ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

0 Ο «διαφορετικός» κόσμος των Εξαρχείων (βίντεο μαθητών)


Perierga.gr - Ο "διαφορετικός" κόσμος των Εξαρχείων (βίντεο μαθητών)Ένα απολαυστικό βίντεο, μαθητών του 5ου λυκείου Αθηνών στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Πάμε Σινεμά. Στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ανάλυσέ το» παρουσιάζονται με εξαιρετικά χιουμοριστική διάθεση τα Εξάρχεια όπως έχουν αποτυπωθεί στη συνείδηση πολλών, μέσα από τα στερεότυπα που προβάλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και η πραγματικότητα των μαθητών.


Το βίντεο είναι πραγματικά απολαυστικό και χαρίζει άφθονο γέλιο καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την εικόνα που έχει δημιουργηθεί για την περιοχή.

0 Άβιλα-Η πόλη των αγίων και των λίθων

Η Άβιλα είναι πόλη της Ισπανίας και βρίσκεται βορειοδυτικά της Μαδρίτης. Είναι γνωστή για τα μεσαιωνικά της τείχη, καθώς και για τον μεγάλο αριθμό εκκλησιών σε σχέση με τον πληθυσμό σε όλη τη χώρα. Είναι χτισμένη στην επίπεδη κορυφή ενός βραχώδους λόφου, που υψώνεται απότομα στη μέση ενός άνυδρου και άδενδρου οροπεδίου, σε υψόμετρο 1.131 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το κυριότερο μνημείο της πόλης και σύμβολό της είναι τα επιβλητικά τείχη της. Το μεσαιωνικό έργο ξεκίνησε το 1090. Η περιφραγμένη περιοχή είναι 31 εκτάρια, με περίμετρο περίπου 2.516 μέτρων, 88 μπλοκ και ημικυκλικούς πύργους, 2.500 πολεμίστρες. Οι τοίχοι έχουν πάχος κατά μέσο όρο 3 μέτρα και ύψος 12 μέτρα και εννέα πύλες. Είναι το μεγαλύτερο, πλήρως φωτισμένο, μνημείο στον κόσμο. Ο επισκέπτης της πόλης μπορεί να περπατήσει πάνω στα τείχη, για σχεδόν ένα χλμ.

0 Η πικρή ιστορία πίσω από το τραγούδι Mamacita της διαφήμισης του Jumbo! Video

Από τις σπάνιες φορές που μια διαφήμιση του Jumbo, όχι απλά δεν εκνευρίζει, αλλά αρέσει και συγκινεί.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από το τραγούδι “Mamacita” που “ντύνει” μουσικά το χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό σποτ της γνωστής αλυσίδας;

Μια ιστορία γλυκόπικρη που αξίζει να γνωρίσουμε μια που το συγκεκριμένο τραγούδι βρίσκεται αυτές τις μέρες “στα χείλη μας”.

Το αυθεντικό τραγούδι με τίτλο Mamacita “Donde esta Santa Claus” (Μαμάκα, πού είναι ο Άγιος Βασίλης) κυκλοφόρησε το 1958 με τη φωνή του 12χρονου τότε Augi Rios (ενός μικρού Νεοϋορκέζου με Πορτορικανούς γονείς) και αποτέλεσε χριστουγεννιάτικο σουξέ της εποχής.
Σαράντα οκτώ χρόνια αργότερα, το ίδιο τραγούδι επανήλθε στο youtube, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο.

0 O Ομπάμα δεν έχει iPhone για λόγους ασφαλείας


Σε συνάντηση που είχε χθες με νέους για την προώθηση του νόμου του για την υγεία, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν του επιτρέπεται να έχει το smart phone της Apple, το διάσημο iPhone, για "λόγους ασφαλείας" παρότι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ταμπλέτα της Apple, το iPad.

Σε συνάντηση που είχε χθες με νέους για την προώθηση του νόμου του για την υγεία, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν του επιτρέπεται να έχει το smart phone της Apple, το διάσημο iPhone, για "λόγους ασφαλείας" παρότι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ταμπλέτα της Apple, το iPad.

0 Εννέα πράγματα για τα οποία τα παιδιά δεν θα νοιαστούν ποτέ ξανά

Εννέα πράγματα για τα οποία τα παιδιά δεν θα νοιαστούν ποτέ ξανά
Τα παιδιά της σημερινής εποχής ζουν και μεγαλώνουν μέσα σε μια απίστευτη τεχνολογική έξαρση πολύ μεγαλύτερη από αντίστοιχες περασμένων δεκαετιών με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζητήματα που για τις παλαιότερες γενιές να ήταν κεντρικά, αλλά για τα σύγχρονα παιδιά μάλλον δεν θα τα απασχολήσουν.

Παλαιότερα θέματα όπως η ορθογραφία, η επικοινωνία μέσω γραμμάτων, το κλείσιμο ραντεβού με φίλους ή ακόμη και το επόμενο επεισόδιο μιας αγαπημένης σειράς ήταν κεντρικής σημασίας και χρειαζόταν συγκεκριμένη προσπάθεια και προγραμματισμός για να επιτεχθούν.
Στις μέρες μας ωστόσο τέτοια ζητήματα έχουν επιλυθεί σχεδόν με το πάτημα ενός κουμπιού.
Ας δούμε εννέα βασικά πράγματα για τα οποία δεν θα ξανανοιαστούν τα σύγχρονα παιδιά:

0 Φωτογραφίζοντας την σύγχρονη σκλαβιά

Τα τελευταία δύο χρόνια, η φωτογράφος Λίσα Κριστίν έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο, καταγράφοντας με τον φακό της την σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης σκλαβιάς.

Από τα ορυχεία του Κονγκό, μέχρι τους κεραμοποιούς στο Νεπάλ, οι φωτογραφίες της ρίχνουν φως στην καθημερινότητα 30 εκατομμυρίων σκλάβων παγκοσμίως.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...