ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

0 Νομίζετε ότι πρόκειται για ένα λουλούδι;; Δείτε με περισσότερη προσοχή…

Όσοι την έχουν δει από κοντά σε τροπικά δάση και βροχερά σημεία του Αμαζονίου, αναρωτιούνται ποια είναι η κάμπια και ποιο το λουλούδι.
  Η κάμπια ανήκει στο είδος Synchlora aerate και ανήκει στα έντομα εκείνα που καμουφλάρονται με εντυπωσιακό τρόπο προκειμένου να παραπλανήσουν τους εχθρούς τους.

Έτσι και αυτή είναι μια ιδιοφυία στο καμουφλάζ, το οποίο μάλιστα διαφοροποιεί ανάλογα με το λουλούδι πάνω στο οποίο βρίσκεται. Πώς το πετυχαίνει όλο αυτό;

0 Με μια ανάσα, μένει 22 λεπτά κάτω από το νερό!



Ο άνθρωπος που δεν αναπνέει !
Το 2010 ο 40χρονος Δανός ελεύθερος δύτης Stig Severinsen πήδηξε σε μια πισίνα γεμάτη με καρχαρίες και κράτησε την αναπνοή του για 20 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Δύο χρόνια αργότερα, ο ατρόμητος Stig έκανε πάλι το θαύμα του, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ, κρατώντας την αναπνοή του για 22 λεπτά!

Με μια ανάσα κατάφερε να μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, εντυπωσιάζοντας ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό! Ο Severinsen έχει διδακτορικό στην ιατρική και μεταπτυχιακό στη βιολογία και είναι γνωστός στη χώρα του –και όχι μόνο!-για τη συμμετοχή του στις πιο ακραίες προκλήσεις, όπως το κολύμπι σε παγωμένο νερό. Από εκεί ξεκίνησε άλλωστε να πειραματίζεται!

1 Το πρώτο νόμισμα του νεοελληνικού κράτους

Το  πρώτο νόμισμα του νεοελληνικού κράτους, αωκα=1821 (φώτο αρχείου)

Παιχνιδιάρα η ελληνική ιστορία επιφύλαξε στην Aίγινα το προνόμιο να κοπεί εκεί το πρώτο αρχαιοελληνικό νόμισμα, η περίφημη «χελώνα». Aλλά και ο φοίνικας, το πρώτο νόμισμα του νεοελληνικού κράτους.

Παιχνιδιάρα η ελληνική ιστορία επιφύλαξε στην Aίγινα το προνόμιο να κοπεί εκεί το πρώτο αρχαιοελληνικό νόμισμα, η περίφημη «χελώνα». Aλλά και ο φοίνικας, το πρώτο νόμισμα του νεοελληνικού κράτους.

0 Σκύλος έσωσε εγκαταλελειμμένο νεογέννητο

Εντόπισε το βρέφος λίγες ώρες πριν πεθάνει

Τη ζωή ενός νεογέννητου κοριτσιού έσωσε ένας θηλυκός γερμανικός ποιμενικός σε πάρκο, στο Μπίρμινγχαμ της Αγγλίας.

Ο 68χρονος Roger Wilday έκανε βόλτα με τον εννιάχρονο σκύλο του στο πάρκο την περασμένη εβδομάδα. Ξαφνικά ο σκύλος, εν ονόματι Jade, άρχισε να τρέχει προς τους θάμνους και ξάπλωσε δίπλα σε μια τσάντα, ενώ δεν ανταποκρινόταν στις φωνές του ιδιοκτήτη του για να γυρίσει πίσω.

Όταν ο Roger πλησίασε στο σημείο κατάλαβε ότι η τσάντα δεν ήταν άδεια. Αρχικά νόμιζε πως μέσα στην τσάντα υπήρχαν γατάκια, όμως σύντομα είδε τα χεράκια και το κεφαλάκι του μωρού, το οποίο άρχισε να κλαίει.

0 Οι πιο δυνατές φωτογραφίες όλων των εποχών που περιγράφουν όσα δεν μπορεί καμία λέξη

Μια φωτογραφία είναι αρκετή για να περιγράψει αυτό που δεν μπορεί να πει κανείς, όσες λέξεις και αν γνωρίζει. Πώς να παρουσιάσεις, άραγε, με λόγια, μερικές από τις πιο έντονες στιγμές της σύγχρονης ανθρώπινης ύπαρξης;

Δείτε παρακάτω τις συγκλονιστικές φωτογραφίες

0 Θεαματική κατάρρευση τεράστιου παγόβουνου!!!!

Κάθε χρόνο, χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στο Perito Moreno της Αργεντινής για να θαυμάσουν τους παγετώνες που βρίσκονται στην περιοχή. 

Σπάνια όμως...υπάρχει η δυνατότητα να δουν μια κατάρρευση. 

Δείτε στο εντυπωσιακό βίντεο...

0 Ο επιστήμονας που υπέφερε από ιδεοψυχαναγκασμό: 5 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Νικολά Τέσλα

Ο Σερβοκροατικής καταγωγής Νίκολα Τέσλα υπήρξε μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος μηχανικός, εφευρέτης των πηνίων Τέσλα και ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης. Ωστόσο πέρα από το λαμπρό του έργο, ορισμένες πτυχές της ζωής του παραμένουν κρυμμένες στις σελίδες της ιστορίας.

Πρόσφατα η Νέα Υόρκη αποκάλυψε ένα νέο άγαλμα προς τιμήν του Τέσλα που θα κοσμεί το Λονγκ Αιλαντ, όπου σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, ήταν η τελευταία κατοικία του λαμπρού επιστήμονα.

0 Τα σκουπίδια της ανθρωπότητας στο διάστημα


Διαστημικά σκουπίδιαΑπό την ημέρα που ο Ρωσικός δορυφόρος Sputnik τέθηκε σε τροχιά, περισσότεροι από 6000 επιπλέον δορυφόροι έως σήμερα τέθηκαν σε τροχιά. Δημιουργήθηκε όμως ένα σοβαρό πρόβλημα.

Μόνο οι 800 από αυτούς τους δορυφόρους λειτουργούνε ακόμη, οι υπόλοιποι δεν λειτουργούνε, και μαζί με απορρίμματα που αφέθηκαν στο διάστημα από διάφορες αποστολές αποτελούν το κοντινό διάστημα που περιβάλει τη Γη, έναν πραγματικό σκουπιδότοπο.

 Τα απορρίμματα αυτά αποτελούνται επίσης από κομμάτια ρουκετών, εργαλεία, και άλλα αντικείμενα αποστολών. Εκτιμάται επίσης πως υπάρχουν περίπου 1,500,000 θραύσματα μεγέθους έως ενός εκατοστού, και 22,000 μεγέθους μίας μπάλας του τένις, και πολλά απο αυτά κινούνται με ταχύτητα έως 8 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο (28,800 km/h).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...