, ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο βλέποντας γνωστές πόλεις και αξιοθέατα από ψηλά.
Βαρκελώνη, Ισπανία

0 Ο Shoep γιόρτασε τα 20α του γενέθλια

Η ιστορία του είχε προκαλέσει συγκίνηση

Το όνομά του, Shoep, μπορεί να μην μας λέει και πολλά. Αλλά η φωτογραφία του σκύλου που κολυμπούσε κυριολεκτικά στην αγκαλιά του Γερμανού ιδιοκτήτη του σε μία λίμνη προσέλκυσε πέρσι την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο και προκάλεσε πολλά σχόλια.

Ο 20χρονος Shoep πάσχει από αρθριτικά και η φωτογραφία που τον έκανε διάσημο ήταν από μια εξόρμηση με τον ιδιοκτήτη του John Unger, ο οποίος τον κρατούσε καθώς κολυμπούσαν στη λίμνη, κάτι που ανακούφιζε τον γηραιό σκύλο.

Μετά τη φωτογραφία που προκάλεσε συγκίνηση, ο Unger ανέβασε στο διαδίκτυο ακόμα μία φωτογραφία του Shoep, ο οποίος έκλεισε τα 20 του χρόνια, παρά την ασθένειά του, και το γιόρτασε με ένα… κομμάτι τούρτα.

0 Ποιες είναι οι αδυναμίες του μεγαλόπνοου σχεδίου πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου - Τι έκαναν οι Δανοί σε αντίστοιχη περίπτωση σε συνοικία της Κοπεγχάγης [εικόνες]

Ποιες είναι οι αδυναμίες του μεγαλόπνοου σχεδίου πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου - Τι έκαναν οι Δανοί σε αντίστοιχη περίπτωση σε συνοικία της Κοπεγχάγης [εικόνες]
Το σχέδιο ανάπλασης της Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Re-think Athens, έχει αποτελέσει αφορμή για τη διεξαγωγή γόνιμου διαλόγου, συζητήσεων και διαμαχών γύρω από το ποιος είναι ο ορθότερος τρόπος αναπτυξιακής δράσης στο πολύπαθο αστεακό τοπίο του κέντρου της Αθήνας και μάλιστα εν καιρώ κρίσης.

0 Διαγωνισμός - Κερδίστε ένα βιβλίο

Το blog Ανοιχτή Ματια στον Κόσμο έχει την χαρά να φιλοξενεί  για ακόμη μια φορά τον ενναλακτικό συγγραφέα Μάριο Δημόπουλο κλινικό διατροφολόγο, σε ένα βιβλίο αυτην την φορά για τις ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

Πάρτε μέρος στην κλήρωση και κερδίστε το βιβλίο (3 νικητές) στέλνοντας μόνο ένα e-mail στο mysterythings@yahoo.gr ή ΕΔΩ

Γράψτε μας μόνο το όνομά σας και αναφέρετε "Για την κλήρωση"

Η κλήρωση θα γίνει Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 17:00. Θα κληρωθούν 3 αντίτυπα και σταλούν στους νικητές με δικά μας έξοδα.


Μπορείτε να μας ρωτήσετε οτι θέλετε για το βιβλίο ή για τον συγγραφέα

Καλή επιτυχία !!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...