ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

0 H πτώση του Φέλιξ στη Γη όπως την είδε ο ίδιος (βίντεο)!


perierga.gr - Το βίντεο πτώσης στη Γη με τα μάτια του «ατρόμητου» Φέλιξ!Έναν χρόνο μετά την ελεύθερη πτώση ρεκόρ, που έκανε από ύψος 40.000 μέτρων ο αυστριακός Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, η Red Bull Stratos έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει πώς βίωσε ο ίδιος ο άλτης το συγκλονιστικό άλμα. Είναι η πτώση έτσι όπως τη κατέγραψε η κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο σκάφανδρο του και από το πρώτο δευτερόλεπτο της πτώσης, το βίντεο καταγράφει όσα έβλεπε ο ίδιος ο άλτης.

Η πρώτη σκηνή που κόβει την ανάσα είναι η απόσταση που τον χωρίζει από τη γη. Από το ύψος των 40.000 μέτρων, η καμπυλότητα της Γης φαίνεται τόσο έντονα ώστε μοιάζει σαν ο Μπαουμγκάρτνερ να ορμά στην ατμόσφαιρα προερχόμενος από το διάστημα.

0 Τα σκυλιά έχουν ανθρώπινα συναισθήματα!


perierga.gr - Τα σκυλιά έχουν ανθρώπινα συναισθήματα!

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν ήταν βέβαιοι εάν τα συναισθήματα και ο έντονος τρόπος που τα εκφράζουν τα σκυλιά, αποτελούν ένα μηχανισμό άσκησης πειθούς για να πάρουν αυτό που θέλουν από τον άνθρωπο, ή είναι πραγματικά.

 Για να το διαπιστώσουν ένας τρόπος υπήρχε: να κοιτάξουν βαθιά, στις εγκεφαλικές δομές του σκύλου και να δουν εάν υπάρχουν ομοιότητες με τις δομές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Χρησιμοποιώντας μαγνητικό τομογράφο, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Εμορι στη Ατλάντα, κατάφεραν να μάθουν όχι μόνο εάν το σκυλί έχει συναίσθημα όμοιο με του ανθρώπου, αλλά και να το προσδιορίσουν.

0 Ανθρώπινο κρανίο ηλικίας 1,8 εκατ. ετών φέρνει τα πάνω κάτω στην παλαιοντολογία

Η ανακάλυψη στο Ντμάνισι της νότιας Γεωργίας ενός εντυπωσιακά καλοδιατηρημένου κρανίου ανθρωποειδούς ηλικίας 1,8 εκατομμυρίων ετών έρχεται να αναταράξει περαιτέρω τα, ούτως ή άλλως, πάντα ταραγμένα ύδατα της παλαιοανθρωπολογίας. Το εύρημα φαίνεται να καταρρίπτει την κυρίαρχη εδώ και δεκαετίες θεωρία ότι πριν από περίπου 2 εκατ. έτη στη Γη συνυπήρχαν αρκετά διαφορετικά είδη προγόνων μας.


Τώρα, προβάλλει η εναλλακτική άποψη ότι στην πραγματικότητα τα διάφορα απολιθωμένα οστά και κρανία που έχουν βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια στην Αφρική και στην Ασία, ανήκουν μάλλον στο ίδιο προανθρώπινο είδος, τον Homo erectus, που απλώς είχε διάφορες ανατομικές παραλλαγές. Πολλοί παλαιοντολόγοι τείνουν να δεχτούν ότι η ανακάλυψη αποτελεί ορόσημο για την κατανόηση των ριζών της ανθρώπινης εξέλιξης, αλλά αρκετοί άλλοι εμφανίζονται πολύ πιο επιφυλακτικοί και σκεπτικιστές.

0 Αεροψεκασμός στην Αθήνα του 1947

Στην Αθήνα του 1947 το DDT πήγαινε σύννεφο… για προληπτικούς λόγους (!!!), όχι για χολέρα όπως αναφέρει η λεζάντα, αλλά και για την ελονοσία.

Το DDT είναι εντομοκτόνο και έκαναν ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών που την μετέδιδαν Έχει απαγορευθεί η χρήση του από χρόνια γιατί προκαλούσε βλάβες κυρίως στα έμβρυα.
Το 1944 ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός υπολογίζει σε 2.5 εκατομμύρια τους ελονοσούντες στην Ελλάδα (επί συνόλου 7 εκατομμυρίων περίπου).

Η ανθρωπιστική κρίση εκινητοποίησε πολλές οργανώσεις του εξωτερικού, όπως η GWRA (ελληνοαμερικανική). Η οργάνωση αυτή, εκτός από τους 5 τόνους Paris Green (αρσενικούχο σκεύασμα) που έστειλε στην Ελλάδα με την έναρξη του πολέμου, άσκησε μεγάλη πίεση στην Αμερικανική κυβέρνηση. Ο καθηγητής Γρηγόριος Α. Λιβαδάς, διευθυντής της Υγειονομικής Σχολής, κάνει εκκλήσεις σε διεθνείς οργανώσεις, αλλά οι απαντητικές επιστολές λογοκρίνονται και δεσμεύονται από τη Βέρμαχτ. Τελικά οι σύμμαχοι εδέησε να λασκάρουν τον αποκλεισμό, προκειμένου να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της ουδέτερης Ελβετίας.

0 Πώς το φθινόπωρο επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή

Πέφτουν τα φύλλα, ανεβαίνει η λίμπιντο

Τα φύλλα των δέντρων μπορεί να πέφτουν το φθινόπωρο, για να προετοιμαστούν για το βαρύ χειμώνα που ακολουθεί, όμως δε συμβαίνει αυτό και με τη... λίμπιντο!

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που η τεστοστερόνη –η ορμόνη που συνδέεται με τη σεξουαλική ορμή- βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από κάθε άλλη εποχή, όπως έχουν αποδείξει αρκετές μελέτες (κάτι που ισχύει και για τις γυναίκες).

Τώρα, το αν αυτό οφείλεται σε κάποια αρχαία ένστικτα ζευγαρώματος (ορισμένα ζώα ζευγαρώνουν επίσης το φθινόπωρο), ή οφείλεται στο γεγονός ότι μικραίνει η μέρα και αυξάνουν οι κοινωνικές δραστηριότητες... δεν το γνωρίζουμε, αλλά ποιον ενδιαφέρει;

0 Αμαζόνιος:Ο πνεύμονας της Γης με τα 390 δισεκατομμύρια δέντρα από 16.000 είδη [εικόνες]

Αμαζόνιος:Ο πνεύμονας της Γης με τα 390 δισεκατομμύρια δέντρα από 16.000 είδη [ε

Στο δάσος του Αμαζονίου, το μεγαλύτερο σε έκταση δάσος στον κόσμο, υπάρχουν 390 δισεκατομμύρια δέντρα από 16.000 διαφορετικά είδη, σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε έπειτα από δέκα χρόνια έρευνας.

Ομως τα μισά από αυτά τα δέντρα ανήκουν σε 227 είδη, διευκρινίζουν οι συντάκτες της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό Science.

Περισσότεροι από εκατό ειδικοί από 88 ιδρύματα σε όλο τον κόσμο συνέβαλαν στην κατάρτιση 1.170 καταλόγων, που καλύπτουν το σύνολο του δάσους του Αμαζονίου και δίνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις-κλειδιά για την βιοποικιλότητά του.

0 Πρωτοσέλιδο η ιστορία της μικρής Μαρίας στις βρετανικές εφημερίδες

Η τετράχρονη δίνει ελπίδες στους γονείς της μικρής Μαντλίν

Η ιστορία της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων απασχολεί σήμερα σχεδόν όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιες εφημερίδες όπως η Daily Mirror και η Daily Star κάνουν το θέμα πρωτοσέλιδο με την φωτογραφία της μικρής Μαρίας.

Όλα τα δημοσιεύματα αναφέρονται εκτενώς στο θέμα. Από το πως βρέθηκε το μικρό κορίτσι, που βρίσκεται τώρα, για το τεστ DNA, και φυσικά για το τι μέλλει γενέσθαι. Παράλληλα επισημαίνουν ότι η ελληνική αστυνομία έχει απευθύνει διεθνή έκκληση για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του 4χρονού κοριτσιού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...